Kulinariniai receptai

Tininga Tininga 50021
2011-11-08 15:49 Tininga

jofky rašė:
O kas tas Resize ir Web small?
Sumažinimas iki internetui tinkančio mažesniojo dydžio.

Bet matosi tie pyragėliai smile

I
IlonaD 6943
2011-11-08 18:26 IlonaD
Aš tai Filo tešlą vis pati darau, kepdama Prekmursko gibanicą (čia tik kalėdoms, nes procesas ne iš greitųjų). Ir kadangi pirktinės nesu čiupijusi, tai vis galvoju, kad man ji pavyksta :))

kainetingiu.blogspot.com/2009/10/prekmursko-gibanica.html
jofky jofky 3286
2011-11-08 18:35 jofky

IlonaD rašė:
Aš tai Filo tešlą vis pati darau, kepdama Prekmursko gibanicą (čia tik kalėdoms, nes procesas ne iš greitųjų). Ir kadangi pirktinės nesu čiupijusi, tai vis galvoju, kad man ji pavyksta :))

kainetingiu.blogspot.com/2009/10/prekmursko-gibanica.html



Sprendžiant iš nuotraukos tai ne filo tešla ten net nekvepia, bet ne pavadinime esmė, svarbiausia kad jums skanu tai ką pagaminot savo rankomis smile
I
IlonaD 6943
2011-11-08 18:38 IlonaD
Kvepia, kvepia, tarp sluoksnių dedi tokį iškočiotą ploniau už popierių, beveik permatomą reikalą, todėl ir nesimato :)
jofky jofky 3286
2011-11-08 18:41 jofky

IlonaD rašė:
Kvepia, kvepia, tarp sluoksnių dedi tokį iškočiotą ploniau už popierių, beveik permatomą reikalą, todėl ir nesimato :)


Vadinasi ką įžiurėjau tai buvo ne tešla smile
Aradija Aradija 10364
2011-11-08 18:47 Aradija
o tai kaip ja ploniau uz popieriu iškočioti ir paskui nuo stalo nupleši? na nebent kočioti per koki kepimo popieriu? smile
eh kaip noreciau kad kas nors duotu paragauti to pyrago, atrodo super skaniai, bet kad pati gaminciau tai hm nesiryztu smile man uztenka ir vyniotinio, va sesuo gimtadienui uzsisake kad pagaminciau smile
I
IlonaD 6943
2011-11-08 19:00 IlonaD

Aradija rašė:
o tai kaip ja ploniau uz popieriu iškočioti ir paskui nuo stalo nupleši?


Ta tešla tokia tampoma gaunasi :))
Pasibarstai truputuką miltų, pakočioji, patampai atsargiai, kad nesuplyštų ir psio.

Kai kils noras pasiterlinti virtuvėje - bandyk drąsiai, nieko te sudėtingo. Pirmą kartą kai kepiau tai išvis storesni tie filai gavosi ir nieko - viskas buvo super.

Tik ten proporcijos labai mažam pyragui. Kalėdoms viską trigubai darau :))
Ir tiems pertepimams didesnių kiekių reikia.
ram-une ram-une 369
2011-11-11 20:38 ram-une
megstancioms megsti... prasom vaisintis ;)
snake snake 3833
2011-11-11 21:05 snake
bliamba, kažkas nerealaus, nors buvau jau mačius (apie tortą aš). Bet kodėl, noriu paklausti, ši tema tapo tik saldumynų receptų tema, jbtvm...?
Ar nieks nebedarot, kažko skanaus su druska ir pipirais???
Aradija Aradija 10364
2011-11-11 21:43 Aradija
Ramune o tu dar ir ta mezgini ten mezgei? :) nu super smile

snake žiema - šalta, reikia sukaupti atskargu kad nesušaltum, o geriausiai kaupiasi va nuo tokiu tortu smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-11 22:06 Elvusia

ram-une rašė:
megstancioms megsti... prasom vaisintis ;)

Gražiai atrodo. Bet va valgyti tokio nenorėčiau.
Man patinka natūralūs papuošimai su kuo mažiau chemijos.
L
Laceratia 2262
2011-11-11 22:08 Laceratia

snake rašė:
bliamba, kažkas nerealaus, nors buvau jau mačius (apie tortą aš). Bet kodėl, noriu paklausti, ši tema tapo tik saldumynų receptų tema, jbtvm...?
Ar nieks nebedarot, kažko skanaus su druska ir pipirais???


Išvytinau uošvės sūdytos šoninės. Dabar vyras prie alaus kerta smile
I
IlonaD 6943
2011-11-11 22:27 IlonaD

Elvusia rašė:

ram-une rašė:
megstancioms megsti... prasom vaisintis ;)

Gražiai atrodo. Bet va valgyti tokio nenorėčiau.
Man patinka natūralūs papuošimai su kuo mažiau chemijos.


Na tu duodi - tokių tortų esmė - įspūdis. Kai mamai, tėčiui, draugui, artimui atbogini tokį grožį, gi apanka iš džiaugsmo. Ir tų papuošimų niekas nevalgo smile , tik patį tortą sulapnoja.
Bet kiek džiaugsmo ir geros nuotaikos tokie siurprizai atneša smile
ram-une ram-une 369
2011-11-11 22:38 ram-une 2011-11-11 22-42
smile teisybe :D tortas greit buna suvalgytas, dalis papuosimu taip pat :D , o va dziaugsmas toki gavus-lieka ilgai...ir dar ne karta buna prisimintas su sypsena :D

mezgiau ir mezgini :D :D chalturinau,taip sakant :D

na ,o nuemus siulus ir kamuoliukus-lieka pats naturaliausias tortukas- kokoso drozles ant virsaus- sokoladas su grietinele sonuose, ir biskvitai su grietineles ir vaisiu gabaliukais pertepime :D
amadina22 amadina22 19757
2011-11-12 09:16 amadina22

ram-une rašė:
megstancioms megsti... prasom vaisintis ;)


Neįsivaizduoju, kaip tokį mezginį galima padaryti.
blackgate blackgate 3815
2011-11-12 09:49 blackgate

amadina22 rašė:

ram-une rašė:
megstancioms megsti... prasom vaisintis ;)


Neįsivaizduoju, kaip tokį mezginį galima padaryti.


O kiek čia darbo įdėta, vajej. Bet kaip gražu ... smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-11-12 10:20 Elvusia

IlonaD rašė:
Na tu duodi - tokių tortų esmė - įspūdis. Kai mamai, tėčiui, draugui, artimui atbogini tokį grožį, gi apanka iš džiaugsmo. Ir tų papuošimų niekas nevalgo smile , tik patį tortą sulapnoja.
Bet kiek džiaugsmo ir geros nuotaikos tokie siurprizai atneša smile

Bjauri aš, ania?
Na, gražūs labai jūsų tokie tortai, mergaitės smile
Bet aš ant savo stalo tokio nenorėčiau.
Nemėgstu pricackintų va tokių. Man jie nežadina apetito.
Kuo mažiau visokių papuošimų, kuo mažiau priraitymų - tuo apetitniau atrodo :)
Gal čia aš iš pavydo taip kalbu, kad nemoku taip :)
Bet kokiu atveju, jūs didelės šaunuolės :)
Tai kruopštus darbas. Kurį išalkusieji sunaikina akimirksniu :)
Lieka tik nuotrauka :)
Taip sakant - menas be išliekamosios vertės :)
jofky jofky 3286
2011-11-12 11:27 jofky

snake rašė:
bliamba, kažkas nerealaus, nors buvau jau mačius (apie tortą aš). Bet kodėl, noriu paklausti, ši tema tapo tik saldumynų receptų tema, jbtvm...?
Ar nieks nebedarot, kažko skanaus su druska ir pipirais???


Su druska bet be pipirų mano vienas iš mėgstamų užkandžių, kartais pūsryčiai, kartais vakarienė, tai šparaginės pupelės turkiškai. Tą patiekalą paragavau Stambule, ir jis man prilipo, nežinau gal ir lietuviai jį dar.
Gamyba lengva, išverdame kartu šparagines pupeles (IKI jos po 7,99 lt, brangios, pigiau dar neradau, bet užtat gana daug), svogūną pjaustytą ir morka (galima tarkuotą, galima grežinėliais pjaustyta, skonio ir estetikos klausimas) ir druskos pagal skonį (man patinka sūriau). Viską išvirus sudėt į kiaurasampį kad nubėgtu skystis, sudedam į lėkštą ir užpilam alyvuogių aliejum (arba kitą tą kurį mėgstate, žinoma sveikiau šalto spaudimo). Valgomas šaltas su lavašu arba arabiška duona, bet jeigu nekantaruajate tinka ir šiltas. Asmeniškai man skonis nerealus smile

snake snake 3833
2011-11-12 16:51 snake

Laceratia rašė:

snake rašė:
bliamba, kažkas nerealaus, nors buvau jau mačius (apie tortą aš). Bet kodėl, noriu paklausti, ši tema tapo tik saldumynų receptų tema, jbtvm...?
Ar nieks nebedarot, kažko skanaus su druska ir pipirais???


Išvytinau uošvės sūdytos šoninės. Dabar vyras prie alaus kerta smile


kaip tatai padaryti???
snake snake 3833
2011-11-12 16:59 snake
Jofky, dėkoju smile . Kaip tik turiu šaldytų šparaginių pupelių, ir fantazija nebeišneša, kaip jas ruošti.
O dėl torto papuošimų, tai šiais laikais nežinau...Aš dar tada, kai mėgau tortus, labai mėgdavau tuos papuošimus. Teta buvo gera konditerė, tai tuos papuošalus, rožes visokias ir kitką darydavo iš natūralių produktų (ir mane buvo išmokius), spalvas išgaudavo iš daržovių, visokių lapelių, uogų...dar visokius "mezginius' ir raizginius darydavo iš kuo tikriausio sviesto. Norėčiau dabar tokio riebaus ir saldaus smile ...
Bet tai seni laikai... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui