Elvusia rašė:
Galbūt praleidau jūsų klausimus pro akis. Arba, paskaičiau telefone, grįžus prie kompo, pamiršau parašyti.
Aiškinamės:
1. Kokiu tikslu norite technologiniuose aprašymuose išskaičiuoti produkto maistinę ir energetinę vertę?
2. Sutartį dėl kenkėjų naikinimo sudarysite tokiomis sąlygomis, kokiomis susitarsite su dez. įmone. Kaina taip pat priklausys nuo to, kokių paslaugų norėsite.
3. Padažas gali būti: prie cepelinų su spirgučiais, gali būti pomidorų, gali būti majonezinis ir dar kokis 100 rūšių. Visi jie turi skirtingus tinkamumo terminus ir rizikos laipsnius.
Imkime pomidorų padažą.
Kokie tada tinkamumo terminai ir rizikos laipsniai ? Tam tikri niuansai?
Technologinis aprašymas domina, nes pvž, ant etiketės, reikia nurodyti GDA, kiek 100 g., ko yra, ir šeip tarkim Pomidorų pasta 50%, vanduo 20% ir t.t. Tai kaip šituos visus skaičiukus ištraukti? Juk ne iš piršto laužti
Kyla įtarimas, kad už tai atsakinga laboratorija, bet pataisykite ar neklystu.
Ir kaip tada dėl to važiavimo į laboratoriją? kas kiek, ir kas maždaug reglamentuoja tą?