Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2010-06-02 13:54 Loreta
Va kaip gražiai matosi ir šimtalapio lapai, ir pats įdaras.
http://i003.radikal.ru/0912/08/4307af8c4a08.jpg
urtele urtele 13511
2010-06-02 13:57 urtele 2011-09-11 06-49

Loreta rašė: ir šimtalapio lapai, ir pats įdaras.
http://i003.radikal.ru/0912/08/4307af8c4a08.jpg
O jergau, net kavos išsiviriau smile
Elste Elste 27356
2010-06-02 14:08 Elste 2011-09-11 06-49

Loreta rašė: Va kaip gražiai matosi ir šimtalapio lapai, ir pats įdaras.
http://i003.radikal.ru/0912/08/4307af8c4a08.jpg


nu va čia jau aiškiai matosi.
(o ten Samajanos įdėtam "skruzdėlyne", tai tikrai bulka su aguonom smile ).
blackgate blackgate 3815
2010-06-02 14:12 blackgate 2011-09-11 06-49

Elste rašė:
nu va čia jau aiškiai matosi.
(o ten Samajanos įdėtam "skruzdėlyne", tai tikrai bulka su aguonom smile ).

Jau kai gaunasi bulka, tai matyt tešla plonai neištampyta, ar sviesto pagailėta. Jau tada nebe šimtalapis, o tik bulka... smile
Loreta Loreta 28574
2010-06-02 14:14 Loreta 2011-09-11 06-49

alma7 rašė: Jisai gaminamas iš šaldytos kapotos tešlos, jei gu ką. O ne iš plonai iškočiotų tešlos lapų.

Nu gal, nesu dariusi. Gal totoriai taip daro, o mūsiškiai va kaip - tampo tą tešlą
sigitosvirtuve.blogas.lt/simtalapis-27.html
Elste Elste 27356
2010-06-02 14:16 Elste 2011-09-11 06-49

Loreta rašė:

alma7 rašė: Jisai gaminamas iš šaldytos kapotos tešlos, jei gu ką. O ne iš plonai iškočiotų tešlos lapų.

Nu gal, nesu dariusi. Gal totoriai taip daro, o mūsiškiai va kaip - tampo tą tešlą
sigitosvirtuve.blogas.lt/simtalapis-27.html


vsio... apsiseilėjau smile
einu kokio sdaldainio bent paieškot spintukėj
Jolke Jolke 1309
2010-06-02 14:42 Jolke
Pageidavisioms meeto temoje:
ŠIMTALAPIS
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų

Šiaip braidžioja internete šitas receptas, bet mūsų išbandytas iš kokio 5 karto gaunasi superinis. smile
blackgate blackgate 3815
2010-06-02 14:46 blackgate 2011-09-11 06-49

Jolke rašė:
Šiaip braidžioja internete šitas receptas, bet mūsų išbandytas iš kokio 5 karto gaunasi superinis. smile

Kepiau jau 2 kart pagal šį receptą, bet iki idelaus šimtalapio įgūdžių dar trūksta... smile
Jolke Jolke 1309
2010-06-02 14:47 Jolke 2011-09-11 06-49

blackgate rašė:

Jolke rašė:
Šiaip braidžioja internete šitas receptas, bet mūsų išbandytas iš kokio 5 karto gaunasi superinis. smile

Kepiau jau 2 kart pagal šį receptą, bet iki idelaus šimtalapio įgūdžių dar trūksta... smile

Užtai ir parašiau kad iš kokio 5 karto gaunasi smile
blackgate blackgate 3815
2010-06-02 14:53 blackgate
Blogiausia, kad šimtalapį reikia palaikyt tris dienas, kad susistovėtų ir įgautų geriausią skonį. Tas tai yra sudėtinga smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-02 14:57 Elvusia 2011-09-11 06-49

Loreta rašė: Va kaip gražiai matosi ir šimtalapio lapai, ir pats įdaras.
http://i003.radikal.ru/0912/08/4307af8c4a08.jpg

Sadistė smile
Loreta Loreta 28574
2010-06-02 15:03 Loreta 2011-09-11 06-49

Elvusia rašė: Sadistė smile

Atsiprašau, Elvusiuk smile
Kompensuoju skrandžio nuostolius
www.efoto.lt/files/images/11152/IMG_1744JB%...
Jolke Jolke 1309
2010-06-02 15:03 Jolke 2011-09-11 06-49

blackgate rašė: Blogiausia, kad šimtalapį reikia palaikyt tris dienas, kad susistovėtų ir įgautų geriausią skonį. Tas tai yra sudėtinga smile

Mes jį valgom dar šiltą. Trijų dienų laikymas tai čia neįmanoma misija. O ir pirmą kart girdžiu. Kartą šventėj užsakinėjom šimtalapį iš tkrų senų totorių Trajų raj., atvežė irgi tą pačią dieną keptą tik iš pečiaus.
Elste Elste 27356
2010-06-02 15:05 Elste 2011-09-11 06-49

Jolke rašė:

blackgate rašė: Blogiausia, kad šimtalapį reikia palaikyt tris dienas, kad susistovėtų ir įgautų geriausią skonį. Tas tai yra sudėtinga smile

Mes jį valgom dar šiltą. Trijų dienų laikymas tai čia neįmanoma misija. O ir pirmą kart girdžiu. Kartą šventėj užsakinėjom šimtalapį iš tkrų senų totorių Trajų raj., atvežė irgi tą pačią dieną keptą tik iš pečiaus.


tada ir būna patys skaniausi, tik tik iškepę dar šilti ir sausainiai, ir pyragai visokie smile
na va, kad nesveika tokius šiltus valgyti - tai taip. Bet kad skaniau - irgi faktas.
Jolke Jolke 1309
2010-06-02 15:08 Jolke 2011-09-11 06-49

Elste rašė: tada ir būna patys skaniausi, tik tik iškepę dar šilti ir sausainiai, ir pyragai visokie smile
na va, kad nesveika tokius šiltus valgyti - tai taip. Bet kad skaniau - irgi faktas.

Na nevisi. Per kalėdas kepiau meduolius. Žinot kada patys skaniausi? Ogi dabar smile
L
laura9 10597
2010-06-02 15:10 laura9 2011-09-11 06-49

Jolke rašė:
Na nevisi. Per kalėdas kepiau meduolius. Žinot kada patys skaniausi? Ogi dabar smile

Ir po keliom spynom juos laikėte? smile
Jolke Jolke 1309
2010-06-02 15:12 Jolke 2011-09-11 06-49

laura9 rašė:

Jolke rašė:
Na nevisi. Per kalėdas kepiau meduolius. Žinot kada patys skaniausi? Ogi dabar smile

Ir po keliom spynom juos laikėte? smile

Ogi po nei viena. Tiesiog per kalėdas jie buvo kietiiiiii, galėjai dantis išsilaužt. Užtai nieks jų nevalgė. Užmiršau juos sudėtus į maišelį. Nesenai atradau: minkštučiuuuukai, skanučiuuuukai smile
blackgate blackgate 3815
2010-06-02 16:33 blackgate 2011-09-11 06-49

Jolke rašė:
Mes jį valgom dar šiltą. Trijų dienų laikymas tai čia neįmanoma misija. O ir pirmą kart girdžiu. Kartą šventėj užsakinėjom šimtalapį iš tkrų senų totorių Trajų raj., atvežė irgi tą pačią dieną keptą tik iš pečiaus.

Ai nežinau, daug kur skaičiau, kad reikia palaikyt ilgėliau, kad būtų skanesnis. Nors dėl manęs tai galėtų ir savaitę stovėt, man įdomiau kept, nei valgyt:)
Elste Elste 27356
2010-06-02 16:44 Elste 2011-09-11 06-49

Jolke rašė:

laura9 rašė:

Jolke rašė:
Na nevisi. Per kalėdas kepiau meduolius. Žinot kada patys skaniausi? Ogi dabar smile

Ir po keliom spynom juos laikėte? smile

Ogi po nei viena. Tiesiog per kalėdas jie buvo kietiiiiii, galėjai dantis išsilaužt. Užtai nieks jų nevalgė. Užmiršau juos sudėtus į maišelį. Nesenai atradau: minkštučiuuuukai, skanučiuuuukai smile


tas tai taip.
kai tik kas per kietą, sukt į maišiuką ir į duoninę. Ot tada va ir būna tokie skanūs, suminkštėję smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-02 16:50 Elvusia 2011-09-11 06-49

Elste rašė: Ot tada va ir būna tokie skanūs, suminkštėję smile

Ir pūkuoti :)))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui