Elvusia, Urtele grietiniečių receptas
Tešlai:
300-400 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 g varškės, pertrintos
2 valg.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukraus
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinį ir po šaukštą sudėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sujungti su išplakta sviestine mase.
Tešlą iškočioti maždaug pusės centimetro storio lakštu ir išspausti apie 10-11 cm. skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (įdarui – visus produktus sumaišyti iki vientisos masės) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant grietiniečiai plyš. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 C orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels
p.s. kai pilsite miltus į sviestą su cukrum nieko tokio kad aušdamas sviestas vėl į gabaliukus sušoks, nes minkant tešlą viskas išsilygina gražiausiai.
p.s.s jei jau aš padariau tai bet kam pavyks, šiaip tai veiksmas vyksta greit, o dar turėjau naminės varškės tai nerealu, aišku gaunasi šiek tiek kitokie nei iki parduotuvėj, bet skanūs gavosi vis viena