Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2009-08-02 17:00 vovere 2011-09-11 06-22

Loreta rašė: Pamokykit mane prašau, kaip teisingai reikia iškepti plonyčius blynus, į kuriuos būtų galima vynioti įdarus, kad nelūžinėtų ir nesigautų per stori...

darau paprasčiausią miltinių blynų tešlą, net ir su cukrum kartais, tik i tokia skysta būna, kaip kiaušinienei, ir aliejų pilu iš kart į tešlą, tada nereikia taikyt keptuvėj ar daug ar mažai aliejaus
Rolf Rolf 17196
2009-08-02 21:06 Rolf
Aš niekad į keptuvę nepilu aliejaus, kepdama didelius plonus blynus. Įkaitintą keptuvės paviršių patepu lašiniais, prieš kepdaka kiekvieną blyną.
Blynai tikrai neprisisunkia lašinių kvapo.
L
Loreta13 30842
2009-08-02 21:10 Loreta13 2011-09-11 06-22

vovere rašė: ir aliejų pilu iš kart į tešlą
Aš irgi taip darau :))
Dar kartais vietoje aliejaus į tešlą dedu tirpintą sviestą.
Blynai būna ryškiai skanesni.
klem klem 3973
2009-08-03 13:19 klem 2011-09-11 06-22

Rolf rašė: Aš niekad į keptuvę nepilu aliejaus, kepdama didelius plonus blynus. Įkaitintą keptuvės paviršių patepu lašiniais, prieš kepdaka kiekvieną blyną.
Blynai tikrai neprisisunkia lašinių kvapo.

Tik taip darau - ir jokių problemų smile smile
I
IlonaD 6943
2009-08-03 13:23 IlonaD
Lipdžiau pagal jurao receptą kukurūzų tortą, labai skanu smile , tie kukurūzai gaunasi kaip "sėmkės" - pradedi ir negali sustot smile
Elste Elste 27356
2009-08-03 13:25 Elste 2011-09-11 06-22

Loreta rašė: Pamokykit mane prašau, kaip teisingai reikia iškepti plonyčius blynus, į kuriuos būtų galima vynioti įdarus, kad nelūžinėtų ir nesigautų per stori...


kaip jau čia daugelis rašė - įkaitintą keptuvę patepti lašiniais ir pilti tešlos, keptuve pavartalioti, kad išsilietų tešla tolygiai per visą ketuvės plotį. Pakepi kol atšoka nuo keptuvės, apverti ir kitą pusę pakepi.
O tešla laaabai paprasta - vanduo, miltai ir druska. Išplaki tokią skystą skystą.
(jokių kiaušinių smile ).
J
jurao 1107
2009-08-03 13:35 jurao 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Lipdžiau pagal jurao receptą kukurūzų tortą, labai skanu smile , tie kukurūzai gaunasi kaip "sėmkės" - pradedi ir negali sustot smile


labai gerai, kad viskas gavosi ir rezultatas patiko smile
volgadon volgadon 4395
2009-08-03 13:40 volgadon 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Lipdžiau pagal jurao receptą kukurūzų tortą, labai skanu smile , tie kukurūzai gaunasi kaip "sėmkės" - pradedi ir negali sustot smile

Aš irgi dariau.Ir kiek kolorijų įtrombinau į save.
Dar "tokios siemkės" kepta duona su česnaku.Bet ten irgi receptas toks, reikia duoną supjaustyt šiaudeliais, kaip kad bulves kepam.Paskui kepint, ir prieš galą viską apipįlt majonezu ir tarkuotu sūriu.Ir truputį pakepint dar.
Čia tokioj kaimo kavinėj taip kepdavo.Girkaliuose.
Tik aš tos technologijos eigos nelabai žinau, nes sūnus visada kepa.
I
IlonaD 6943
2009-08-03 13:52 IlonaD 2011-09-11 06-22

volgadon rašė:
Tik aš tos technologijos eigos nelabai žinau, nes sūnus visada kepa.


Aš tai keptą duoną gausiai apipilu majonezu + į jį pritarkuotas sūris - ir į mikrobangę.
Elste Elste 27356
2009-08-03 13:54 Elste 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė:

volgadon rašė:
Tik aš tos technologijos eigos nelabai žinau, nes sūnus visada kepa.


Aš tai keptą duoną gausiai apipilu majonezu + į jį pritarkuotas sūris - ir į mikrobangę.


Oooiii, Ilona, kaip skaniai prašei smile niamu niamu, kaip užsimaniau, kaip čia vakaro sulaukus smile smile
I
IlonaD 6943
2009-08-03 13:54 IlonaD 2011-09-11 06-22

Elste rašė:
Oooiii, Ilona, kaip skaniai prašei smile niamu niamu, kaip užsimaniau, kaip čia vakaro sulaukus smile smile


Aha, labai skanu, duona tokia minkštutė gaunasi, sūris tąsosi....
Elste Elste 27356
2009-08-03 13:58 Elste 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė:

Aha, labai skanu, duona tokia minkštutė gaunasi, sūris tąsosi....

va jetau, Ilona.... nedaturėsiu smile
bliamba, kur čia arčiau kokia kavinukė, lėksiu ieškot "duonos rinkinuko prie alaus" smile
Elste Elste 27356
2009-08-03 14:00 Elste
o beje, Ilona, koks sūris geriausiai tinka (na geriausiai tąsosi ir skanus) smile
aš visokių pabandau, bet kartais arba nelabai kaip tąsosi, arba skonis koks nelabai į temą smile
I
IlonaD 6943
2009-08-03 14:04 IlonaD 2011-09-11 06-22

Elste rašė: o beje, Ilona, koks sūris geriausiai tinka (na geriausiai tąsosi ir skanus) smile
aš visokių pabandau, bet kartais arba nelabai kaip tąsosi, arba skonis koks nelabai į temą smile


Tokiems visokiems tąsymams perku paprasčiausią fermentinį sūrį (Rokiškio arba Svalia, ar dar kokį - kažkaip visi jie išsitąso) smile . Picai tai labai skanu Mocarella dėti.
Elste Elste 27356
2009-08-03 14:07 Elste 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Tokiems visokiems tąsymams perku paprasčiausią fermentinį sūrį (Rokiškio arba Svalia, ar dar kokį - kažkaip visi jie išsitąso) smile . Picai tai labai skanu Mocarella dėti.


aš irgi Rokiškio, Svalia ir pan. dedu smile bet galvojau gal yra dar koks, kuris labiausiai tinka. Va Mocarella ir galvojau pabandyt, gal ne tik picai, gal ir duoną gerai pamakaluot jame smile smile
Nu žodžiu, eidama iš darbo papirkisu ir grįžusi išsikepsiu ir apsiėsiu smile smile smile
I
IlonaD 6943
2009-08-03 14:10 IlonaD
Va, va, taip ir būna: vieną dieną kukurūzais žmogus apsiėdi, kitą dieną - duona su sūriu, o paskui supranti, kad: "Kalorijos - tai tokie maži niekingi padarėliai, kurie ateina naktį ir susiaurina visus tavo drabužius" smile
Elste Elste 27356
2009-08-03 14:12 Elste 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: "Kalorijos - tai tokie maži niekingi padarėliai, kurie ateina naktį ir susiaurina visus tavo drabužius" smile


tai jau tikrai smile nors po tokio pavalgymo ir apsivalgymo, einu pamint treniruoklio kokį pusvalandį mažiausiai, tai tie padarėliai naktį nebeateina smile
volgadon volgadon 4395
2009-08-03 14:17 volgadon 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė:

volgadon rašė:
Tik aš tos technologijos eigos nelabai žinau, nes sūnus visada kepa.


Aš tai keptą duoną gausiai apipilu majonezu + į jį pritarkuotas sūris - ir į mikrobangę.

Teisingai, va šitaip.Prisiminiau.Duona tokia minkštutė, galima daug suvalgyt.Nesudžiovinta.
2009-08-04 14:49 Voveruska01
Savaitgalį nusipirkau kukurūzo burbuolę. Galvojau pagaminsiu kažką ypatingo, bet išėjo kaip visada - nesugalvojau nieko įmantresnio kaip tik tą burbuolę išvirti, o šiandien nusipjausčius tuos kukurūziukus pasidariau su pomidorais mišrainę... Skonis kaip konservuotų kukurūzų smile
Iš tikrųjų galvojau, kad visa ta burbuolė valgoma, o ji pasirodo kieta kaip akmuo net išvirus (gerai, kad virdama sumąsčiau ją supjaustyt) smile
Gal jūs kaip nors kitaip panaudojate "žalią" kukurūzą smile
Aradija Aradija 10364
2009-08-04 14:54 Aradija
hm kai kam patinka isvirti sudytame vandenyje - patepti sviestu ir nuvalgyti tuos kukuruzus - bet man kazkaip nebuvo taip skanu kaip per filmus rodo smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui