Įdomus receptas
Bandelės stiklainiuose
Pasak autorės, labai skanios, paprastai gaminamos ir išlieka šviežios net 4 savaites (jei laikyt stiklainiuose)
Reikės:
6 vnt 375ml stiklainių, nebijančių karščio (tinka faktiškai visi nuo konservuotų vaisių, daržovių) ir platėjančios į viršų formos, kad kepinį lengva būtų išimti.
50 g saulėgrąžų
50 g moliūgų sėklų
1 v.š. кунжута - gal kas žinot kas tai yra :)
1 v.š. linų sėmenų
250 g liesos varškės
1 v.š. citrinos sulčių
1 kiaušinis
50 g cukraus
50 g pieno
50 g sviesto
300 g kvietinių miltų arba spelta miltų
1 pakelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Stiklainius sutepti sviestu.
Sėklas truputį pagrūsti.
Varškę sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi, kiaušiniu, pienu ir sviestu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sėklom, įmaišyti į varškės masę.
Gauta tešla užpildyti stiklainius pripildant ne daugiau 1/3 jų tūrio.
Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoj orkaitėj 35 min.
Jei norėsit bandeles laikyti ilgiau, iškepus iškart užsukti dangtelius. Jei ragausit iškart -purtyti lauk iš stiklainių :)