Oi, klme, jau net nebežinau...
Manau, kad šiais laikais tradicijos taip susimaišė... Įkeliu kelias receptūras - identifikuok pati!
PASCHA
1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos
Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.
500g saldaus pieno varškės,
250g sviesto, 4 virti tryniai,
100g šokolado plytelė,
100g pjaustytų migdolų,
100g razinų, 3/4 stiklinės cukraus pudros,
galima dar vanilinio cukraus, bet man jo kvapas nepatinka, nededu :)
Varškę ir trynius gerai istrinti ar sumalti (geriau gaunasi malti :) ) Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Šokoladą smulkiai sutarkuoti (kad kaip milteliai gautusi, bet dabar galvoju, kad gal paprasciau kakavos ideti :hm ). Sviestą ištrinti su cukraus pudra ( aš sviestą pakaitinu ir išsuku su pudra). Tada sukrėsti varškę ir vanilinį cukrų. gautą masę padalinti į dvi dalis. Vieną pusę sumaišyti su tarkuotu šokoladu, o kitą - su razinomis ir migdolais. Ant drėgnos marlės pakaitomis dėti varškės mišinius ir formuoti apvalų kepaliuką. Marlės kampus surišti, perkelti ant lentelės, kita lentele prispausti ir per nakti laikyti šaldytuve. Išėmus iš marlės, papuošti mėgstamais vaisiais ir uogomis.
man labai skanu, tiesa, dar į varškę įpilu šiek tiek grietinėles, kad nebūtų sausa labai :)
1 kg. balto riebaus sūrio,
7 tryniai,
1 stiklinė cukraus miltelių,
200 g. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
150 g. razinų,
1 indelis konservuotų persikų,
keli lašai citrusų kvapo esencijos.
GAMINIMAS:
Sūrį sumalkite, razinas nuplikykite, trynius su cukrumi ištrinkite. Grietinėlę užkaitinkite, supilkite trynius ir kaitindama trinkite, kol masė sutirštės. Į ją sudėkite sūrį, minkštą sviestą, įlašinkite aromato ir viską dar pertrinkite. Persikus nusunkite, 4 puseles palikite papuošti, likusius supjaustykite kubeliais ir su razinomis įmaišykite į masę. Naują išplautą gėlių vazonėlį kelias minutes palaikykite verdančiame vandenyje, švariai iššluostykite, išklokite marle. Į jį sukrėskite varškės masę, lengvai paspauskite, viršų prislėkite lėkštele. Vazonėlį įstatykite į didesnį indą taip, kad per skylutę galėtų išlašėti išrūgos, ir apie 8 val. palaikykite šaldytuve, po to išverskite ant plokščios lėkštės.
1 kg. neriebios varškės,
200 g. sviesto, 100g. razinų,
150 g. cukraus,
vanilinio cukraus,
100 g. susmulkintų migdolų,
nutarkuotos citrinų žievelės,
4 kiaušinių tryniai,
250 ml. grietinėlės,
konservuotų arba šviežių vaisių papuošimui.
GAMINIMAS:
Varškę pertriname per sietelį arba permalame mėsmale ir padedame 5-6val. į šaldytuvą. Sviestą išsukame, sudedame atšaldytą varškę, suberiame nuplautas razinas, cukrų, susmulkintus migdolus, supilame trynius, sudedame išplaktą grietinėlę ir viską labai gerai išmaišome. Varškės masę sukrečiame į marle išklotą kekso formą, paslegiame ir 24 val. padedame į šaldytuvą. Prieš tiekdami į stalą, išverčiame į lėkštę, papuošiame konservuotais arba šviežiais vaisiais