urtele rašė: ui, kokia baisybė
vovere rašė:
pritariu Urtelei, jau kepenėlės tai fui, ir man gryno vyno per akis užtektų nu gal dar apelsinai nieko
Eikit, varnos, jums tik Aradijos į kompaniją ir tetrūksta su savo "fek"
Nieko jūs neišmanot apie tikruosius delikatesus, jų net ne taip lengva gauti vargšui buhalteriui po visų darbų parduotuvėn užsukus. Tik antrą vakarą pasisekė, ir tai tik kalakutienos gavau.
Mano vaikai nuostabūs dar ir tuo, kad mėgstamiausi jų patiekalai yra blynai ir makaronai, o jei pastarieji dar ir su kepenėlėm - tai iš vis karališki pietūs skaitosi :) Įmantriai jie nemėgsta, su aplesinais rizikavau, bet kaip nekeista, visiems labai tiko.
Nurašysiu originalų receptą, kad proporcijas įsivaizduotumėte ir dar nuorodą įdėsiu, ten daug nuotraukų yra iš gaminimo proceso :)
Taigi, mums reikės:
jautienos kepenų 1,5kg
apelsinų 2-3 vnt.
svogūnų 2 galvas
mėsos sultinio (arba tiesiog vandens) 500ml
sviesto 100g
miltų
cukraus 2 valg.š.
druskos, paprikos
garstyčių 2-3 a.š.
Kepenėles supjaustyti gabalėliais, šiaudeliais ar kaip sugalvosit. Miltus sumaišyti su druska ir paprika, volioti kepenėles ir apkepti keptuvėje.
Apelsinus su visa žieve supjaustyti pusžiedžiais. Plonai nepjaustykit, kad vėliau nesukristų. Įkaitinam keptuvėj 50g sviesto, dedam 2 v.š. cukraus, palaukiam kol ištirps ir sudedam apelsinus. Patroškinam kol suminkšėtėja. Ilgai netruks.
Svogūnus taip pat supjaustome pusžiedžiais, apkepinam kituose 50g sviesto iki aukso spalvos. Kepinkit geriau gilesnėj keptuvėj, kad vėliau ten ir likusius produktus sudėjus galėtumėte troškinti. Maniškiai svogūnų nemėgsta, aš taip pat, bet šįkart nusprendžiau, kad vis tik jų reikia, labai jau "saldus" receptas pasirodė, anei jokio aštresnio prieskoniuko. Ir neapsirikau. Tiesa, daug nedėjau, bet labai jis ten tiko, jo net nepastebėjo niekas :)
Taigi, į pakepintus svogūnus supilam karštą sultinį, sudedam kepenėles. Sultinys turėtų jas apsemti. Troškinam 5-7 min. Sudedam apelsinus, garstyčias ir dar 2 min patroškinam. Viskas.
Apelsinai suteikia labai malonų prieskonį, o su garstyčiom atsargiai - aš maktelėjau iškart pusę šaukšto ir man buvo per daug. Ne tai, kad skonį pagadino, bet be garstyčių man skaniau buvo :) Bet kas nežinojo, tam gerai buvo :) Taigi, garstyčias dėkit po truputį ir ragaukit. Skanaus!
http://gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?f=115&t=31273