Soffy rašė:
Gal galite konkrečiau viską surašyti:)? Ten tas receptas virtuvės asams, man ten niekas neaišku:). Kiek to vandens iš tikrųjų reikia? Stiklinė būna 250 ml ir 200 ml. Sakykim kokiose vandenį pylei, tai tokiose ir miltus matuoji?
Kiek JŪS vandens ir miltų ir KOKIŲ miltų ėmėte tiems 350 gramų faršo :)?
Kiek čeburėkų gavosi:)?
Ačiū:), manau ne man vienai įdomu:). Aš tą receptą žinau labai daug metų, bet paskaitau karts nuo karto ir tuo užsibaigia:).
Miltus naudoju viskam tuos pačius Malsenos 550 D žalia paluotė. Šiuo atveju matavau vandenį ir miltus puodeliu kuris atitinka 200 ml, šiam gautam kiekiui 350 gr faršo dedu jo labai plonai, o ipilus į jo kefyro jis labai lengvai tepasi.
Man šis receptas nepasirodė labai sudėtingai kai padarai trumpinį.
Trumpai:
1,3 st vanduo, druska, 2 š aliejaus užverdu, tada supilu 0,5 st miltų ir su blenderiu iki vientisos masės.
Nelaukiu kol atvės. O kad kiaušinio nesutrauktu pirmais užpilu šaltos 1 v.š. dengtinės, 3 st. miltų ir ant viršaus kiaušinį, jeigu reikia minkymo eigoje galit dadėti miltu.
Kol tešla ilsisi, pasiruošiat faršą ir atsigeriat arbatos
Deja skirtingai nei recepto autoriui kočiojant tešlą man miltų reikėjo, nes buvo šiek tiek lipni, dar gelbėja jeigu kočiojant ant kepimo popieriaus. Čeburėkų kraštus klijavau desertine šakute, super gavosi, paprasta šakutė truputi per plona
Ar išsklaidžiau čeburėkų gaminimo baubą?