valdima rašė: taip,senelis dirba puse etato,o be to tingi dirbti ,tėvas neblogai uždirba,o ir su kūdikiu nemoka elgtis
Tai jei tevas ir senelis tokie beviltiški, tegul mamyte pati augunasi, ir jei ir vaikui geriau bus. O moksl;us su vaiko augunumu visai nesunku suderint....
Čia Ligos ir motinystės (tėvystės) socialinio draudimo įstatymas www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1165... Pašalpą gauti tikrai gali tik vienas iš tėvų arba globėjas.
Galėtų tomukas šį įstatymą įdėti prie akronimų.
vaikas negali atsibosti,nes dar tik gimdys "ant dienų" , bet jau iš anksto
suka galvą ,kad abiems būtų gerai, nors mano nuomonė geriau dirbti negu vaikus auginti Ačiū už įstatymą
Tai jei tik gims mazulis ant dienu, ko metus namuose sedejo. Reikejo kaip tik dirbt kol laikesi, ar jei nedirbo bent studijuot intensyviai :)), Taip laukimas daug mielesnis.
Ko Jūs čia taip užsipuolėte šeimą?Kiekvienas žiūri kaip jam geriau,naudingiau,nebent visi jau tokie turtingi esat? O,kad žmonės daugiau susižino kartais negu mes,kaip galima daryti,tai nėra ko pykti.Yra DK 180 STR.1D.Be to gali pasiskaityti www.vdi.lt klausimuose-atsakymuose.
Sveiki, gal kas galit padėti? Mūsų darbuotoja pagimdė vaiką spalio mėn. Kada ji turi rašyti prašymą išleisti atostogų iki vaikui sueis vieneri metai? Ir ar išvis ji turi jį rašyti? O man reikia ką nors daryti? Ta prasme, ar pranešti kam nors ar pan? Niekad dar nebuvau su tuo susidūrus ir nelabai suprantu ką aš turėčiau daryti?
Kai baigsis jos nedarbingumo pažymėjimas, ji ateina į darbą ir parašo prašymą išleisti vaiko priežiūros iki 1 metų atostogoms. Ir tose atostogose ji bus, kol vaikui sukaks 1 metai. Pranešti sodrai nereikia, o jeigu nelabai aišku, yra www.sodra.lt