Kulinariniai receptai

agiedre agiedre 3007
2010-06-24 17:48 agiedre
Mano "topiniai" šokoladiniai avižiniai sausainėliai "a la tinginiai":
2 stiklinės cukraus,
4 kupini šaukštai kakavos,
8 šaukštai pieno,
120g margarino ar sviesto,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
graikiškų riešutų.

Cukrų, kakavą, pieną ir sviestą sudėti į indą ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol pradės burbuliuoti. Nukelti, suberti dribsnius ir graikiškus riešutus. Labai gerai išmaišyti ir šaukšteliu išdėlioti ant kepimo popieriaus. po kokios valandos-dviejų peiliu nuimti. Galima sudėti į ploksčią lėkštę ir valandžiukei į šaldytuvą.
vovere vovere 25997
2010-06-24 17:56 vovere
aciuuuuuu loreta13 smile
Aradija Aradija 10364
2010-06-24 19:09 Aradija 2011-09-11 06-51

agiedre rašė: Mano "topiniai" šokoladiniai avižiniai sausainėliai "a la tinginiai":
2 stiklinės cukraus,
4 kupini šaukštai kakavos,
8 šaukštai pieno,
120g margarino ar sviesto,
3 stiklinės avižinių dribsnių,
graikiškų riešutų.

Cukrų, kakavą, pieną ir sviestą sudėti į indą ir maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol pradės burbuliuoti. Nukelti, suberti dribsnius ir graikiškus riešutus. Labai gerai išmaišyti ir šaukšteliu išdėlioti ant kepimo popieriaus. po kokios valandos-dviejų peiliu nuimti. Galima sudėti į ploksčią lėkštę ir valandžiukei į šaldytuvą.

mmmmmm skamba skaniai smile
agiedre agiedre 3007
2010-06-24 19:22 agiedre
smile ir valgosi skaniai - kaip siemkos smile
Petronele Petronele 18331
2010-06-24 19:52 Petronele 2011-09-11 06-51

agiedre rašė: smile ir valgosi skaniai - kaip siemkos smile

O kokius avižinius dribsnius naudoji? Tie paprasti ne visi skanūs būna, gal kokius paskrudintus naudoji?
agiedre agiedre 3007
2010-06-24 20:14 agiedre 2011-09-11 06-51

Petronele rašė:

agiedre rašė: smile ir valgosi skaniai - kaip siemkos smile

O kokius avižinius dribsnius naudoji? Tie paprasti ne visi skanūs būna, gal kokius paskrudintus naudoji?


paprastus - "Skanėjos" fasavimo. Šitie dažniausiai geri būna smile
Petronele Petronele 18331
2010-06-24 20:26 Petronele 2011-09-11 06-51

agiedre rašė: paprastus - "Skanėjos" fasavimo. Šitie dažniausiai geri būna smile

Skanėjos man visai neskanūs, aš perku Maximoj tokiam pusiau juodam pakely - "Granum", tie skanesni. Košei :)
urtele urtele 13511
2010-06-24 20:41 urtele 2011-09-11 06-51

Petronele rašė: Skanėjos man visai neskanūs
Nu ir išranki jūs, panelyte smile
Petronele Petronele 18331
2010-06-24 21:28 Petronele
Oi, ir tu juos naudoji? Persiprašau baisiausiai smile
Pamėgau avižinę košę pusryčiams, tikėjaus, kad kokius ypatingai skanius dribsnius sausainiams naudojat, ir aš nusižiūrėjus būčiau :)
agiedre agiedre 3007
2010-06-24 22:03 agiedre
aš avižas tik sausainiams naudoju, na, dar į jogurtą įsimetu, šiaip nesu žinovė jų tikrai.
L
Loreta13 30842
2010-06-25 12:18 Loreta13
Torčiukas
Manau, visas TORTAS :))

Reikės: Biskvito, jei kepsite patys tai iš 5-6 kiaušinių

Kremui:
500 g. maskarponės sūrio
1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi, 1 citrinos sultys
1-1,5 litro šiek tiek sumulkintų uogų (pvz braškių)
4 šaukštų želatinos išbrinkintos 250ml vandens
400 ml grietinėlės (kremui)
400 ml grietinėlės + 2 šaukštai cukraus+1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo arba pakelis grietinėlės standiklio.

Eiga:
Biskvitą duonriekiu peiliu supjaustome į tris sluoksnius.
Sumaišome maskarponę, kondensuotą pieną, citrinos sultis, uogas (jas prieš tai šiek tiek pasmulkiname).
Supilame išbrinkintą ir išlydytą želatiną, išmaišome.
Kai kremas pradeda stingti, įmaišome iki standžių putų suplaktą grietinėlę.
Tortinėje formoje pertepame biskvitą kremu. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Išėmę iš formos, papuošiame iki standžių putų suplakta grietinėle. Grietinėlę suplakame su cukrumi, plakimo pabaigoje dedame krakmolą arba standiklį.
Skanaus :))
Tess Tess 20234
2010-06-26 20:02 Tess
Turiu voveraičių ir dar kažkokių grybų smile Nemoku gaminti.
Ką padaryti su jais? Ar reikia virti? Ar galiu iš karto ant keptuvės ir su bulvėm valgyti?
Loreta Loreta 28574
2010-06-26 20:04 Loreta
Truputį apvirk. Paskui ant keptuvės su spirgučiais, svogūniukais, grietine, truputis miltų.
Ai niam niam niam... kaip norėčiau.
L
Loreta13 30842
2010-06-26 20:05 Loreta13 2011-09-11 06-51

Tess rašė: Ar galiu iš karto ant keptuvės ir su bulvėm valgyti?
Galite iškart apkepti su spirgučiais, bei svogūnu.
Pabaigoje įdėkite grietinės, ar grietinėlės.
Virtos bulvytės užpiltos tokiais keptais grybais bus nerealiai skanios....
Elvusia Elvusia 19998
2010-06-26 20:24 Elvusia 2011-09-11 06-51

Tess rašė: dar kažkokių grybų smile

Tie "dar kažkokie", reik manyt, ne musmirės?
Po Bylos pasakojimo apie apsinuodijimą grybais, tie kažkokie turi turėti tikrą pavadinimą :)
Loreta Loreta 28574
2010-06-26 20:33 Loreta
Voveraites, o ir kitus grybukus, aš dažniausiai apverdu todėl, kad sunku švariai nuplauti, lieka kažkiek smėlio. O apverdant jis nubyra.
L
Loreta13 30842
2010-06-26 20:33 Loreta13 2011-09-11 06-51

Elvusia rašė: Tie "dar kažkokie", reik manyt, ne musmirės?
Praktiškai visus, mums įprastus grybus galima valgyt žalius.
Tie visi terminiai apdorojimai...ilgas virimas per kelis vandenis, tik atima natūralų grybų kvapą, bei skonį.
Daugelis grybų tiesiog dedami į keptuvę ir kepinami su jūsų skoniui priimtinais ingradientais.
Tai - baravykai, raudonikiai, lepšiukai, voveraitės, ūmėdės, gudukai, šilbaravikiai, gruzdai, rudmėsės, žvynabudės, kelmučiai ir panašiai :))
2010-06-26 21:36 vvirginija1 2011-09-11 06-51

Loreta rašė: Truputį apvirk. Paskui ant keptuvės su spirgučiais, svogūniukais, grietine, truputis miltų.
Ai niam niam niam... kaip norėčiau.
Kaip tik šiandien valgiau...tikrai niam niam niam.. Tik vietoj grietinės pyliau grietinėlę ir miltų nedėjau. O aš grybus visada apverdu, net nepagalvojau kad galima nevirtus iškart kepti smile
Tess Tess 20234
2010-06-26 21:37 Tess
Ten porą baravykų buvo ir keli raudonikiai smile
Jau verda, tuoj kepsiu.
2010-06-26 21:40 vvirginija1 2011-09-11 06-51

Tess rašė: Ten porą baravykų buvo ir keli raudonikiai smile
Jau verda, tuoj kepsiu.
Tokius visai skanu valgyti apvirus, atvėsinus uždėti grietinės, įpjaustyti svogūno
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui