Ne pirmą kartą jau
Buvome Kaune Gan Bei restorane neseniai, tai namie gaminti vist tik skanesni. Ir žymiai pigiau, o pats gaminimo procesas dar man labai patinka.
Gaminu pagal šį receptą:
vitossandeliukas.blogspot.com/2008/11/sushi-maki-roll.html
Tik šiek tiek mažai acto pylu.
Ko reikia:
1. Nori lapų. Įpakavime yra 10 lapų. Anksčiau sukdavau iš viso, bet dideli gaunasi. Tai dabar iš 2 lapų susuku 3 ritinėlius.
2. Ryžiai. Neperku brangių suši ryžių, tinka Skanėjos suši ryžiai arba paprasti apvalus.
3. Ryžių actas. Galite pirkti skirta iš karto suši gaminti, bet jis brangesnis gerokai ir jo labai mažai. Actas ruošiasi labai lengvai.
4. Wassabi. Pirkau miltelius. Vieno arbatinio šaukšto per akis. Naudosiu visus metus turbūt
5. Kilimėlis. Prie jo reikia plėvelės. kad ilgiau tarnautu.
6. Pagaliukai. Prekybos centruose parduodami vienkartiniai.
7. Sojos padažas. Patariu pirkti brangesnį. Perku Kikkoman. Neskanus sojos padažas viską sugadins
8. Marinuotas imbieras man nepatinka, tai ir nepirkau.
9. Įdaras. O čia jau kaip norite. Darau įvairiai: agūrkas, agurkas+avokado, agurkas+philadelfijos sūris, rūkyta lašiša+svogūnų laiškai (man ne labai, o darbe labai patiko), paprika (labai gražiai atrodo įvairių spalvų viduje), agurkas+paprika., krabu lazdelės, krabų lazdelės+agūrkas, krabų lazdelės+paprika, krabų lazdelės+philadelfijos sūris. Čia kas kam patinka.
Man gaunasi, net nežinau kiek
Nes begamindama dar ir gerai pavalgau.
Pagamintus ritinėlius nesupjaustau, susuku į plievelę ir į šaldytuvą. Dažniausiai suvalgome beveik viską, šiek tiek dar lieka pusryčiams man.
Kažkur turėjau video. Bet ir be jo pirmą kartą kuo puikiausiai susitvarkau. Kol kas gaminau tik Maki, labai noriu ir kalifornietiškus padaryti, čia tie išversti.
P.S. Tikiuos nieko neužmiršau