blackgate rašė:
wirgina rašė:
Va, štai jums tikrų čeburiekų tešlos receotas :))))))))
http://lt.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceburekas
O aš darau tešlą su varške ir kefyru. Gaunasi purūs, minkštučiai .... ir įdarą darau kartais grybai su mėsyte kartais vandenuku skiesta mėsytė
O koks Jūsų receptas?
rašiau čia kada
labai paprastai ir greitai padaromi. Ir labai skanūs
Gaunasi kokie 6 čeburekai.
Faršas: malta kiauliena (kokie 300 g), pipirai, druska, svogūnas (galit dar kokių prieskonių pasibarstyti pagal savo skonį).
Tešla:
du pakeliai liesos varškės, du kiaušiniai, druskos ir pusę stiklinės gazuoto mineralinio - išmaišot. Tada dedat miltus po truputį ir vis maišot tešlą, kol pasidaro tokia, kai jau galima lipdyti.
Paberiant truputį miltų ant stalo, atplėšiat tešlos gumuliuką, paminkote ir pakočiojate, kad gautųsi toks paplotėlis maždaug per du delnus. Tada į viduriuką įpilat šaukštelį aliejaus ir ant jo dedate šaukštą faršo, užlenkiate kaip koldūną, gerai užspaudžiate kraštus. Ir padarote visus taip.
Kol lipdote čeburekus, į puodą įpilat aliejaus (maždaug tiek, kad apsemtų įdėtą čebureką) ir įkaitinat. Kai jau aliejus į kaitęs, dedate čebureką ir verdate alejuje, kol gražiai paruduoja iš abiejų pusių. (man į puodą telpą po du čeburekus:)).