blackgate rašė:
O sakykit morkų pyragas skanu ar nelabai, nes mačiau čia dalinotės receptais? Galvoju kept sekantį kartą, kai spausiu sultis, tuomet ir tarkius panaudočiau.
labai labai skanu tas morku pyragas :) ypač kai pasinaudojau Loretos patarimu ir įdėjau šaukšteli muskato į ta pyraga tai mmmm kaip skanu, gaminu maždaug paal ši recepta (ypatingai proporciju nesilaikau, bet gaunasi super skaniai):
Morkų plokštainis:
600 g. mokrų, 600 g. cukraus, 3 kiaušiniai, 200 g sviesto, 1 pakelis kepimo miltelių (realiai dedu apie saukšteli) 1 šauktelis cinamono, gvazdikėlių ir miltu, kad tešla būtų kaip bulviniams blynams (apie 1/2 kg)
Nuvalytos žalios morkos sutarkuojamos, suberiama puse cukraus ir maišoma, kol jis ištirps. Tada supilami ištirpdyti riebalai, prieskoniai, miltai, kelimo milteliai, su likusiu cukrumis ištrinti kiaušinaiai ir gerai išmaisoma. Kepama 40 min vidutinio karštumo krosnyje.
čia iš senos mamos knygos receptas :) pagrindas cukraus tiek kiek tarkiu, as naudoju irgi po spaustu sulciu likusius tarkius, o miltu dedu kaip cia ir parasyta kad tesla butu kaip bulviniams blynams :) gaunasi toks šliapas kvapnus pyragas, nepamiršk muskato
(nepatingek speceliai nusipirkti tarkuoto muskato, nepasigailėsi) beje jis ilgai gali stoveti nesudziuna, nors ilgai ir neužsilaiko