Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-11-06 21:47 Elvusia 2011-09-11 07-01

Petronele rašė:
Oi, kaip laiku pataikiau užsukti :) Kaip tik šiandien raugo gavau, šviežut šviežutėlio. Liepė 5-6 val. kambario temperatūroj palaikyt, o paskui jau šaldytuvan, bet jei aš duonytės ryt norėčiau išsikept (nagai gi niežti) tai galiu jį pernakt ant stalo palikt, neperrūgs? O kaip iš vis pažint, kad perrūgo? smile

Drąsiai gali palikt.
Gali net iš vakaro duoną suminkyt. Ryt ryte perminkysi, pamatysi, kad jau skleidžia tokį saldžiarūgštį kvapą. Atidėsi raugo, iš likusios masės suformuosi duonelę ir nereiks laukti 12 val, kol pakils.
Dabar nekaršta, tikrai neperrūgs.

Kai perrūgsta - raugas skleidžia rūgštų kvapą.
2010-11-06 21:47 vvirginija1 2011-09-11 07-01

Elvusia rašė:
Mano tokia:
http://www.ciao.de/Severin_TO_2022__2036195
Nu čiotka krosnelė atrodo, toks dizainas patrauklus...kur buvot pirkusi?
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-06 21:49 Elvusia 2011-09-11 07-01

vvirginija1 rašė: Nu čiotka krosnelė atrodo, toks dizainas patrauklus...kur buvot pirkusi?

"Aviteloje".
Ir net pažiūrėjau, kiek mokėjau. Ten tada, žinau, buvo nuolaidos. Tai čekyje pažiūrėjau - 159 Lt.
O naudoju jau nuo kovo mėn. ir, kol kas, be problemų :)
2010-11-06 22:00 vvirginija1
Ačiū Elvusiuk už konsultacijas smile Kažkaip galvoju kad šis daiktas yra naudingesnis už duonkepę, nes jame galima kepti viską.. na o duonkepė ir lieka duonkepe, neaišku kiek ilgai tą duoną kepsi ir ar išvis ją naudosi. O ir kainos jų yra gana nemažos, aišku jei ne iš kokio Top šopo pirksi...
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-06 22:04 Elvusia 2011-09-11 07-01

vvirginija1 rašė: Ačiū Elvusiuk už konsultacijas smile Kažkaip galvoju kad šis daiktas yra naudingesnis už duonkepę, nes jame galima kepti viską.. na o duonkepė ir lieka duonkepe, neaišku kiek ilgai tą duoną kepsi ir ar išvis ją naudosi

Aš ir bandeles joje kepiau, ir pyragą.
Tikrai naudingiau.
Duonelei nusipirkau silikoninę formelę, tai joje mielinis pyragas su cinamonu labai liuksiškai iškepa :)
urtele urtele 13511
2010-11-06 22:08 urtele 2011-09-11 07-01

Elvusia rašė:
Kaip ten ta jūra, dar nepasislinkus iš vietos?
smile
Maniškis, sakyčiau labiau dėl stogelio sunerimo smile
L
Loreta13 30842
2010-11-06 22:15 Loreta13 2011-09-11 07-01

vvirginija1 rašė: šis daiktas yra naudingesnis už duonkepę, nes jame galima kepti viską.. na o duonkepė ir lieka duonkepe, neaišku kiek ilgai tą duoną kepsi ir ar išvis ją naudosi.
O tai jūs orkaičių nenaudojate smile
2010-11-06 22:20 vvirginija1 2011-09-11 07-01

Elvusia rašė: Gali net iš vakaro duoną suminkyt. Ryt ryte perminkysi..
Aš kai susimaišau tešlą ją iškart supilu į skardą ir palieku joje kad kiltų, o po to jau iškart dedu į orkaitę. O jūs į skardą dedat tik prieš pat kepimą?
2010-11-06 22:22 vvirginija1 2011-09-11 07-01

Loreta13 rašė: O tai jūs orkaičių nenaudojate smile
Aišku naudoju.. smile bet mano yra dujinė orkaitė..ir kepimas joje tikrai nekoks, turbūt žinote...Aišku kepu ir joje, bet vargas vargelis..
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-06 22:30 Elvusia 2011-09-11 07-01

vvirginija1 rašė: Aš kai susimaišau tešlą ją iškart supilu į skardą ir palieku joje kad kiltų, o po to jau iškart dedu į orkaitę. O jūs į skardą dedat tik prieš pat kepimą?

Oi, įvairiai.
Visaip išmėginau.
Bet geriausias kepimas buvo Tax susitikimui šią vasarą.
Kaip tik iš vakaro buvau kepusi šeimai, ir buvau tikra, kad raugas taip greit nesudirbs.
Suminkiau iš vakaro visą duonelę, suformavau. Išrašiau tax.lt 2010, įdėjau į orkatę. Galvoju - atsikelsiu, įjungiu, kol susiruošiu iškeps. Dar turėjau lėkt į darbą, laikas suspaustas.
Atsikeliu, o varge :))))
Vasara taigi buvo karšta.
Mano duona išlipus net iš orkaitės. Užrašo nerasta.
Apgraibiau, kiek įmanoma nuo kraštų ir grindų. Užstačiau laiką ir išlėkiau į darbą.
Na, tai gavosi kaip gavosi :))))
Esu ir per kietą iškepusi. Ir susmegus buvo.
Visaip pasitaiko.
2010-11-06 22:42 vvirginija1 2011-09-11 07-01

Elvusia rašė: Atsikeliu, o varge :))))
Na ką padarysi, visko pasitaiko... :)))
Petronele Petronele 18331
2010-11-06 22:56 Petronele 2011-09-11 07-01

Elvusia rašė: Gali net iš vakaro duoną suminkyt. Ryt ryte perminkysi, pamatysi, kad jau skleidžia tokį saldžiarūgštį kvapą. Atidėsi raugo, iš likusios masės suformuosi duonelę ir nereiks laukti 12 val, kol pakils.

Ačiū Elvusiukai smile Nežinau, ką aš ten užminkiau, ar nebus tik per kieta. O ir nebuvau pasiruošus aš šiandien duonos kept, tai pagardinau kuo radau: 7 grūdų dribsniais, kmynais ir trupučiu sezamo. Nors atrodo gardžiai :)
Dar pasakyk, kiek maždaug laiko tas mano puskilograminis kepaliukas rytoj keps.
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-07 07:11 Elvusia
Nustatau valandai.
Bet, kartais, dar 10-čiai ar net 20-čiai minučių palieku kepti.
Pamatysi, bus labai labai gardi duonelė. Nes su meile viską suruošei :)
To ir linkiu :)

Nors, puskilograminis, ko gero, keps trumpiau.
Tu - pyragų kepėja, tikrai matysi, kada jau galima traukti iš krosnies :))
L
Loreta13 30842
2010-11-07 10:51 Loreta13 2011-09-11 07-01

Petronele rašė: Nežinau, ką aš ten užminkiau, ar nebus tik per kieta. O ir nebuvau pasiruošus aš šiandien duonos kept, tai pagardinau kuo radau: 7 grūdų dribsniais, kmynais ir trupučiu sezamo. Nors atrodo gardžiai :)
Dar pasakyk, kiek maždaug laiko tas mano puskilograminis kepaliukas rytoj keps.
Laukiam nesulaukiam, kada gausim paragaut :))
Petronele Petronele 18331
2010-11-07 11:01 Petronele 2011-09-11 07-01

Elvusia rašė: Tu - pyragų kepėja, tikrai matysi, kada jau galima traukti iš krosnies :))

Jėzau, iš kur aš matysiu, į duoną pagaliuko juk neįsmeigsi :)

Loreta13 rašė: Laukiam nesulaukiam, kada gausim paragaut :))

Miegalė esu, tai dar teks palaukti :) Nors jau iškepiau, tik apklosčiau dabar, tegu valandžiukę dar praaušta - tada jau ragausim. Ech, kad taip dar charčio prie jos.... smile
L
Loreta13 30842
2010-11-07 11:19 Loreta13 2011-09-11 07-01

Petronele rašė: Ech, kad taip dar charčio prie jos.... smile
Galiu pasiūlyti tik raugintų kopūstų sriubos, virtos su kaimišku kumpiu ir džiovintais baravykais.
Oi kaip prie jos tiktų naminė duonelė :))

O aš čia jūsų duonų receptus skaitydama, seilę varvindama, nutariau pati pasigamint raugo.
Per TV kažkada pasakojo.
Viena ausim girdėjau.
Žiūrėsim, ar čia kas pas mane surūgs.
Į miltus įpyliau šilto vandens ir nokinu prie radiatoriaus :)))
Berods, taip reiks tris paras kankint.
Kol tų visokių bakterijų prisidaugins.
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-07 11:20 Elvusia
Taip taip, aš dar truputį cukraus įdedu.
vovere vovere 25997
2010-11-07 12:35 vovere
aš ne apie duoną bet galiu parekomenduoti, tinginiams smile
rūkyto kumpio ir pomidorų pyragaičiai
Pagrindas: 300 ml kvietinių miltų
0,5 šaukštelio druskos
120 g. sviesto
1,5 šaukšto citrinų sulčių
2 šaukštai vandens

Įdaras: 200 g. neriebaus rūkyto kumpio arba vytintos kiaulienos nugarinės
200 g. vyšninių pomidorų (ėmiau paprastus)
400 ml plakamosios grietinėlės
4 kiaušiniai
druskos ir juodųjų pipirų
100 g. tarkuoto puskiečio sūrio
1 šaukštelis džiovintų arba 2 šaukštai šviežių čiobrelių (dėjau baziliko)

Šaltą sviestą sumaišykite su miltais ir druska (masė turi būti grūdėta). Įpilkite citrinų sulčių ir šalto vandens, išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir prispauskite prie 24 cm skersmens pyrago formos arba keturių 10 cm skersmens formelių dugno ir kraštų. Kol gaminsite įdarą, tešlą laikykite šaldytuve.
Pagrindą kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 min (bet man toks jausmas kad jį kepti reikėtų ilgiau)
Ant pagrindo sudėkite susmulkintą rūkytą kumpį ir pomidorų puseles. Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius sūrį, druską, pipirus ir čiobrelius (aš dar šiek tiek paplakiau), mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.

gal šiek tiek ir į picą neša, bet skanu valgyti ir šiltą ir šaltą
Petronele Petronele 18331
2010-11-07 12:56 Petronele 2011-09-11 07-01
Na, kaip asfalto vaikui, visai nieko duonytė gavosi, pluta tik kietoka. Prašom vaišintis, kas su medum, kas su dešryte, o kas ir prie kopūstienės :)
L
Loreta13 30842
2010-11-07 12:57 Loreta13 2011-09-11 07-01

Petronele rašė: Nors jau iškepiau, tik apklosčiau dabar, tegu valandžiukę dar praaušta - tada jau ragausim.
Puikiai atrodo duonelė.:))

Radau pakankamai aiškų pasakojimą apie visą procesą:
www.mamyciuklubas.lt/receptai/namine-duona-su-raugu
O kur gaut tų visokių kitokių miltų - rupių ruginių ar dar kažkokių smile
Kiek suprantu, tai tie mūsų balti miltai yra kvietiniai smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui