Kulinariniai receptai

J
jurao 1107
2008-09-16 16:19 jurao
aš neverdu, tiesiai į keptuvę, o ten kepu kol su šakute pasmeigus cukiniją, ji būna minkšta, o mėsytė tai tikrai spėja iškepti, kol cukinija suminkštėja.
Petronele Petronele 18331
2008-09-17 12:21 Petronele 2011-09-11 05-57

jurao rašė: kadangi aš "mėgstu" gaminti tik tai kas greit gaminasi tai darau paprastai supjaustom riekutem(nestorom apie 1-1,5cm) išimu vidurį, dar nulupti reik prieš pjaustant (gaunasi tokios barankos su skyle) tada pakepinu svogūniukus su morkyte visą tai sudedu į faršą dar prieskoniukų, kiušinį viską sumaišau su faršu. Į tą "cukbarankės" skylę įdedu paruoštą faršą viską pavolioju miltuose ir išplaktame kiaušinyje (su prieskoniais) ir į keptuvę.
Galima dėti ir į skardą, tada apkepinus orkaitėje dar galima apibarstyti sūriu.

Kepiau keptuvėj, voliojau tešloje. Išsiviriau dar prie jų grikių, pasipjausčiau pomidoriuką, pabarsčiau druskyte, pipiriukais. Mmmmmm... negaliu daugiau rašyt - seilės ant klaviatūros tyškšta. Labai skanu. smile
D
dangx 1516
2008-09-18 14:42 dangx
kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą
2008-09-18 14:50 Voveruska01 2011-09-11 05-57

dangx rašė: kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą

Aš darau taip:
4 tryniai, 4 baltymai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
4 dideli obuoliai

Baltymus išplaku iki standžių putų ir laikinai padedu šaltai, trynius išplaku su cukrum, obuolius supjaustau (ne labai smulkiai).
Ir va -gaminu tešlą - į indą dedu šaukštą trynių, šaukštą baltymų, šaukštą miltų, vėl tryniai, baltymai, miltai ir t.t. Atsargiai išmaišau, sudedu obuolius, tada viską į skardą ir į orkaitę smile
Lince Lince 719
2008-09-18 15:23 Lince 2011-09-11 05-57

Voveruska01 rašė:

dangx rašė: kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą

Aš darau taip:
4 tryniai, 4 baltymai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
4 dideli obuoliai

Baltymus išplaku iki standžių putų ir laikinai padedu šaltai, trynius išplaku su cukrum, obuolius supjaustau (ne labai smulkiai).
Ir va -gaminu tešlą - į indą dedu šaukštą trynių, šaukštą baltymų, šaukštą miltų, vėl tryniai, baltymai, miltai ir t.t. Atsargiai išmaišau, sudedu obuolius, tada viską į skardą ir į orkaitę smile


O jei pabandyt įdėt stiklinę grietinės? mano receptas su ja smile .
wirgina wirgina 5887
2008-09-18 15:29 wirgina
Kai vaikai buvo maži, kepdavau tokį "greitpyragį" smile
keletą kiaušinių, miltų, cukraus, grietinės, valgomas šaukštas kepimo miltelių, plonomis skiltelėmis pjaustyti obuoliai ir kvapų esencijos
Viską išmaišyti, įjungus moterišką nuojautą, iki potirštės blynų masės , supilti į skardą smile ir į orkaitę kokiam pusvalandžiui 180 laipsnių . Stebėti ir tikrinti mediniu pagaliuku, kada iškeps. Pabarstyti cukraus pudra ir ... skanaus smile
A
Amanda 3804
2008-09-18 15:47 Amanda
Dar vienas labai greitas
Obuolių pyragas:
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė džiuvesėlių,
1 stiklinė miltų
8 obuolių (didoki)
cinamonas (kas mėgsta)
200 gr sviesto

Cukrų, džuvėsius ir miltus (vadinsiu sausas mišinys) - įdėti į vieną indą, sumaišyti. (Jokio vandens ar pieno nereikia). Obuolius nulupti, sutarkuoti per burokinę tarką. Kepimo indą patepti aliejumi. Pirmas sluoksnis-sausas mišinys, antras sluoksnis - sutarkuoti obuoliai, cinamonas pagal skonį. Trečias sluoksnis - vėl sausas mišinys, ketvirtas-obuoliai, cinamonas. Penktas sluoksnis-sausas mišinys. Ant viršaus reikia sutarkuoti 200 gr. sviesto ir į orkaitę. Kepti kol viršus apskrus.
Laimuks Laimuks 603
2008-09-18 15:51 Laimuks
Mano obuolių pyragas greit paruošiamas:
8 kiaušiniai su stikline cukraus išplakami mikseriu. Į plakinį sudedami miltai ir išmaišoma ( grietinės tirštumo tešla). Suberiami pjaustyti gabaliukais obuoliai ir išmaišomi. Kepu apie pusę valandos. Dar įmaišau pusę šaukštelio gesintos sodos arba kepimo miltelių.
V
vailma 727
2008-09-18 15:53 vailma 2011-09-11 05-57

dangx rašė: kažkodėl nerandu obuolių pyrago recepto, gal kur pražioplinau, jei galit parašykit kokį nesudėtingą

3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
vanilinio cukraus
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti su mikseriu kol cukrus ištirps. Tada sudėti miltus ir vėl paplakti. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis ant viršaus užpilti tešlą ir kepti 30 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Iškeptą pabarstyti cukraus pudra ar aplieti skystu šokoladu. Galima valgyti karštą su ledais
Labai paprastai ir greitai pasigamina, bet labai skanus. smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-18 15:55 Loreta
Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...
Elvusia Elvusia 20010
2008-09-18 16:03 Elvusia 2011-09-11 05-57

Loreta rašė: Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...

Labai gerai gaunasi.
Skysčio turi obuoliai.
Darau kiek kitaip:
stiklinė cukraus
stiklinė manų
obuoliai

Jei jau labai reikia riebalo, sviesto kaip ir Amanda, ant viršaus - purpt. Ir kepa :)

Žiauriai skanus karštas.
O
o 2036
2008-09-18 16:05 o
Perskaiciau Loretos pastebejima del sasusos teslos. Tai va. Dariau vakar iskart du obuoliu pyragus - savo standartini su sluoksniuota tesla ( kol pasidarai tesla - procesas ilgas, produktu kruva etc., kol patroskini obuoliukus su cinamonu , citrina ir cukrum...na zodziu..)... o antras buvo labai paprastas receptukas , papasakotas bendradarbes :
stikline cukraus
stikline manu kruopu
stikline miltu
5 stambiai tarkuoti obuoliai su cinamonu.
Ir viskas. Nei kiausiniu, nei grietines, nei riebalu kokiu. Reikia kepimo formoj det sluoksni miltinio misinuko, sluoksni obuoliu, taip kelis kartus . Ant virsaus galima, jei norit, uzdet biskiuka tarkuoto margarino ar sviesto. I orkaite 25 min. Viskas.

Atspekit, kuris is mano pagamintu pyragu buvo skanesnis? Ogi antrasis. Keista. Laiko ir ingredientu sanaudos tiem pyragam pagaminti buvo tokie skirtingi...
A
Amanda 3804
2008-09-18 16:08 Amanda 2011-09-11 05-57

Loreta rašė: Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...


O gaunasi labai skaniai
Yra toks sunkus, šlapias. valgyti reikia delikačiai su šaukšteliu. Ant viršaus sviestas aptirpsta, nu gaunasi toks chrums chrumst, toks švelnaus, lyg karamelės skonis viršus. Atrodo sviesto daug, bet kada valgai nėra riebus. Tiesa tą sviestą tarkuodama pavolioju irgi tame sausame mišinyje.
Labai ilgai aušta. Galima iškepti prieš kokias tris valandas palikti formoje, o paskui svečius vaišinti šiltu obuolių pyragu.
Man jis yra labai skanus.
Kepu apie valandą 1800-200 temperatūroje.
A
Amanda 3804
2008-09-18 16:08 Amanda 2011-09-11 05-57

Amanda rašė:

Loreta rašė: Amanda - o kas čia gaunasi? Jokių skysčių, net kiaušinių nėra??? smile Sausi miltai...
Kažkas neįtikėtino...


O gaunasi labai skaniai
Yra toks sunkus, šlapias. valgyti reikia delikačiai su šaukšteliu. Ant viršaus sviestas aptirpsta, nu gaunasi toks chrums chrumst, toks švelnaus, lyg karamelės skonis viršus. Atrodo sviesto daug, bet kada valgai nėra riebus. Tiesa tą sviestą tarkuodama pavolioju irgi tame sausame mišinyje.
Labai ilgai aušta. Galima iškepti prieš kokias tris valandas palikti formoje, o paskui svečius vaišinti šiltu obuolių pyragu.
Man jis yra labai skanus.
Kepu apie valandą 180-200 temperatūroje.
Loreta Loreta 28574
2008-09-18 16:12 Loreta
Iš manęs nekokia visokių pyragų ar sausainių kepėja, todėl ir nusistebėjau smile Aš jums geriau mėsytes, žuvytes, sriubytes skanias...
Na, dabar tai galėsiu pabandyti - toks paprastas būdas, manau, net ir man pavyks smile
A
Amanda 3804
2008-09-18 16:18 Amanda 2011-09-11 05-57

Loreta rašė: Iš manęs nekokia visokių pyragų ar sausainių kepėja, todėl ir nusistebėjau smile Aš jums geriau mėsytes, žuvytes, sriubytes skanias...
Na, dabar tai galėsiu pabandyti - toks paprastas būdas, manau, net ir man pavyks smile


Aš irgi ne kokia kepėja, bet su šituo pyragu, patikėkit sublizgėsit.
Sugadinti niekaip neimanoma.

Dar kad žinotumėte kokią kepino formą imti, nes pirmą kartą pamenu dvejojau. Maždaug A4 formato lapo dydžio forma ir apie 5 cm aukštis. Gaunasi pilna pilnutėlė. Sviestas jau gaunasi su kaupu, bet jis ištirpsta ir per kraštus neišbėga. Naudoju kepimo popierių, tai atkerpu daugiau, nepagailiu.
Sėkmės
Elvusia Elvusia 20010
2008-09-18 16:20 Elvusia
O aš va dabar jau kepsiu pagal Laimuks receptuką.
Jau sumušiau kiaušus į mikserį.
Neturiu namuose cinamono.
Įtrenksiu vanilinio cukriuko :)
L
laura9 10602
2008-09-18 16:24 laura9
Nu klausykite, nebegaliu skaityti toliau, šiandien pat grįžusi kepsiu obuolių pyragą smile smile
D
DaivaP 5457
2008-09-18 16:25 DaivaP
Oi kiek turiu cinamono lazdelių smile Nežinau kur dėti smile Kad arčiau būtum - atvežčiau.
Elvusia Elvusia 20010
2008-09-18 16:42 Elvusia 2011-09-11 05-57

DaivaP rašė: Oi kiek turiu cinamono lazdelių smile Nežinau kur dėti smile Kad arčiau būtum - atvežčiau.

Niu tai siųsk paštu :)
Nors, kaip būtų smagu susitikus pleptelt.
Ach...

O namai jau kvepia :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui