Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2009-02-18 13:07 Tess
Man patinka tokios būrokėlių salotos: tarkuotas virtas buroklėlis, tarkuotas fermentinis sūris, česnakai, majonezas. Kartais įmetu graikinių riešutų.
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-18 13:38 Elvusia 2011-09-11 06-10

xvijox rašė: Nesu gera kulinare, dėl to noriu paklausti patarimo, gal kas mokat daryt paprastą burokėlių garnyrą, kaip valgykluose prie mėsos patiekalų įdeda, parašykit, nes aš kiek bandau iš virtų burokėlių niekaip nesigauna.

Burokėlių netarkuoju. Pjaustau.
Pjaustyti skaniau. Galima supjaustyti su tokiu sieteliu.
Dedu cukraus, druskos, citrinos rūgšties (acto) ir aliejaus.
Kartais įpjaustau svogūnėlio.
Beje, cukraus ir rūgšties nepagailiu. Kad nesijaustų "žolės" skonio :)
2009-02-19 11:27 Voveruska01
Ar darote pačios koldūnus? Esu dariu, tik jau seniai, tai ir recepto nebeturiu. Iš ko tešlą reikia daryti, ar dėti kiaušinių? Gal šiaip kokių gudrybių žinote smile
Lince Lince 719
2009-02-19 12:01 Lince 2011-09-11 06-10

Voveruska01 rašė: Ar darote pačios koldūnus? Esu dariu, tik jau seniai, tai ir recepto nebeturiu. Iš ko tešlą reikia daryti, ar dėti kiaušinių? Gal šiaip kokių gudrybių žinote smile

Koldūnus verdu tik naminius - mažiau chemijos.
Pirmiausia dubenyje išplaku kiaušinį su trupučiu druskos, tada pilu šaltą vandenį (tarkim pusę stiklinės) ir į gautą skystį sijoju miltus. Proporcijų niekada nematuoju, dedu tiek, kad būtų galima minkyt. Gudrybė tokia, kad tešlą užminkius reikia palikti kokiai 15-20 min. susistovėt. Per tą laiką ramiai ruošiu norimą įdarą.
Beje, paskutiniu metu mūsų šeimai labiau patinka kepti aliejuje virtinukai (keletą lapų prieš šioje temoje buvau parašius kaip juos darau).
Tess Tess 20234
2009-02-19 12:19 Tess 2011-09-11 06-10

Voveruska01 rašė: Ar darote pačios koldūnus? Esu dariu, tik jau seniai, tai ir recepto nebeturiu. Iš ko tešlą reikia daryti, ar dėti kiaušinių? Gal šiaip kokių gudrybių žinote smile

Dariau pagal šį receptą giedrius-v.livejournal.com/18556.html tik vandenį pilu karštą, nes tada tešla elastingesnė gaunasi.
Dar galima daryti tešlą ir čeburėkų recepto.
giedrius-v.livejournal.com/30220.html
2009-02-19 12:28 Voveruska01 2011-09-11 06-10

Tess rašė:
Dar galima daryti tešlą ir čeburėkų recepto.
giedrius-v.livejournal.com/30220.html

Čeburekai super atrodo :) Sekmadienį reiks pamėgint. Gaila, kad pirmasis receptas neatsidaro...
Tess Tess 20234
2009-02-19 12:29 Tess
Dabar atsidaro smile
Kablelis buvo ne vietoje smile
Rimzy Rimzy 1205
2009-02-19 12:56 Rimzy 2011-09-11 06-10

Voveruska01 rašė: Ar darote pačios koldūnus? Esu dariu, tik jau seniai, tai ir recepto nebeturiu. Iš ko tešlą reikia daryti, ar dėti kiaušinių? Gal šiaip kokių gudrybių žinote smile

Tešla geriausia išeina užminkyta ant grietinės (miltai, druska, girtinė), faršą reikia maišyti: jautiena, kiauliena, galima dar paukštienos, svogūnas, česnakas, pipirai, druska, galima dar prieskonių pagal skonį, tik pagerins, būtinai įpilti vandens (susidaro koldūno viduje a'la padažas. Ir lipdom.
Skanaus!
Rolanda Rolanda 6896
2009-02-19 12:58 Rolanda
Sūnus nupirko tortiljų. Kokius įdarus ruošiate? Aš pati aštrių patiekalų nemėgstu, bet dėl sūnelio... smile Žodžiu, kaip namuose greitai ir paprastai paruošti meksikietišką patiekalą? smile
Tess Tess 20234
2009-02-19 13:02 Tess
Teko valgyti meksikiečių restorane.
Buvo keptas faršas, pupelės, konsrevuoti kukūruzai, paprikos, svogunai, čenakai ir aštrūs prieskoniai. smile
Rolanda Rolanda 6896
2009-02-19 13:15 Rolanda 2011-09-11 06-10

Tess rašė: Teko valgyti meksikiečių restorane.
Buvo keptas faršas, pupelės, konsrevuoti kukūruzai, paprikos, svogunai, čenakai ir aštrūs prieskoniai. smile


Faršas - kiaulienos? Pupelės, tur būt, irgi konservuotos? O kokie prieskoniai, Tess?
Maždaug - pipirai ar dar kas?
A
Amanda 3804
2009-02-19 13:29 Amanda
Tortilijos įdaras:

Įdarui:
1 baklažanas
druska
1 šaukštas kukurūzų aliejaus ,1 svogūnas, 200 g pomidorų, 1 česnako skiltelė, 1 paprika, džiovinti bazilikai, malti juodi pipirai, 150 g mozzarellos

2 sunokusios avokados
400 g virtų išlukštentų krevečių
0,5 citrinos sultys
2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
1 kiaušinio baltymas paplaktas

O čia pats paprasčiausias
Farsas, pupeles, paprika, svogunai, cesnakai, raudonelis...
zulaime zulaime 610
2009-02-19 13:41 zulaime
O čia pats paprasčiausias
Farsas, pupeles, paprika, svogunai, cesnakai, raudonelis...[/quote]

Ir sūris, ir nebutinai faršas,ką randu šaldytuve,mėsos,vištienos likučius sukepinu su visomis daržovėmis,kaip skanu smile
Rolanda Rolanda 6896
2009-02-19 13:45 Rolanda
Ačiū, merginos! Turiu ir krevečių, ir avokadų, tad įdaras su faršu bus kitai dienai! smile
Tess Tess 20234
2009-02-19 13:49 Tess 2011-09-11 06-10

Rolanda rašė: Faršas - kiaulienos? Pupelės, tur būt, irgi konservuotos? O kokie prieskoniai, Tess?
Maždaug - pipirai ar dar kas?

Buvau pietauti smile
Aš kiaulienos nemėgstu, tai darau iš jautienos faršo.
Man labai patinka Saldvos Meksikietiški prieskoniai, jų yra 2 rūšių faršui ir mėsai. Su prieskoniais, tai kaip kada. Naudoju bazilika, paprikos miltelius, majrūną, raudonėlius ir kt.
Pakepinu faršą, sumetu supjaustitus svogunūs, česnaką, po to galima įdeti kečiūpo bei įpilti vandens ir patroškinti arba sutrinti koservuotus pomidorus, tada vandens nereikia.
Kai mėsa išsitroškins, kuo ilgiau tuo skaniau, įdedu konservuotų pupelių ir kukūruzų.
Rolanda Rolanda 6896
2009-02-19 13:54 Rolanda
Tess, smile !!!!!
Tess Tess 20234
2009-02-20 16:19 Tess
Įpareigojo mane vyriškiai žuvį tik sūdyti, nes kepta nepatinka, orkaiteje daryta taip pat.
Išbandžiau visaip, bet labiausiai patiko: druska, cukrus, citrinpipiriai ir žolelių mišinis žuviai.
Vien su druska ir cukrumi skanu, bet kažko trūksta.
L
Loreta13 30842
2009-03-01 13:37 Loreta13
Prikepiau iš eilinės pirktinės šaldytos mielinės tešlos bandelių su obuolių įdaru. Dar įdėjau ir trintų šviežių spanguolių.
Na kaip skanu :)))
Gal nereikėjo kept....
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-01 13:43 Elvusia 2011-09-11 06-11

Loreta13 rašė: Prikepiau iš eilinės pirktinės šaldytos mielinės tešlos bandelių su obuolių įdaru. Dar įdėjau ir trintų šviežių spanguolių.
Na kaip skanu :)))
Gal nereikėjo kept....

Ach, kaip būtų miela, jei tokių bandelių prikeptumėte liepos 25 d.......
L
Loreta13 30842
2009-03-01 13:58 Loreta13 2011-09-11 06-11

Elvusia rašė: jei tokių bandelių prikeptumėte liepos 25 d.
Po tos dienos labiau tiktų raugintų kopūstų ar rūgštynių sriuba :))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui