Tess rašė: Man labai patinka Čili picoje trinta pievagrybių sriuba, gal kas žino kaip ją pagaminti
Aš darau iš savo sezono metu apvirtų, bei sumaltų ir užšaldytų grybų.
Man miško grybai skaniau, nei pievagrybiai.
Bet, galima ir iš jų.
Į puodą įpilu šiek tiek aliejaus.
Jame apkepinu svogūnėlį, tarkuotas morkas, kartais ir česnakiuką, čili pipiriuką - čia kaip nuotaika :))
Įmetu bulvių, grybų ir užpilu vandenuku.
Kad nebūtų labai skysta.
Paverdu.
Kai bulvės suminkštėja, viską sutrinu elektriniu "blenderiu" iki vientisos tyrelės.
Prieskoniai, druska pagal skonį.
Įpilu grietinėlės, kad būtų skaniau, pašviesėtų tyrsriubė.
Galima pabarstyt žalumynais.
Valgyt su apskrudinta ir pabarstyta kokiu nors sūriu baltos duonos riekele.
Vualia...skanaus. :))
Beje, yra labai geras būdas paskaninti tokio tipo sriubas -
Baigus virt, įdėti lydyto sūrelio.
Tarkim, kokiam litrui tyrsriubės apie 100 g.
Na tokio teplaus.
Nerealiai pagerina skonį.