Kulinariniai receptai

I
IlonaD 6943
2011-11-04 15:53 IlonaD
Va, vietoj citrinos sulčių, pasirodo smile

52 skanios savaitės su egzotiškaisiais prieskoniais - tai puiki proga pristatyti mano mėgstamiausius prieskonius :) Sumachas, arba lietuviškai žagrenis plačiai vartojamas Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos, Kaukazo virtuvėse. Suteikia patiekalams rūgštumo, dažnai vartojamas vietoje ctrinos sulčių arba kartu su jomis.


zaidziamevirtuve.blogspot.com/2009_04_01_archive.html
blackgate blackgate 3815
2011-11-04 15:56 blackgate

IlonaD rašė:
Net gėda klausti smile

Nusipirkau motulėj Maximoj tokį dalyka - ŽAGRENIAI (tokie smulkūs raudoni, rūgštoki).

Kaip gerai, kad užsiminėt apie šitą augalą, nes žiūrėdavau ir nežinodavau, koks jo pavadinimas. O čia pasirodo dar ir uogas veda, o galvodavau, kad ten žiedai tik.
Apie uogas: smile

"Žagrenis (Sumac) - džiovintos ir susmulkintos žagrenio uogos, maloniai rūgštaus skonio, tamsiai raudonos spalvos. Labai populiarus prieskonis arabų šalyse. Naudojamas žuviai, vištienai, salotoms pagardinti, galima užbarstyti ant humuso. Rekomenduojama naudoti su tais patiekalais, prie kurių tinka citrina. Vilniuje žagrenį pardavinėja turkas Ibrahime. Taip pat mačiau ir Maximoj. Turėtų būti didžiosiose parduotuvėse".
Ulita Ulita 1818
2011-11-04 16:02 Ulita
vadinasi mano prieskonių lentyną papildys dar vienas buteliukas, su užrašu "Žagrenis" smile
Tininga Tininga 50021
2011-11-04 16:06 Tininga

blackgate rašė:
galima užbarstyti ant humuso
O aš tai nepaliauju žvengt iš to humuso smile
Humusą aš suprantu tik vienaip (nepataisoma biologė):
Humusas (lot. humus 'žemė, dirvožemis'), puvenos - organinė dirvožemio dalis, susidaranti dėl augalų ir gyvūnų liekanų biologinio ir biocheminio kitimo. Yra pagrindinis dirvožemio komponentas, skiriantis jį nuo dirvodarinės uolienos. Daugiausia humuso randama juodžemyje
jofky jofky 3286
2011-11-04 17:01 jofky

Tininga rašė:

blackgate rašė:
galima užbarstyti ant humuso
O aš tai nepaliauju žvengt iš to humuso smile
Humusą aš suprantu tik vienaip (nepataisoma biologė):
Humusas (lot. humus 'žemė, dirvožemis'), puvenos - organinė dirvožemio dalis, susidaranti dėl augalų ir gyvūnų liekanų biologinio ir biocheminio kitimo. Yra pagrindinis dirvožemio komponentas, skiriantis jį nuo dirvodarinės uolienos. Daugiausia humuso randama juodžemyje


Humusas šiuo atveju azijietiškas patiekalas iš avinžirnių (mano šeimos labai mėgstamas, dažnai darau) valgomas su lavašu ar kita balta duona. Į jį pilasi citrinų sulčių, tai kiek suprantu galima vietoj jų ar šiaip skonio sustiprinimo užbarstyti smile
Tininga Tininga 50021
2011-11-04 17:17 Tininga

jofky rašė:
Humusas šiuo atveju azijietiškas patiekalas iš avinžirnių (mano šeimos labai mėgstamas, dažnai darau) valgomas su lavašu ar kita balta duona. Į jį pilasi citrinų sulčių, tai kiek suprantu galima vietoj jų ar šiaip skonio sustiprinimo užbarstyti smile

Na taip, aš jau pasidomėjau ir tuo kitu humusu, ir receptų radau, bet vis tiek juokinga man smile
Aradija Aradija 10364
2011-11-04 20:40 Aradija
eh o as kertu kuršėnų vyniotini :) šiandien buvo sprintas smile paskambino sesuo 15.30 ir sako kad po darbo atvaziuosiu (dirba iki 16val), sakau gerai iškepsiu kuršėnų vyniotini, ji sako nespesi, sakau spėsiu smile na ir 16.00 vyniotinis jau tupejo kameroje stingo tipo smile aikšu reiketu ji saldytuve o nek ameroj stingdinti, bet 2 valandu tam neturejau suejo ir kamera smile ka domina receptas:
biskvitui:
4 kiaušiniai
4 š cukraus
4 š miltų
kremui:
180 g sviesto
180g varškės
0.5 ind kondencovkės smile
pasigamina tikrai labai greitai:
trynius išplakti su curkum, sumaišyti su miltais (dejau kokia puse šausktelio kepimo milteliu papildomai)tada i ta tešla įmaišyti gerai suplaktus baltymus (jei baltymai suplakti kietai tai nereiketu kepimo milteliu, bet man neišėjo tai jų įdėjau, taip paprasčiau) visa tešla į skarda ant kepimo popieriaus kepti 175 laips. 15 min, tada karšta as dar su visu popieriu susuku i ruloniuka ir palieku atšalti (šį syki šalo balkone ant palangės) kol šala padarau krema, viska į miskeri ir sumalu, beje krema dariau is kokio 40 g sviesto, 2 pakeliu varškės ir 0.5 kondencovkes, nes kai pereita karta dariau su tiek daug sviesto kiek originale nurodyta, man jau buvo per riebiai, o dabar pats tas smile taigi padaryta krema belieka uzpilti ant biskvito, susukti i ruloniuka ir į šaldytuva 2 val. super skanu ir greita, net pagalvoju kokia nesamone tokius pinigus moketi už ta kuršėnų vyniotini parduotuvej jei jis taip greitai pasigamina smile
vovere vovere 25997
2011-11-04 20:57 vovere
bet svarbiausia kad įdarą galima dėti bet kokį, koks skaniausias ir kokį tik sugalvoji. ir man tie vyniotiniai mmmm labai skanu
E
evelinux 27
2011-11-05 11:12 evelinux

Tess rašė:
Man patinka su kiaušiniais apkepti smile
O draugas dar padažą daro: grietinė, vegeta ir česnakai. smile


po visų eko vajų kažkaip kreivai buvau pradėjus žiūrėti į visokius prieskonių mišinius, bet žiūriu pasirodė ir natur vegetos variantas. nors tokia nauda mums - vartotojai gamintojus privertė pasistengti ir natūraliau gaminti.
jofky jofky 3286
2011-11-05 11:30 jofky

evelinux rašė:

Tess rašė:
Man patinka su kiaušiniais apkepti smile
O draugas dar padažą daro: grietinė, vegeta ir česnakai. smile


po visų eko vajų kažkaip kreivai buvau pradėjus žiūrėti į visokius prieskonių mišinius, bet žiūriu pasirodė ir natur vegetos variantas. nors tokia nauda mums - vartotojai gamintojus privertė pasistengti ir natūraliau gaminti.


Dar yra gamintojams kur tobulėti, mane žiauriai erzina prieskoniai su didžiaja dalimi druskos smile Druskos aš pati moku isidėt kiek man reikia į patiekalą
tiga tiga 2272
2011-11-07 08:29 tiga
Noriu ir aš pasigirti, nes vakar kepiau tą Kuršėnų vyniotinį. Gavo nuostabus, nes laikiausi Aradijos rekomendacijų. Tiesa, žinau paslaptį ką daryti kepant biskvitą, taigi :į kiaušinių trynius reikia įpilti šaukštą šilto vandens, o į baltymus-šaukštą šalto vandens, miltus reiktų persijoti ir dar įdėti kokį pusę šaukšto krakmolo, irgi išsijoti. Dedant iškeptą biskvitą ant drobulės, reiktų pabarstyti cukrumi, tada neprilips.Na, ir visi praktiniai patarimai.
Noriu pasidalinti imunitetą stiprinančiu receptu Džemas organizmo stprinimui su Ajurvediniais priedais.doc
jofky jofky 3286
2011-11-08 13:21 jofky
Šnd pabandžiau pažaisti su Filo tešla. Kopinau turkišką virtuvę lietuviškai smile Pyragėliai su mėsos įdaru pavyko puikiai smile

Tik neleidžia nuotaukos pridet kažkodėl smile
I
IlonaD 6943
2011-11-08 14:45 IlonaD

jofky rašė:
Šnd pabandžiau pažaisti su Filo tešla. Kopinau turkišką virtuvę lietuviškai smile Pyragėliai su mėsos įdaru pavyko puikiai smile

Tik neleidžia nuotaukos pridet kažkodėl smile


Filo tešlą pati darėte?
Ir aplamai prašom surašyti visą turkišką procesą. smile
jofky jofky 3286
2011-11-08 15:31 jofky

IlonaD rašė:

jofky rašė:
Šnd pabandžiau pažaisti su Filo tešla. Kopinau turkišką virtuvę lietuviškai smile Pyragėliai su mėsos įdaru pavyko puikiai smile

Tik neleidžia nuotaukos pridet kažkodėl smile


Filo tešlą pati darėte?
Ir aplamai prašom surašyti visą turkišką procesą. smile



Nee, pasidaryt Filo tešlą pačiai - misija neimanoma smile Pirkau tešlą Maximoj kai nuolaidos buvo jai, taip pat jos yra ir IKI pirkti. Tešla labai labai popa (jautri), plonesnė už popierių. Įdaras tai fantazijos reikalas, turkai pačiai naudoja kų sūrį su špinatais ir kitais žalumynais, bet man jis nelabai, todėl aš dariau iš kiaulienos kumpio faršo (žinoma pakepinto ir dar kartą permalto), svogūnai, šesnakai, virtas kiaušinis, turkiški prieskoniai (kadangi esu parsivežusi tai jos naudojai) bet tinka visi kokie jums patinka. Kepti apie 170 temp maždaug 20 min. Pagrindinis dalykas dirbant su Filo tešla tai neleisti jai išdžiūtį, o ji džiūsta akimirksniu. Todėl visas reikia uždengti ją su sudrėkintu audiniu. Tešlą tepiau ištirpinti sviestu, kuo mažiau, kad tik tešla butu elastinga ir eitu iš jos suvynioti trikampėlius. Bet galima ir cigarų formas daryt. smile

Išduokit paslaptį kaip įkelti nuotrauką smile
Tininga Tininga 50021
2011-11-08 15:35 Tininga

jofky rašė:
Išduokit paslaptį kaip įkelti nuotrauką smile
Ji turi būti nedidelio formato ir tada prisegi kaip failą. smile
(Kai darau "Resize", renkuosi Web small, tai tada tikrai prisisega).
amadina22 amadina22 19757
2011-11-08 15:37 amadina22
Gal darbo pabaigoj neaprašinėkit tokių apetitiškų patiekalų smile
jofky jofky 3286
2011-11-08 15:43 jofky

Tininga rašė:

jofky rašė:
Išduokit paslaptį kaip įkelti nuotrauką smile
Ji turi būti nedidelio formato ir tada prisegi kaip failą. smile
(Kai darau "Resize", renkuosi Web small, tai tada tikrai prisisega).



Sumažinau iki 69 KB ir vistiek neprisega, ir priežasties nerašo. O kas tas Resine ir Web small?
jofky jofky 3286
2011-11-08 15:45 jofky
S
Soffy 9075
2011-11-08 15:46 Soffy
Pamėginkite kelti per kitą naršyklę, man per IE nesikelia irgi, o per Mozilla Firefox kelia.

Jau tikrai nemandagu ir negailestinga alkaniems žmonėms tokius skanumynus rodyti:).
jofky jofky 3286
2011-11-08 15:46 jofky

jofky rašė:



Išėjao tik taip pridėt
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui