Kulinariniai receptai

Elste Elste 27356
2010-11-03 09:29 Elste 2011-09-11 07-01

liuxyte rašė:

volgadon rašė: Va tame ir reikalas, kad skaniai.Nes į vidų eina garai ir mėsa išeina sultinga.O viršus kepa gražiai.


Kepdavome ant puslitrinio pieno butelio užmovę, bet dabar tokių nebėr...

bet dabar yra panašios formos ir dydžio stiklinis "Kubuš" sulčių buteliukas smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-11-03 10:48 dianaaa 2011-09-11 07-01
Dar labai skanūs blynai.
Blynai gaunasi labai panasus i mielinius bet be mieliu,paprasti gaminti ,visa paslaptis yra karstas kefyras!! ir blyneliai tobuli.
0.5 kefyro,nors aš ėmiau daugiau netoli 1l
1kiaušinis
4šaukštai cukraus
ziupsnelis druskos
2\3stiklinės miltų.
šaukštelis sodos,aš sodą užgesinau actu,nes gesinant su kefyru,blynuose jautėsi soda
tešla turėtų būti grietinės tirštumo,gal vos tirštesnė.
Kefyrą ant ugnies įkaitinti iki užvirimo,suberti soda nugesintą,nebijokit kad pradės putoti,tuomet gerai maišant supilti kiaušinį išplaktą su cukrumi,druska ir miltus,šluotele išplakti ir kepti.Skanaus
blackgate blackgate 3815
2010-11-03 10:57 blackgate 2011-09-11 07-01

dianaaa rašė: val.Paskui prakirpau rankovę,kad apskrustų.Labai skanu buvo , smile

O vandens įpilti nereikia, kaip suprantu kepa savo sultyse toje rankovėje?
2010-11-03 11:07 Voveruska01 2011-09-11 07-01

blackgate rašė:

dianaaa rašė: val.Paskui prakirpau rankovę,kad apskrustų.Labai skanu buvo , smile

O vandens įpilti nereikia, kaip suprantu kepa savo sultyse toje rankovėje?

Vandens nereikia. Beje, aš rankovės neprakerpu, ir taip labai gražiai apkepa.
Aradija Aradija 10364
2010-11-03 12:12 Aradija 2011-09-11 07-01

dianaaa rašė: Santa marijos vištienos prieskoniai

na va ir visa skanumo paslaptis - natrio glutomatas smile o as tikejausi kad cia be jo apsieita smile blyn tiek priprasta jau prie to glutamato, kad be jo jau atrodo niekas nebeskanu smile
I
IlonaD 6943
2010-11-03 12:15 IlonaD
O aš papasakosiu kaip nerealiai skaniai vakar valgiau:
Naminė duona + naminiai lašinukai su keliais sluoksniukais raumenuko + česnakas + raugintas agurkėlis. Ir nesvarbu, kad dar šiandien ryte česnakais "kvepėjau", bet skonį iki šiol jaučiu. smile
2010-11-03 12:27 Voveruska01 2011-09-11 07-01

Aradija rašė:

dianaaa rašė: Santa marijos vištienos prieskoniai

na va ir visa skanumo paslaptis - natrio glutomatas smile o as tikejausi kad cia be jo apsieita smile blyn tiek priprasta jau prie to glutamato, kad be jo jau atrodo niekas nebeskanu smile

Aš marinuodama vištą darau tokį marinadą - druska, pipirai, kmynai, česnakas, truputį medaus, citrinos sulčių ir aliejaus. Gaunasi tokia tiršta masė, kuria ir aptepu vištą. Kartais dar sojos įpilu smile
dianaaa dianaaa 1637
2010-11-03 12:43 dianaaa
Santa marijos vištienos prieskonių tik ant peilio galo įdėjau smile ,dar į vištą česnakų prismaigsčiau
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-03 12:50 Elvusia 2011-09-11 07-01

dianaaa rašė: Santa marijos vištienos prieskonių tik ant peilio galo įdėjau smile ,dar į vištą česnakų prismaigsčiau

Santamarios prieskoniuose, būtent vištienos, yra du E: E621 (mononatrio gliutomatas) ir E551 (silicio dioksidas).
Nėra taip baisu.
Kai kurie Santamarios prieskoniai apskritai be E.
Taip kad galite neraudonuoti. Būna blogiau :)

Beje, E551 leidžiamas netgi gaminant maistą vaikams.
klem klem 3973
2010-11-03 15:41 klem 2011-09-11 07-01

IlonaD rašė: O aš papasakosiu kaip nerealiai skaniai vakar valgiau:
Naminė duona + naminiai lašinukai su keliais sluoksniukais raumenuko + česnakas + raugintas agurkėlis. Ir nesvarbu, kad dar šiandien ryte česnakais "kvepėjau", bet skonį iki šiol jaučiu. smile

Baikit čia kankintiiiii smile
Kolegos vadinasi smile
Taaip užsimaniau tikrų kaimiškų lašinukų smile
Nusipirkt tokių neįmanoma smile
Kai Tėveliai kaime kiaules laikė, tik tada valgiau tikrų.
Gal kas žinot, kur gaut?
2010-11-05 20:16 vvirginija1
Mielos šeimininkės, ar žiūrit į mėnulio fazę raugiant kopūstus? jei taip, tai kada geriausiai?
L
Loreta13 30842
2010-11-05 20:26 Loreta13 2011-09-11 07-01

vvirginija1 rašė: Mielos šeimininkės, ar žiūrit į mėnulio fazę raugiant kopūstus? jei taip, tai kada geriausiai?
Sako, kad tinka delčia.
Tai šiandien paskutinė diena :)))
Tada lauksite mėnesį.
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-05 20:35 Elvusia 2011-09-11 07-01

vvirginija1 rašė: Mielos šeimininkės, ar žiūrit į mėnulio fazę raugiant kopūstus? jei taip, tai kada geriausiai?

Paskutiniais metais neraugiu, bet dar kai raugdavau, tai žiūrėdavau kitų dalykų smile
Ir mėsos tomis dienomis netvarkydavau. Dešrų nedarydavau, nesūdydavau.
2010-11-05 20:44 vvirginija1 2011-09-11 07-01

Loreta13 rašė: Sako, kad tinka delčia.
Kažkodėl ir mes taip manom ir taip darydavom visada, bet žinau kad kitos šeimininkės kaip tik delčioje nededa tik va nežinau kada tada... Mano tai jau prieš mėnesį užraugti, jau senai valgomi, ale sesuo susivėlavo tai manęs klausia kada dar tinka smile

Elvusia rašė: kai raugdavau, tai žiūrėdavau kitų dalykų
Kas tiesa tai tiesa ir jau įsitikinta, geriau nelysti visai, geriau pailsėti tomis dienelėmis smile
urtele urtele 13511
2010-11-05 21:58 urtele 2011-09-11 07-01

Loreta13 rašė: Sako, kad tinka delčia.
[/quote]kad ir pernai diskutavom ta tema, paskui laukėm delčios. smile
klem klem 3973
2010-11-06 10:01 klem
Labas šeštadienio rytas smile
Gal kas galit padėt surasti šitoj temoj duonos kepimo receptus smile smile
Pamenu, kažkada labai stipriai buvo diskutuojama, be nemoku surasti smile smile
Ačiū iš anksto smile
2010-11-06 10:14 vvirginija1 2011-09-11 07-01

klem rašė:
Gal kas galit padėt surasti šitoj temoj duonos kepimo receptus smile
Biškelį čia yra diskusijos:
tax.lt/postx9745-0-6640.html
Ir dar buvo anksčiau diskutuota, buvau radusi tik reikia paieškot vėl..
klem klem 3973
2010-11-06 10:58 klem
AČIŪŪŪ smile
urtele urtele 13511
2010-11-06 19:21 urtele 2011-09-11 07-01

klem rašė: Gal kas galit padėt surasti šitoj temoj duonos kepimo receptus smile smile

Elvusia apie duonelę rašė :
1,3 kg Ekstra miltų (keičiu juos kvietiniais perpus su ruginiais)
1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų
1 stiklinė lukštentų saulėgrąžų (dažniausiai nededu, nes sūnus nemėgsta)
1 stiklinė avižinių dribsnių
4 valg. šaukštai cukraus
3 arb. šaukšteliai druskos
Raugas
1 litras vandens

Tik pirmą kartą laikiausi šių proporcijų.
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-06 19:59 Elvusia 2011-09-11 07-01

urtele rašė:
Elvusia apie duonelę rašė :

Gal nematei - Samajana susitikime sukritikavo mano duoną? Sakė, per daug priedų pridėta.
Mano šeimos vyrai irgi prašo, kad kepčiau be saulėgrąžų, sėmenų ir kitokių apčiuopiamų priedų :)
Nors, paskutiniu metu raugas perrūgo. Teks iš naujo darytis :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui