Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2008-03-21 10:57 Loreta 2011-09-11 05-46

Tess rašė:
Labai mėgstu žuvį, bet paruošti nemoku. smile

Na, apie pangasijas, ar kaip jas ten, nieko nežinau, bet kartais kepu menkės file (tikriausiai panašu).
Supjaustau norimo dydžio gabaliukais, apibarstau druska ir pipirais (galima prieskoniais žuviai, bet man nepatinka), dar smulkintu česnaku, ir kokią valandą palaikau.
Prieš kepant apvoliuoju miltuose ir kiaušinio plakinyje. Iškepus karštas apibarstau krapais.
Tai pats paprasčiausia receptas, bet man jūrinė žuvis skaniausia tokia.
Kartais dar tik atšaldžius ir nuplovus truputį pamirkau piene, bet ne visada.
K
klotilda 1386
2008-03-21 10:58 klotilda 2011-09-11 05-46

Tess rašė: Nusipirkau pangasijos filę.

Tai va kaip ta žuvis vadinasi :)
Vakar mama, pasakodama kokią skanią žuvį valgė, niekaip neprisiminė jos pavadinimo.
Gyvenimas tiesiog pats pakiša atsakymus. Ačiū, Tess smile
S
Soffy 9075
2008-03-21 10:58 Soffy
Turiu ketaus? keptuvę iš serijos Woll puodai ir kptuvės. Diamond's Best.
Kai aš tik tokia gaspadinė, tai man tai keptuvė kaip keptuvė tik labai sunki, viena ranka nepakeliu. Nors šiaip sako, kad labai geros.
www.imperija.lt/?id=2&cat=4&psl=1&lng=lt
Tess Tess 20234
2008-03-21 11:00 Tess 2011-09-11 05-46
Ačiu, Loreta, taip ir darysiu. smile
Man irgi nepatinka žuvies prieskoniai.

Reikės ir orkaiteje pabandyti.
Bet man atrodo, kad žuvis dumbliais smirdės.
Mama vieną kartą paruošė, neatsimenu tik kokią žuvį, tikriausiai ežerinę, tai taip dumbliais atsidavė, feeee.
Nuo tos dienos nevalgau žuvies, keptos orkaiteje.
A
Amanda 3804
2008-03-21 11:01 Amanda
Gal velykom norite pasigaminti tokių kiaušinių?

http://gotovim-doma.ru/view.php?r=384

Pafantazavus su konservuotais vaisiais, man atrodo, turėtu būti skanu, vietoj deserto.
Ir žmonėms nemėgstantiems valgyti kaišinių, būtų gera išeitis smile
Loreta Loreta 28574
2008-03-21 11:03 Loreta 2011-09-11 05-46

Tess rašė: Bet man atrodo, kad žuvis dumbliais smirdės

Va tam ir reikalingas pamirkymas pienuke.
Tess Tess 20234
2008-03-21 12:10 Tess 2011-09-11 05-46

Amanda rašė: Tos keptuvės yra tokios labai sunkios, troškinimo puodai būna irgi, labai ilgai laiko karštį.

Ar geros jos?
Ar geriau nusipirkti Tefal ir nesikankinti? smile
linute25 linute25 366
2008-03-21 13:03 linute25
Man pangasijų filė skaniausia supjaustyti gabaliukais, apvolioti miltuose, ir keptikeptuvėje aliejuje. Kepant padruskinu ir viskas smile Mėgstu ją labai su majonezu: ir karštą ir šaltą smile
O aš velykom sugalvojai "kelmą" kepti, gal kas patirtimi pasidalintų??
skanaus.visada.lt/wp/archives/17
A
Amanda 3804
2008-03-21 13:14 Amanda 2011-09-11 05-46

Tess rašė:

Amanda rašė: Tos keptuvės yra tokios labai sunkios, troškinimo puodai būna irgi, labai ilgai laiko karštį.

Ar geros jos?
Ar geriau nusipirkti Tefal ir nesikankinti? smile


Keptuvės tai neturėjau, turėjo mano sesers vyras, jis labai mėgdavo gaminti, tai jei kepdavo tai tik toje keptuvėje, o vat troškintuvas tai super, gal neišvaizdus, bet jokio kito nenorėčiau.
Tess Tess 20234
2008-03-21 17:32 Tess 2011-09-11 05-46

Amanda rašė: Keptuvės tai neturėjau, turėjo mano sesers vyras, jis labai mėgdavo gaminti, tai jei kepdavo tai tik toje keptuvėje, o vat troškintuvas tai super, gal neišvaizdus, bet jokio kito nenorėčiau.

Ačiu, perku keptuve. smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-03-21 21:52 Rolanda
Ir prieš Kalėdas, ir prieš naujuosius - tiek naujų receptukų prisirankiojau forume, o prieš šv.Velykas - tyla... smile
Merginos, ar nieko skanaus negaminsite?
Šiemet pirmą kartą mėginsiu gaminti paschą: išsisirinkau internete kelis skirtingus receptus, mąstau dar, su kuriuo būtų mažiausiai problemų. O gal kuri jau turi patirties?
klem klem 3973
2008-03-22 07:41 klem
O pagal kokią tradiciją šis patiekalas - pascha?
Mano kaime apie tokį negirdėjau smile
Rolanda Rolanda 6896
2008-03-22 09:01 Rolanda
Oi, klme, jau net nebežinau... smile
Manau, kad šiais laikais tradicijos taip susimaišė... Įkeliu kelias receptūras - identifikuok pati! smile

PASCHA

1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos

Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.

500g saldaus pieno varškės,
250g sviesto, 4 virti tryniai,
100g šokolado plytelė,
100g pjaustytų migdolų,
100g razinų, 3/4 stiklinės cukraus pudros,
galima dar vanilinio cukraus, bet man jo kvapas nepatinka, nededu :)

Varškę ir trynius gerai istrinti ar sumalti (geriau gaunasi malti :) ) Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Šokoladą smulkiai sutarkuoti (kad kaip milteliai gautusi, bet dabar galvoju, kad gal paprasciau kakavos ideti :hm ). Sviestą ištrinti su cukraus pudra ( aš sviestą pakaitinu ir išsuku su pudra). Tada sukrėsti varškę ir vanilinį cukrų. gautą masę padalinti į dvi dalis. Vieną pusę sumaišyti su tarkuotu šokoladu, o kitą - su razinomis ir migdolais. Ant drėgnos marlės pakaitomis dėti varškės mišinius ir formuoti apvalų kepaliuką. Marlės kampus surišti, perkelti ant lentelės, kita lentele prispausti ir per nakti laikyti šaldytuve. Išėmus iš marlės, papuošti mėgstamais vaisiais ir uogomis.
man labai skanu, tiesa, dar į varškę įpilu šiek tiek grietinėles, kad nebūtų sausa labai :)

1 kg. balto riebaus sūrio,
7 tryniai,
1 stiklinė cukraus miltelių,
200 g. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
150 g. razinų,
1 indelis konservuotų persikų,
keli lašai citrusų kvapo esencijos.
GAMINIMAS:
Sūrį sumalkite, razinas nuplikykite, trynius su cukrumi ištrinkite. Grietinėlę užkaitinkite, supilkite trynius ir kaitindama trinkite, kol masė sutirštės. Į ją sudėkite sūrį, minkštą sviestą, įlašinkite aromato ir viską dar pertrinkite. Persikus nusunkite, 4 puseles palikite papuošti, likusius supjaustykite kubeliais ir su razinomis įmaišykite į masę. Naują išplautą gėlių vazonėlį kelias minutes palaikykite verdančiame vandenyje, švariai iššluostykite, išklokite marle. Į jį sukrėskite varškės masę, lengvai paspauskite, viršų prislėkite lėkštele. Vazonėlį įstatykite į didesnį indą taip, kad per skylutę galėtų išlašėti išrūgos, ir apie 8 val. palaikykite šaldytuve, po to išverskite ant plokščios lėkštės.

1 kg. neriebios varškės,
200 g. sviesto, 100g. razinų,
150 g. cukraus,
vanilinio cukraus,
100 g. susmulkintų migdolų,
nutarkuotos citrinų žievelės,
4 kiaušinių tryniai,
250 ml. grietinėlės,
konservuotų arba šviežių vaisių papuošimui.
GAMINIMAS:

Varškę pertriname per sietelį arba permalame mėsmale ir padedame 5-6val. į šaldytuvą. Sviestą išsukame, sudedame atšaldytą varškę, suberiame nuplautas razinas, cukrų, susmulkintus migdolus, supilame trynius, sudedame išplaktą grietinėlę ir viską labai gerai išmaišome. Varškės masę sukrečiame į marle išklotą kekso formą, paslegiame ir 24 val. padedame į šaldytuvą. Prieš tiekdami į stalą, išverčiame į lėkštę, papuošiame konservuotais arba šviežiais vaisiais
Petronele Petronele 18331
2008-03-22 12:31 Petronele 2011-09-11 05-46

Rolanda rašė: Oi, klme, jau net nebežinau... smile
Manau, kad šiais laikais tradicijos taip susimaišė... Įkeliu kelias receptūras - identifikuok pati! smile

Ar jūs čia rimtai? Taigi žydai švenčia Paschą ir valgo šitą patiekalą.... ir dar macus.
Individas Individas 8613
2008-03-22 12:50 Individas 2011-09-11 05-46

Petronele rašė:

Rolanda rašė: Oi, klme, jau net nebežinau... smile
Manau, kad šiais laikais tradicijos taip susimaišė... Įkeliu kelias receptūras - identifikuok pati! smile

Ar jūs čia rimtai? Taigi žydai švenčia Paschą ir valgo šitą patiekalą.... ir dar macus.


Oi Petronelė, apkaltins tave antisemitizmu............ smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-03-22 12:55 Elvusia
Niu, šauniosios šeimininkės, patarkite prašau.
Nusipirkau atvėsintos lašišos, noriu sūdyti.
Ką turėčiau daryt?
P.s. žinau, kad kažkuri dalinotės receptuku, jei sąžiningai, tingisi vartyt puslapiukus :)
Ačiū :)
Petronele Petronele 18331
2008-03-22 12:55 Petronele 2011-09-11 05-46

individas rašė: Oi Petronelė, apkaltins tave antisemitizmu............ smile smile

Tai galvoju, kad kas tarp eilučių, to negalima bus teisme panaudot prieš mane :))
Individas Individas 8613
2008-03-22 12:58 Individas
Čia užsiroviau ant tokios didelės problemos....Kalakutienos faršas, kas tai yra? Ta prasme, ji kaip ir kitus faršus ruošti? O kaip kitus faršus ruošti? smile smile smile A.... Čia ...Nu.... Mokslo tikslais klausiu... smile
Individas Individas 8613
2008-03-22 13:07 Individas
Ot kokia gera parduotuvė yra "maxima".Nuėjai nusipirkai gatava ir ramu....
O kai atveža koki alia "kalakutiena" ir stovi pakraupes.....Suprantu kad tik gero norėjo, bet....
Elvusia Elvusia 19998
2008-03-22 13:12 Elvusia
Jau radau receptą
tax.lt/postx9745-0-560.html
Rolandos įmestas upėtakiui. Tiks ir lašišai, manau.

Individe, tas kalakutienos faršas, jei iš krūtinėlės, gali būti sausokas. Pilčiau grietinėlės šlakelį.
Jei iš kakaluto kumpio, galima naudoti, kaip ir kiaulės faršą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui