aš ne apie duoną bet galiu parekomenduoti, tinginiams
rūkyto kumpio ir pomidorų pyragaičiai
Pagrindas: 300 ml kvietinių miltų
0,5 šaukštelio druskos
120 g. sviesto
1,5 šaukšto citrinų sulčių
2 šaukštai vandens
Įdaras: 200 g. neriebaus rūkyto kumpio arba vytintos kiaulienos nugarinės
200 g. vyšninių pomidorų (ėmiau paprastus)
400 ml plakamosios grietinėlės
4 kiaušiniai
druskos ir juodųjų pipirų
100 g. tarkuoto puskiečio sūrio
1 šaukštelis džiovintų arba 2 šaukštai šviežių čiobrelių (dėjau baziliko)
Šaltą sviestą sumaišykite su miltais ir druska (masė turi būti grūdėta). Įpilkite citrinų sulčių ir šalto vandens, išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir prispauskite prie 24 cm skersmens pyrago formos arba keturių 10 cm skersmens formelių dugno ir kraštų. Kol gaminsite įdarą, tešlą laikykite šaldytuve.
Pagrindą kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 min (bet man toks jausmas kad jį kepti reikėtų ilgiau)
Ant pagrindo sudėkite susmulkintą rūkytą kumpį ir pomidorų puseles. Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius sūrį, druską, pipirus ir čiobrelius (aš dar šiek tiek paplakiau), mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.
gal šiek tiek ir į picą neša, bet skanu valgyti ir šiltą ir šaltą