Kulinariniai receptai

Z
zaika 3663
2009-09-09 11:30 zaika
o įdomu, ar neįmanoma pasidaryt pomidorų sulčių ir užkonservuot? gal kas bandėt, gal kokiu receptėliu galit pasidalinti smile
I
IlonaD 6943
2009-09-09 11:33 IlonaD 2011-09-11 06-25

zaika rašė: o įdomu, ar neįmanoma pasidaryt pomidorų sulčių ir užkonservuot? gal kas bandėt, gal kokiu receptėliu galit pasidalinti smile


Oi, pastoviai darome.
Pomidorus nublanširuojame, susmulkiname ir (kadangi neturime sulčiauspaudės) su blenderiu sutriname (labai gerai išsitrina). Tada - ant ugnies, įdedu druskos, pipirų - verdu, kol užverda - į trilitriakus ir psio.

Anksčiau pomidorams nelupdavome odelių - tai pilnai jos nesusimaldavo.
Z
zaika 3663
2009-09-09 11:34 zaika
ką reiškia nublanširuoti? smile čia apiplikinti ir odą nulupti, ar kaip? tundra aš tuose kulinariniuose terminuose smile
I
IlonaD 6943
2009-09-09 11:35 IlonaD 2011-09-11 06-25

zaika rašė: ką reiškia nublanširuoti? smile čia apiplikinti ir odą nulupti, ar kaip? tundra aš tuose kulinariniuose terminuose smile


Aha, nuplikinti ir nulupti, smile , blenderis - smulkintuvas toks elektrinis. smile smile

O dar kol blenderio neturėjome - su senovine, rankine mėsos malimo mašinėle maldavome.
Z
zaika 3663
2009-09-09 11:36 zaika
blenderį žinau, tokį turiu. reiks panaudot vietoj sulčiaspaudės ir man smile
Tess Tess 20234
2009-09-11 14:59 Tess
Nupirkau galvijų širdį ir kepenys.
Širdį galvoju iš virti, o kaip padaryti kepenys. smile Pirmą kartą darysiu. smile
S
Sandra_v 4581
2009-09-11 15:01 Sandra_v
tai gal paštetą darysi? ar kepsi?
Tess Tess 20234
2009-09-11 15:03 Tess
Kepsiu smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-09-11 15:09 dianaaa
Aš tai pamirkau vandenyje,supjaustau,pabarstau druska,permaišau ir kepu keptuvėje. Paskui pasidarau baltą padažą ,užpilu,biški patroškinu.Man tai labai skanu su virtais grikiais ir savo marinuotais burokėliais. smile
S
Sandra_v 4581
2009-09-11 15:10 Sandra_v
Sako piene gerai pamirkyt o vat kodėl nepamenu smile
Elste Elste 27356
2009-09-11 15:13 Elste
piene pamirkius, jos minkštenės pasidaro.
Aš tai supojaustau gabaliukais, pavolioju miltuose, padruskinu ir kepu kepuvėje. kai jau baigia kepti, įdedu svogūną supjaustytą ir pakepinu kartu. Valgau su duona. Laaaaabai skanu.
Elste Elste 27356
2009-09-11 15:14 Elste 2011-09-11 06-25

dianaaa rašė: Aš tai pamirkau vandenyje,supjaustau,pabarstau druska,permaišau ir kepu keptuvėje. Paskui pasidarau baltą padažą ,užpilu,biški patroškinu.Man tai labai skanu su virtais grikiais ir savo marinuotais burokėliais. smile

kaip darot baltą padažą?
Tess Tess 20234
2009-09-11 15:14 Tess
Kaip jus čia skaniai rašote smile
O jokių plevelių nuimti nereikia?
Kiek iš vaikystės pamenu, tai mama piene irgi mirkydavo ir atrodo plevelies nuimdavo.
Kažkaip prastai su atmintimi. smile
Tai darysiu a la guliašą.
Ir katei šventė bus smile
Elste Elste 27356
2009-09-11 15:16 Elste 2011-09-11 06-25

Tess rašė: Kaip jus čia skaniai rašote smile
O jokių plevelių nuimti nereikia?
Kiek iš vaikystės pamenu, tai mam piene irgi mirkydavo ir atrodo plevelies nuimdavo.
Kažkaip prastai su atmintimi. smile
Tai darysiu a la guliašą.
Ir katei šventė bus smile


galima plėveles nuimti, kai jau ten labai tamposi smile
A
Alina55 11024
2009-09-11 17:41 Alina55 2011-09-11 06-25

blackgate rašė: Gal kas žino, kaip džiovinti pomidorus orkaitėje? Yra pomidorų, galvoju gal sudžiovinti...

gyvenimas.delfi.lt/cooking/sveikiname-konkurso-ma...
edute edute 2671
2009-09-11 18:31 edute
Specifiniai patarimai

Jautiena

Jeigu mėsa kieta, nugraibius putas pusvalandį pavirinkite ir 1,2 kg mėsos įpilkite du valgomuosius šaukštus degtinės bei toliau virkite. Mėsa suminkštės, kai išgaruos degtinės kvapas.

Veršiena

Veršiena skanesnė mirkyta piene. Galima prismaigstyti lašinukų.

Nepaprastai skanus veršienos kepsnys, iš vakaro pasūdytas, įtrintas druska, suvyniotas, užsiūtas į servetėlę ar audeklą, užkastas į žemę 2 metrus ir paliktas 12 valandų. Kitą dieną iškasus iškart kepkite (neplovę).

Kiauliena

Visi iš kiaulienos gaminami valgiai turi būti gerai virinami, nes kiaulienoje yra kenksmingų bacilų, kurios ilgiau verdant apie 70 laipsnių karštyje tampa nekenksmingos.

Perkant rūkytą kiaulieną, pvz., kumpį, reikia peiliu įdurti iki kaulo; jei ištraukus peilis švarus ir kvepia tiktai rūkyta mėsa, vadinasi, kumpis geras. Jei kumpis kietas, reikia gerai jį suvynioti į servetėlę ir užkasti į juodžemį 12 valandų.

Naminiai paukščiai

Perkant vištą reikia žiūrėti, kad kaklas ir kojos būtų storos. Senų vištų kojos būna plonos, tamsios ir kaklas plonas.

Kalakutą geriausia kepti įdėjus gabaliuką imbiero į vidų, kad panaikintų kalakuto kvapą.

Laukiniai paukščiai

Maži paukščiai, tokie kaip putpelės, kepami su galvelėmis, kurios užsukamos po kairiuoju sparnu. Laukiniai paukščiai nebūna riebūs, todėl didesnius reikėtų prismaigstyti lašinukų, o mažus apdėti riekelėmis lašinių, jas pririšti ir kepti pakaitintame svieste.

Ilgasnapiai paukščiai, tokie kaip perkūno oželiai ar strazdai, be druskos, dar įtrinami ir sugrūstomis kadagių uogomis. Juodos kurapkos skanesnės už baltas. Prie kurapkų patiekite bruknių.

Baltymai

Mėsą ypač vertiname dėl joje esančių baltymų. Kur jų daugiausia ir kur – mažiausia? Daugiausia baltymų yra kiaulienos kumpyje – 24,7 proc. (bet būkite atidūs, nes kiaulienos kumpis dar ir riebus), kiškienoje ir kurapkos mėsoje – 23,3 proc. (labai liesi produktai), kalakutienoje – 22,6 proc., triušienoje ir arklienoje – 21,5 procento.

Mažiausiai – kiaulės kojose ir galvoje (4 proc.), kiaulės lašiniuose (8,7 proc.), riebioje vištienoje (14 proc.).

Po pietų

Rūkyta mėsa virškinama 6 val., o virta viščiukų mėsa – 1–1,5 valandos.

Ir cia ne is kokiu bajerui, o is lryto tinklapio smile .
www.lrytas.lt/-12429090811240573 ... arimai.htm
Tess Tess 20234
2009-09-11 18:48 Tess
Kiek laiko širdį reikia virti? smile
Individas Individas 8613
2009-09-11 19:35 Individas
Kieno jau čia širdį išlupai? "Živadiorka" smile
Tess Tess 20234
2009-09-11 19:37 Tess
Ne, na kai, taip žiauriai iš karto ką? smile
Papirkau galvijo širdies, katei smile
Individas Individas 8613
2009-09-11 19:48 Individas 2011-09-11 06-25

Tess rašė:
Papirkau galvijo širdies, katei smile

Suprasi čia jus... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui