Kulinariniai receptai

Rolf Rolf 17196
2010-06-04 21:12 Rolf
Nu va, pusvalanduką pasportavau, tai reikia vėl damesti kalorijų smile
Byla Byla 12118
2010-06-04 21:13 Byla
Sraigės skanu. Tik apdoroti yra darbelio.
urtele urtele 13511
2010-06-04 21:17 urtele 2011-09-11 06-49

Rolf rašė: tai reikia vėl damesti kalorijų smile
smile
Byla Byla 12118
2010-06-04 21:18 Byla 2011-09-11 06-49
Rabarbarų salotos su agurkais

150 g rabarbarų, 2 švieži agurkai, 3 šaukštai aliejaus, druskos, cukraus,salieras, maltų pipirų pagal skonį.

Rabarbarus supjaustykite plonais griežinėliais, agurką-smulkiais gabalėliais, nulupkite salierą ir smulkiai sutarkuokite. Pasūdykite, įberkite cukraus, maltų pipirų, viską sumaišykite ir užpilkite aliejaus.
Byla Byla 12118
2010-06-04 21:28 Byla 2011-09-11 06-49
Ir dar viena labai gera daržovė, ypač tiems pas ką padidėjęs cukrus.

Kaliaropių kepsniukai.

2 kaliaropės, 2 kiaušiniai, 6-8 šaukštai maltų džiūvėsėlių, druskos, aliejaus kepti.

Nulipkite kaliaropes, supjaustykite grižinėliais. Abi jų puses pabarstykite druska ir palikite 10-15 min. pasimarinuoti. Išplakite kiaušinius. Kaliropių griežinėlius suvilgykite kiuašinių plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite, kol gražiai pagels. Kepsniukus išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Tess Tess 20234
2010-06-04 21:42 Tess
Aš šiaip jas valgau. Labai skanu smile

Kaip padaryti įdarytą bulvę orkaitėje? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-04 22:25 Elvusia
Perpjaučiau bulvę per pusę.
Truputį išskaptuočiau.
Į vidų pridėčiau to, ką mėgtam.
Gal faršo, gal įvairių daržovių.
Ant viršaus uždėčiau tarkuoto sūrio ir truputį majonezo. Kad sūris nedžiūtų.
Ai, prieš tai bulvę apvoliočiau arba aliejuje, arba majonezo - pomidorų padažo mišinyje.
Nes bulvės orkaitėje kepa ilgokai. Tai čia tam, kad neapdžiūtų ir gražiai apskrustų.
Ir kepčiau

Čia - mano fantazija.
Galima interpretuoti :))
Tess Tess 20234
2010-06-04 22:50 Tess
Gal į kepimo rankovę įkišti smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-04 22:54 Elvusia
Nemanau.
Pradžioj ant lėtesnės ugnelės, kad vidus pradėtų kaisti, paskui galima padidinti, kad gražiai apgelstų.
agiedre agiedre 3007
2010-06-04 23:04 agiedre 2011-09-11 06-49

zaika rašė:

Elvusia rašė:
Ir vistiek, jau žiūrėk, "meilės rankenos" aplink klubus riečiasi :)))


ech... pažįstamas jausmas smile


Pavadinimas žiauriai geras smile smile
Tess Tess 20234
2010-06-04 23:23 Tess
O jeigu į foliją įdėti? smile
Bandysiu kažką daryti. Su silkute, kaip bus skanuuu smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-04 23:48 Elvusia
Į foliją turėtų būti gerai :)
O su silkute tai kaip? Kartu kepsi, ar bulvytes su daržovėmis atskirai ir tuomet su silkute valgysi?
Beje, toje cikloninėje krosnelėje labai gardžiai iškepa bulvės.
Mmmm, skanumėlis. Ir su kefyru, ir su šaltibarščiai ir su silkute tiktų.
Dabar jau šviežios bulvytės. Keptos su lupena, apibarstytos jūros druska....
Tess Tess 20234
2010-06-04 23:49 Tess
Silkutė atskirai bus smile
Į vidų galvoju sviestą su žolelėmis įdėti. Krapų, česnakų, svogūnų laiškų smile
2010-06-04 23:55 vvirginija1 2011-09-11 06-49

Elvusia rašė: toje cikloninėje krosnelėje labai gardžiai iškepa bulvės.
Nu vat kas kas, o bulvės toje krosnelėje kept nemoku, gal per mažai kartų bandžiau.. smile man gaunasi neskanios neskanios, apsitraukia tokia plėvele. Matyt nemoku..beto ir nebeekspirementuoju. O kaip kepat, ar smulkiai pjaustot, kokioj temperatūroj ir kiek laiko?
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-05 00:01 Elvusia
Mažesnių nepjaustau, didesnes - per pusę. Kepu su lupena.
Apvolioju aliejuje, sudedu ant apatinių grotelių ir kepu " ant viso gazo" kokias 20 - 25 minutes.
Tada ant aukštesnės lentynos dedu žuvį arba mėsą. Ir, kol mėsa iškepa, bulvės būna minkštos.
Kai kepiau vien bulves, pradžioje kepiau apie 175 temperatūroje. Laiko neklauskit. Neprisimenu :)
Paskui, apibarsčius jūros druska, jau daviau garo karštai :))
Aš tai ekperimentuoju iki išprotėjimo.
Labai gardžiai gaunasi cukinija :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-05 00:13 Elvusia 2011-09-11 06-49

Tess rašė: Silkutė atskirai bus smile
Į vidų galvoju sviestą su žolelėmis įdėti. Krapų, česnakų, svogūnų laiškų smile

Žinai Tess, žalumynų aš nekepčiau.
Iškepčiau tas bulvytes, kaip sakai, tik su sviestu.
O krapus, svogūnų laiškus dėčiau ant jau iškeptos bulvės :)
Visai liuks idėja :)
Tuomet gali drąsiai vynioti į foliją.
Bus greičiau :)
Tess Tess 20234
2010-06-05 00:17 Tess
Sutarta, tadum taip ir darysiu smile
2010-06-05 00:20 vvirginija1 2011-09-11 06-49

Elvusia rašė:
Aš tai ekperimentuoju iki išprotėjimo.

Turėjau omenyje kad su bulvėm nebeeksperimentuoju, o visa kita kepu. O Elvusia tai įsivaizduoju, jau nebėr dienos be krosnelės smile
Tiesa, žuvies dar nebandžiau, kaip kepat?
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-05 00:23 Elvusia 2011-09-11 06-49

vvirginija1 rašė:
Tiesa, žuvies dar nebandžiau, kaip kepat?

Kepiau lašišą.
Paprastai, kaip ir mėsytę.
Gaunasi kaip ant grotelių.
Nemarinuoju.
Tik pabarstau grūstais pipirais ir truputį apšlakstau alyvų aliejumi. Kad nedžiūtų.
Ant iškeptos užspaudžiu citriną.
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-05 00:25 Elvusia 2011-09-11 06-49

vvirginija1 rašė: O Elvusia tai įsivaizduoju, jau nebėr dienos be krosnelės smile

Žinokit, panašiai :)
Savaitgalį turėjom svečių, tai ir svečiams patiko kepta vištiena :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui