Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2009-01-03 17:44 Loreta
Na, kad ir brangu, bet tikrai verta. Tik va, reikėjo ko gero, iki Naujų nugriebti - pigiau buvo.
Bet... ai kur mūsų neprapuola. Pirksiu.
O gal kas nors norit padovanoti? smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-01-03 17:50 Elvusia
O ką - artėjančio tortadienio proga - priedas prie dovanos, visai neblogas :)
Loreta Loreta 28574
2009-01-03 17:52 Loreta
Nu koks jau priedas - čia jau visa dovana. Dar ir išbandytume ką pagirioms smile
Petronele Petronele 18330
2009-01-04 16:38 Petronele
Mano mamytė neišlaidauja per daug kalėdines dovanėles pirkdama, visada perka ką nors, kas ūkyje praverstų, bet visada jos dovanos pradžiugina. Šiemet gavau tokį įdomų daikčiuką: mentelę blynams vartyt. Nebuvau nei mačius tokių. Plastikinė, o viršuj dar tokios metalinės "grotelės" prisispaudžia. Kepu dabar blynus ir negaliu atsidžiaugt kaip patogu smile
Aradija Aradija 10364
2009-01-04 16:44 Aradija
ikelk foto to savo stebuklo, ir mes norim ji pamatyti smile
Petronele Petronele 18330
2009-01-04 17:17 Petronele 2011-09-11 06-05

Aradija rašė: ikelk foto to savo stebuklo, ir mes norim ji pamatyti smile

Eik jau, pagalvos šeimyna, kad visai jau nupušau smile
Tess Tess 20234
2009-01-04 17:56 Tess
Kas galėtu pamokinti daryti koldunus ir čeburekus. smile
Norėčiau kokio lengvo receptelio. smile
Kadangi rytoj dar į darbą neeinu, tai nusprendžiau per visą dieną prigaminti visko užšaldyti, nes po to nebebus laiko gaminti.
L
Loreta13 30842
2009-01-04 18:01 Loreta13
2
246 463
2009-01-04 18:48 246
gal kas parašytumėte tikrų spurgų receptėlį smile
volgadon volgadon 4395
2009-01-04 19:27 volgadon
Spurgos :
560gr.miltų ;40 gr.mielių, 70 gr.cukraus, 6 kiaušinių tryniai, 80 gr.sviesto, stiklinė pieno, truputis vanilinio cukraus, citrinos tarkuota žievelė, 1 kg.riebalų spurgoms virti.
Įdarui: vaisių tyrė, vyšnių uogienė ar kt.
Iš 1/4 miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno užmaišoma mielinė tešla(t.b. grietinės tirštumo) ir leidžiama jai pakilti.Tuo tarpu su cukrum ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė atspariame ugniai inde ant lengvos ugnies plakama.Kai sutirštėja, indas nukeliamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir galiausiai ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų.Tada iškočiojama 1cm.storio lakštas. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno dedama vaisių tyrės, vyšnia ar razina.Uždengiama kitu skrituliuku(jo kraštai patepami kiaušinio baltymu) ir gerai užspaudomi.Taip padarytos spurgos padedamos ant drobulės pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle.Laikomos, kad pakiltų. Paskui spurgos verdamos gerai įkaitintuose riebaluose iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiama, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apibarstomos miltiniu cukrumi.
Čia išeiga apie 50 spurgų.
urtele urtele 13511
2009-01-04 20:40 urtele
Aš vakar viriau spurgas. Va tokias paprastas, greitas( tinginio).2 kiaušiniai,cukraus gal 150gr.(kas kokį saldumą mėgsta, galima išvirtas ir gausiai cukraus pudra pabarstyti), 40gr. mielių , druskos žiupsnelis, radau dar šaldytuve pernykščio pieno 0.5 lt- grietinės 200gr.Pieną biškutį pakaitinau, kad greičiau tešla pakiltų. beriu miltus ir maišau kol tešla pasidaro kaip tiršta grietinė. Panaši kaip prieš minkymą. Padėjau kokiai val. pakilti . Pakaitinau puode aliejų, ten įpyliau 10gr. degtinės (galima ir gi pernykštės smile )ir kabinu dideliu šaukštu nedidelius gabalėlius ir leidžiu į verdantį aliejų. Galima biški pirštu padėti jai nukristi nuo šaukšto. Sudėjus galima biški primažinti ugnį, kad spurgos vidurys, (jei didesnės spurgos) iškeptų. Verdi, kol paruduos viena pusė, po to apverti ir visas darbas. išvirtas galima pabarstyti cukraus pudra.Aišku , kas mėgsta su uogiene reikia ilgiau pasidarbuoti, o čia nei kočioti nei vynioti smile
Aradija Aradija 10364
2009-01-05 12:25 Aradija
ir cia tikros spurgos? smile o kur varske? smile nemegstu spurgu be varskes smile
Girele Girele 9675
2009-01-05 12:29 Girele 2011-09-11 06-05

Aradija rašė: ir cia tikros spurgos? smile o kur varske? smile nemegstu spurgu be varskes smile

Šiaip tai - tikros spurgos ir yra mielinės, o ne varškinės... Iš varškės - supaprastintas varinatas tiems, kas nemėgsta terliotis su mielėmis...
wirgina wirgina 5887
2009-01-05 12:31 wirgina
Po tiekos švenčių pravartu pabadauti, mielosios kulinarės smile
volgadon volgadon 4395
2009-01-05 12:39 volgadon
Aš šventes švenčiau moderniškai, o ne tradiciškai.Nepersivalgiau ir patiekalų be nuomonės nedariau.Tai dabar ir spurgytės galima užkrimst, ar kokio žagarėlio.
Tess Tess 20234
2009-01-05 16:03 Tess
Ar užšaldote jau paruoštą maistą?
Liko ne mažai faršo, galvoju padaryti kotletų ir užšaldyti. Po to ant keptuvės ir vakarienė paruošta. smile
Aradija Aradija 10364
2009-01-05 17:35 Aradija
kazkada ir as taip darydavau smile
Tess Tess 20234
2009-01-05 17:38 Tess 2011-09-11 06-05

Aradija rašė: kazkada ir as taip darydavau smile

Reikės kada pabandyti.
Draugė net sriubą užšaldo. smile
Iš kitos pusės per vieną dieną galima prigaminti visai savaitėi, o po to tik šildyti, kiek laiko susitaupo ir jėgų smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-01-05 17:41 Elvusia 2011-09-11 06-05

Tess rašė:

Aradija rašė: kazkada ir as taip darydavau smile

Reikės kada pabandyti.
Draugė net sriubą užšaldo. smile
Iš kitos pusės per vieną dieną galima prigaminti visai savaitėi, o po to tik šildyti, kiek laiko susitaupo ir jėgų smile

Skrandžio šiukšlės.
Miręs maistas.
Kad ir kaip neturiu laiko ir esu užimta, bet pusgaminių nešaldau.
Na, nebent labai netyčia kažko per daug pagaminu.
Nieks nesuprastų namuose :)
Aradija Aradija 10364
2009-01-05 18:15 Aradija
o mano nuomone geriau pacios gamintas pusgaminis nei pirktas maximoj smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui