Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-10-08 13:38 Elvusia
Mantės sriubytės (kalba netaisyta):


Pomidorinė
Užkaičiam puodą, normaliam vandens kieky verdu ryžius, tuo tarpu pasikepinu bet kokios mėsytės žalios, supilu į ryžius, verda toliau, pasikepinu sutarkuotą didelę morka su čiut saliero šaknies ir svogūną, į puodą, verdam toliau, nusilupu 2-3 skilteles česnako, išpaudžiu, druska, prieskoniai, vsio takoje, tada jau matos, kad trūksta skysčio- supilu kokį litrą pomidorų sulčių, paverdu kol susijungia skoniai, tada išjungių, pabarstau šviežiom kapotom ar šaldytom petražolėm. Kalorijų gerbėjai valgydami įsideda grietinės. niam niam.




Kinietiška sriuba dviem žmonėm dviem dienom :)
Pirmiausiai užsimerkiu tą kinietišką baltąjį grybą. Imu vieną ir užtenka. Dedu į dubenėlį, užpilu verdančiu vandeniu. Susipjaustau pusę vištienos krūtinėles, kaičiu puoduką su vandeniu, metu vištą, einu padūmoti, nepykit..
Grįžus pakeičiu vandenį ant grybo, susiplaunu indus.
Kai jau matau, kad grybas išmirko, pjaustau kaip noriu, metu į puodą su vištos gabaliukais, į sriubą dedu gerą šaukštą cukraus, čiut druskos, acto pilu du tris keturis(nežinau) šaukštus, ragauju ir daaaaaug juodųjų pipirų. Tik nedėkit kvapniųjų pipirų, įdėjau kažkada, jų specifinis skonis nemaloniai nuteikia gomurį...


Daržovienė su sūriu:
reiks kokių tik turit šaldytuve daržovių ir trijų rūšių sūriu (galima apseit su dviem)
Į puodą: smilkiai supjaustytos bulvės, morkos, salierai, mėsytė, prieskoniai kokių tik norit ir kiek norit, verdu ilgai, kol pradeda byrėti viskas, suplaku su paprastu mikseriu pačiam puode, atsargiai- neapsitaškykite- popaaaa. Tada įdedu žirnelių žalių (nekonservuotų), jei nėr ir nereikia. Užbalinu lyditu sūreliu be priedu, patiekiu su raugintu agurku ir pabarščius tarkuotu permezanu bei bet kokiu kitu sūriu. Niam niam niam.
G
gumis 54
2010-10-08 13:39 gumis
Aišku, dėk. Laukiu, baisiai norisi valgyt.
KJurate KJurate 6546
2010-10-08 13:50 KJurate
Ačiū, Elvusia, praskaidrino nuotaiką ir idėjų pametėjo smile
Tininga Tininga 50021
2010-10-08 13:52 Tininga 2011-09-11 06-59

Elvusia rašė: Manrės sriubytės (kalba netaisyta)

smile smile smile
Ojei, kaip pralinksmino! Jėga... Vat taip receptus reikia rašyt. smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-08 13:55 Elvusia 2011-09-11 06-59
Pataisiau - Mantės receptukai.
Man irgi jos gamybos parašymas tiek pralinksmina ir maloniai nuteikia, kad vien paskaičius, jau norisi gaminti :))
Ingusia22 Ingusia22 2372
2010-10-08 17:57 Ingusia22 2011-09-11 06-59

vvirginija1 rašė:

vvirginija1 rašė:

Elvusia rašė:
Ir dar neblogos, netgi gardžios: :)
Pomidoras
Ananasai (konservuoti arba šaldyti)
Vynuogės
Rūkyta vištiena
Krapai
Majonezas
Elvusia, o kokias vynuoges į tas salotas dedat? su kuriomis skaniau? ir jeigu dėti konservuotus ananasus tai ar nesigauna saldu? nors gal ir tų konservuotų ananasų visokių būna smile
Elvusia aūūūūūūūūūū...... smile


Labai skanios salotos, dabar pasidariau ir užkandžiauju smile tik vynuogių pamiršau, bet ir be j labai skanu smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-08 18:38 Elvusia
Smagu, kad patinka.
Man irgi jos labai skanios :)
Kitą kartą įdėkite ir vynuogių - bus dar gardžiau :)
Ulita Ulita 1818
2010-10-08 18:47 Ulita
Šiandien vakare šitas salotas gaminsiu ir aš :)
kaip tik einu į parduotuvę, ant popieriuko susirašiau viską , kad nepamirščiau nupirkti :)
L
Laceratia 2262
2010-10-08 22:45 Laceratia
Norit pikantiškų salotų gurmanams, šventine proga?

Marinuotos krevetės;
Marinuota paprika;
Marinuoti pievagrybiai;
Porai;
Galima dėt virtų žalių šparaginių pupelių (aš nemėgstu todėl nededu)
Padažas:
Majonezas 70 procentu
Kečupas 30 procentu
2 - 3 valgomieji šaukštai brendžio arba konjako;
Baziliko;
Tess Tess 20234
2010-10-09 00:45 Tess 2011-09-11 06-59
Tęsiant sriubos temą.
Kas žino skanios guliašo sriubytės receptuką? smile



Laceratia rašė:
Padažas:
Majonezas 70 procentu
Kečupas 30 procentu
2 - 3 valgomieji šaukštai brendžio arba konjako;
Baziliko;

Man labai patinka 1000 salų padažas. smile
urtele urtele 13511
2010-10-09 14:44 urtele 2011-09-11 06-59

Ingusia22 rašė:

vvirginija1 rašė:

vvirginija1 rašė:

Elvusia rašė:
Ir dar neblogos, netgi gardžios: :)
Pomidoras
Ananasai (konservuoti arba šaldyti)
Vynuogės
Rūkyta vištiena
Krapai
Majonezas
Elvusia, o kokias vynuoges į tas salotas dedat? su kuriomis skaniau? ir jeigu dėti konservuotus ananasus tai ar nesigauna saldu? nors gal ir tų konservuotų ananasų visokių būna smile
Elvusia aūūūūūūūūūū...... smile


Labai skanios salotos, dabar pasidariau ir užkandžiauju smile tik vynuogių pamiršau, bet ir be j labai skanu smile

Galvojau , kad reikia dėti alyvuoges, tai ir nedėjau. dabar žiūriu-VYNUOGĖS.kokios jos turi būti? Ar tos žalios?
U
upss 1600
2010-10-09 14:57 upss 2011-09-11 06-59
aham, tikrai žalios :)


Elvusia rašė:
Vynuoges dedu žalias. Perpjaunu jas pusiau ir išimu kauliukus.
Ananasus paskutiniu metu dedu šaldytus, bet nespjaunu ir į konservuotus.
Nebūna saldu. Ne.
Nes vištiena juk pasūdyta. Druskos papildomai nededu.
Priedo, ir majonezas juk nesaldus :))
urtele urtele 13511
2010-10-09 15:04 urtele 2011-09-11 06-59
[quote="upss"]aham, tikrai žalios :)


Elvusia rašė:
Vynuoges dedu žalias. Perpjaunu jas pusiau ir išimu kauliukus.
Ačiū, einu įkraut smile
Aradija Aradija 10364
2010-10-09 15:40 Aradija
ei gelbekit prisizadejau seimai kugelio smile pati jo nemegstu, tai niekada nesu dariusi - papasakokit kaip ji gaminti kad butu valgomas smile aisku gerai butu su proporcijom kiek ko deti smile
U
upss 1600
2010-10-09 16:15 upss 2011-09-11 06-59

Aradija rašė: ei gelbekit prisizadejau seimai kugelio smile pati jo nemegstu, tai niekada nesu dariusi - papasakokit kaip ji gaminti kad butu valgomas smile aisku gerai butu su proporcijom kiek ko deti smile


Aradija, pasiskaitinėk čia, nors man Elvusios labai jau ilga terlionė atrodo, aš nieko nesunkiu, tik užplikau karštu pienu tarkius smile
tax.lt/postx9745-0-1800.html
Aradija Aradija 10364
2010-10-09 16:20 Aradija 2011-09-11 06-59

upss rašė:
Aradija, pasiskaitinėk čia, nors man Elvusios labai jau ilga terlionė atrodo, aš nieko nesunkiu, tik užplikau karštu pienu tarkius smile
tax.lt/postx9745-0-1800.html

tik kad is to aprasymo man visai niekas neaisku smile man detaliai rekia "Dlia osobino tupih" prasom smile
U
upss 1600
2010-10-09 16:27 upss 2011-09-11 06-59

Aradija rašė:
tik kad is to aprasymo man visai niekas neaisku smile man detaliai rekia "Dlia osobino tupih" prasom smile

Aš darau labai labai paprastai, sutarkuoju bulves, pridedu druskos, pipirų ir užplikau karštu pienu ir į karštą orkaitę. Viskas smile Kiekių ir proporcijų neįsivaizduoju, nes tai priklauso nuo skardos dydžio, jei turiu, dar įtarkuoju moliūgo, su juo ypatingai purus ir skanus gaunasi, dar galima į vidų kažko pridėt, ar tai vištų šlaunelių ar sparnelių, ar faršo, galima dėt spirgučių pakepintų su svogūnais, galima nedėt ir tada bus vietoj padažo smile
U
upss 1600
2010-10-09 16:32 upss 2011-09-11 06-59
va čia dar Loretos kugelis:)


Loreta rašė:
O tas kojas gerai išverdu prieš dėdama, nes jos nesukepa kaip reikiant. Išverdu, išimu kaulus, apsmulkinu ir dedu į bulvių masę. O viskas kitkas kaip visada - kiaušiniai, prieskoniai, šiek tiek sviesto ar kitų riebaliukų. Jei bulvės senos, plikau pienu. Bet dabar to nereikia.
Aradija Aradija 10364
2010-10-09 16:33 Aradija
eh meginsiu - nori tegu nuodijasi patys smile as ne ragauti neragausiu smile o siaip va tuo pienu jei uzplikyti tai kiek to pieno ten pilti? nors speju nupasakoti neimanoma smile reikes meginti, va kad nesigautu viena skysta kose :)
U
upss 1600
2010-10-09 16:34 upss 2011-09-11 06-59

Aradija rašė: eh meginsiu - nori tegu nuodijasi patys smile as ne ragauti neragausiu smile o siaip va tuo pienu jei uzplikyti tai kiek to pieno ten pilti? nors speju nupasakoti neimanoma smile reikes meginti, va kad nesigautu viena skysta kose :)


Kiaušinių tada įmušk, kad sutvirtintų tą košę smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui