Amrita rašė: Tess rašė: O kur tas receptukas?
500 g kvietinių miltų
500 g rupių ruginių miltų
1 l šilto vandens
200 g cukraus
2 arb.šaukšteliai druskos
Visus produktus sudėti, supilti raugą ir išmaišyti. Tada atsidėti kokius 3 šaukštus raugo kitam kepimui. Pridėti įvairių priedų pagal skonį ir ir dar kartą išmaišyti. Duonelę parauginti kokias 8-10 valandų . Kepti 180 C temp. apie 60-70 min.
Iš priedų atsirinkau kmynus, sezamo ir moliūgų sėklas ir linų sėmenis. Visko dedu po 2-3 šaukštus. Tik su raugu tai jau nežinau ką daryti. Aš gavau iš draugės ir kepu jau gerą pusmetį. Visa šeima pamišus dėl šios duonelės. Net prie kavytės labai skanu su sviestuku :)
Visus produktus (tešlą) sudedate 20,00 valandą, ir nustatote , kad kepimas prasidėtų 6 ryto ?
Tada duonkepėje per naktį viskas paguli... ir 6,00 pradeda kepti... o 7,10 Jus pažadina kvapas ?
ar duonkepė be atidėjimo funkcijos, ir keliatės 01,00 nakties, sumaišote, paliekate viską... ir 6,00 ryto keliatės įjungti, kad 7,10 jau viskas būtų ?
Paaiškinkite.