2010-10-08 13:38
Elvusia
Mantės sriubytės (kalba netaisyta):
Pomidorinė
Užkaičiam puodą, normaliam vandens kieky verdu ryžius, tuo tarpu pasikepinu bet kokios mėsytės žalios, supilu į ryžius, verda toliau, pasikepinu sutarkuotą didelę morka su čiut saliero šaknies ir svogūną, į puodą, verdam toliau, nusilupu 2-3 skilteles česnako, išpaudžiu, druska, prieskoniai, vsio takoje, tada jau matos, kad trūksta skysčio- supilu kokį litrą pomidorų sulčių, paverdu kol susijungia skoniai, tada išjungių, pabarstau šviežiom kapotom ar šaldytom petražolėm. Kalorijų gerbėjai valgydami įsideda grietinės. niam niam.
Kinietiška sriuba dviem žmonėm dviem dienom :)
Pirmiausiai užsimerkiu tą kinietišką baltąjį grybą. Imu vieną ir užtenka. Dedu į dubenėlį, užpilu verdančiu vandeniu. Susipjaustau pusę vištienos krūtinėles, kaičiu puoduką su vandeniu, metu vištą, einu padūmoti, nepykit..
Grįžus pakeičiu vandenį ant grybo, susiplaunu indus.
Kai jau matau, kad grybas išmirko, pjaustau kaip noriu, metu į puodą su vištos gabaliukais, į sriubą dedu gerą šaukštą cukraus, čiut druskos, acto pilu du tris keturis(nežinau) šaukštus, ragauju ir daaaaaug juodųjų pipirų. Tik nedėkit kvapniųjų pipirų, įdėjau kažkada, jų specifinis skonis nemaloniai nuteikia gomurį...
Daržovienė su sūriu:
reiks kokių tik turit šaldytuve daržovių ir trijų rūšių sūriu (galima apseit su dviem)
Į puodą: smilkiai supjaustytos bulvės, morkos, salierai, mėsytė, prieskoniai kokių tik norit ir kiek norit, verdu ilgai, kol pradeda byrėti viskas, suplaku su paprastu mikseriu pačiam puode, atsargiai- neapsitaškykite- popaaaa. Tada įdedu žirnelių žalių (nekonservuotų), jei nėr ir nereikia. Užbalinu lyditu sūreliu be priedu, patiekiu su raugintu agurku ir pabarščius tarkuotu permezanu bei bet kokiu kitu sūriu. Niam niam niam.