snake rašė:
bliamba, kažkas nerealaus, nors buvau jau mačius (apie tortą aš). Bet kodėl, noriu paklausti, ši tema tapo tik saldumynų receptų tema, jbtvm...?
Ar nieks nebedarot, kažko skanaus su druska ir pipirais???
Su druska bet be pipirų mano vienas iš mėgstamų užkandžių, kartais pūsryčiai, kartais vakarienė, tai šparaginės pupelės turkiškai. Tą patiekalą paragavau Stambule, ir jis man prilipo, nežinau gal ir lietuviai jį dar.
Gamyba lengva, išverdame kartu šparagines pupeles (IKI jos po 7,99 lt, brangios, pigiau dar neradau, bet užtat gana daug), svogūną pjaustytą ir morka (galima tarkuotą, galima grežinėliais pjaustyta, skonio ir estetikos klausimas) ir druskos pagal skonį (man patinka sūriau). Viską išvirus sudėt į kiaurasampį kad nubėgtu skystis, sudedam į lėkštą ir užpilam alyvuogių aliejum (arba kitą tą kurį mėgstate, žinoma sveikiau šalto spaudimo). Valgomas šaltas su lavašu arba arabiška duona, bet jeigu nekantaruajate tinka ir šiltas. Asmeniškai man skonis nerealus