Kulinariniai receptai

urtele urtele 13511
2010-06-23 14:00 urtele 2011-09-11 06-51

Elste rašė: (irgi pamiršau:))))).
Tai "Pamiršuolės pyragas" turėjo gautis smile
Elste Elste 27301
2010-06-23 14:03 Elste 2011-09-11 06-51

urtele rašė:

Elste rašė: (irgi pamiršau:))))).
Tai "Pamiršuolės pyragas" turėjo gautis smile


nu galima ir taip pavadinti: varškės su persikais pyragas "Aii, pamiršau" smile smile
(šiaip tai ką turėjau tuo metu tą dėjau ir žiūrėjau, kas gausis:))
Aradija Aradija 10365
2010-06-23 14:18 Aradija
papasakokit kiek dienu geriausiai marinuoti saslykus? ar diena pries kepima ar ilgiau pamarinavus skanesni bus? o gal atvirkščiai?
be to noreciau pasidaryti kokiu salotu prie ju - tik va niekada nesu dariusi tu zoliniu salotu (na as jas taip vadinu) ten kazkuom jas apipila - tai va mane tuo uzpilo sudetis domintu smile
KJurate KJurate 6546
2010-06-23 15:02 KJurate 2011-09-11 06-51

Aradija rašė: papasakokit kiek dienu geriausiai marinuoti saslykus? ar diena pries kepima ar ilgiau pamarinavus skanesni bus? o gal atvirkščiai?
be to noreciau pasidaryti kokiu salotu prie ju - tik va niekada nesu dariusi tu zoliniu salotu (na as jas taip vadinu) ten kazkuom jas apipila - tai va mane tuo uzpilo sudetis domintu smile

Jei nori greitam vartojimui, tai geriausia su majonezu marinuoti - mėsa minkšta ir greitai pasiruošia, bet tokių ilgiau palikti nelebai gerai... dar greitai susimarinuoja su gazuotu mineraliniu užpylis tik prieskonių kiek daugiau reikia

Jei planuoji po kelių dienų kepti -kai bus geras oras, tada su šašlykų prieskoniais sumaišai ir palieki ramybėje, kol prisiruoši kepti...


Aš į padažą dedu visas prieskonines žoleles, korios tuo metu auga lysvėje - kiekvieną kartą vis kitas skonis gaunasi :)+ alyvuogių aliejus +acto balzamas ar sojų padažas(bet tada bus ruda spalva padažo- ne visiems estetiškai tinka)
Elste Elste 27301
2010-06-23 15:15 Elste
man tai skaniausi, o ir puriausi, ir greitai išsimarinuoja (2-3 val. ir kepi), tai su grietine.
Supjaustai mėsą, užverti grietinės (geriausia aišku tokios jau rūgščios naminės kaimiškos) pabarstai pipirais (ar dar kokiais prieskoniais), pamakaluoji ir pastatai.
Po poros valandų jau čirškini. Dar alum palaistai (geriau tamsiu stipresniu, geresnis kvapas, toks duonos:)).
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-23 16:14 Elvusia 2011-09-11 06-51

KJurate rašė:
Aš į padažą dedu visas prieskonines žoleles, korios tuo metu auga lysvėje - kiekvieną kartą vis kitas skonis gaunasi :)+ alyvuogių aliejus +

šviežiai spaustos citrinos sultys :)

Šašlus raugiu taip pat kaip KJurate :)
Tik kartais, jei turiu tokių jau negražiai atrodančių, tai išspaudžiu kokį citrusinį.
Apelsinas, mandarinas, citrina - tinka viskas.
P
Panaikinta 4554
2010-06-23 16:19 Panaikinta 2011-09-11 06-51

Elvusia rašė: Apelsinas, mandarinas, citrina - tinka viskas.
Apelsinų sultys tinka smile smile
Turėsiu omenyje.
Elvusia, tai gal galima tiesiog neišspausti bet naudoti 100 proc. sultis citrusinių vaisių?
Aradija Aradija 10365
2010-06-23 16:26 Aradija
o tos 100 proc sultys nebus pagamintos is obuoliu sulciu ir citrinos aromato? smile bent jau man taip pasakojo kad taip visos 100 proc sultys gaminamos - t.y. 100 proc obuoliu sulciu ir paskui kokie nors koncentratai su kvapais smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-23 16:27 Elvusia 2011-09-11 06-51

Regvita rašė:
Elvusia, tai gal galima tiesiog neišspausti bet naudoti 100 proc. sultis citrusinių vaisių?

Niekad nemėginau - neperku pakeliuose sulčių :)
Esu nusiteikusi prieš tą chemiją.
Na, nebūtinai jas spausti.
Čia, vėl gi, nuo nuotaikos priklauso. Juk galima supjaustyti gabalėliais ir sumaigyti su mėsa.
Tikrai išbandyti įvairūs variantai. Beje, jei jau pjaustau, tai su visomis žievėmis. Nesiterlioju.

Mano gera pažįstama, raugdama šašlus, naudoja svogūnų sultis.
Tarkuoja ta tarka, kur tarkuojamos bulvės ir išspaudžia.
Pati nemėginau, nes tikrai tingiu tiek dirbti.
P
Panaikinta 4554
2010-06-23 16:29 Panaikinta
Ačiū Elvusia už puikią idėją smile smile smile
P
Panaikinta 4554
2010-06-23 16:30 Panaikinta 2011-09-11 06-51

Aradija rašė: o tos 100 proc sultys nebus pagamintos is obuoliu sulciu ir citrinos aromato? smile bent jau man taip pasakojo kad taip visos 100 proc sultys gaminamos - t.y. 100 proc obuoliu sulciu ir paskui kokie nors koncentratai su kvapais smile
Na ar reikėjo dabar tokio komentaro smile
Paskaičiusi jau tikrai daugiau nebepirksiu tokių sulčių smile
Aradija Aradija 10365
2010-06-23 16:33 Aradija
as tai iškarto perku obuoliu sultis - bent jau zinau kad tikrai obuoliu nuspirkau smile
na tai taip ir nesupratau su tais saslykais ar geriau kai ilgiau marinuojasi ar ne? nes man juos kepti reikes tik sestadieni - tai as va ir galvoju kada juos pradeti marinuoti ar tik pentadieni o gal jau ir dabar? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-23 16:34 Elvusia
Tai jau tikrai nėra už ką :)
Juk, kiek idėjų čia randu...
Gamindama, beje, bent kokią mintį nusikopijuoju, visuomet galvoju apie tą žmogiuką :))
Va, marinuodama mėsą, kepimui cikloninėje krosnelėje, visada pagalvoju apie Samajaną.
Jis čia buvo tooooooookį receptą įmetęs. Ir taip vaizdžiai aprašęs.
Gaila, neišsaugojau kompiuteryje.
Dabar įdomesnius patarimus tiesiog saugau.
Pavyzdžiui, Mantės sriubų receptukai.
Negaminau nei vienos. Bet jos aprašymai verti auksinės plunksnos :)
Paskaitau ir nuotaika pakyla :))
vovere vovere 25997
2010-06-23 16:35 vovere
Aradija, manau geriau is anskciau pamarinuot
Aradija Aradija 10365
2010-06-23 16:37 Aradija
va va Mante sriubu manjake smile o as tik pereita saviat eprima karta sriuba viriau (na nei is pakelio smile ) nes leliui gi reikia sriubytes smile bet visai nieko gavosi - pasirodo nieko ten sudetingo nera smile sumeti supjauscius darzoves ir puoda, prieskoniu, kauliuku ir palieki virti - cia ne su kokiais kotletais terliotis - iki siol maniau kad kotletai greiciausiai pagaminamas maistas smile tik kad labai ju nemegstu ir gamindavau tik kai ziauriai tingedavau ka nors galvoti smile
Aradija Aradija 10365
2010-06-23 16:38 Aradija 2011-09-11 06-51

vovere rašė: Aradija, manau geriau is anskciau pamarinuot

tai vat kiek tas anksciau? kad paskui ziurek neperugtu smile
vovere vovere 25997
2010-06-23 16:40 vovere
jei marinuosi ne su majonezu tai tikrai galima ir siandien suruosti jei penktadieni kepsite
o jei su majonezu tai uztenka diena pries.
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-23 17:03 Elvusia
Dar priklauso nuo to, kokioje temperatūroje mėsą pūdysi.
Jei laikysi šiltai - prarugs greičiau. Jei šaltai - ilgiau :)
vovere vovere 25997
2010-06-23 17:07 vovere
nu Elvusia ir vel tu apie mesos pudyma kalbi, niu niu niu baik tu viena karta smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-23 17:09 Elvusia 2011-09-11 06-51

vovere rašė: nu Elvusia ir vel tu apie mesos pudyma kalbi, niu niu niu baik tu viena karta smile smile

Aš kaip tik užraugus :))
Pūdau jau trečia diena :))) Šiandien į šaldytuvą jau įdėjau.
Vis lyja. Nėr kaip į kiemą išbėgt.
Tai keletą gabalėlių prieš valandžiukę iškepiau cikloninėj.
Galiu pasakyt, kad labai puikiai gavosi.
Net skaniau, nei su dūmu :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui