laris rašė: O čia ir daugiau norinčiųjų. Receptas kadaise ištrauktas iš interneto platybių, bet prigijas jau n metų.
Pradžiai reikės pagrindo pyragui: 60 g. sviesto, cukraus 80 g. iš miltų 120 g. ( nors pats proporcijų niekad neskaičiuju), gausis trupinių masę, kurią pilam į skardą (prieš tai gerai būtų ją iškloti sviestiniu popieriu),.Kepat kol pagels, apie 10 min.
Varškės sluoksniui reikes:
500-600 g. varškės. 3 tryniai, 1 stikl.cukraus, 1 pakel pudingo( geriausiai vanilinio ir Dr.Otker firmos), 6 šaukštai aliejaus, vanil cukraus, ir 2 stiklines pieno.
Viską gerai sumaišyti, puiku jei yra kombainas su peiliu, masė gausis labais skyta, taip ir reikia.
Kai tešla jau pageltus pylam varškės sluoksnį ir kepam apie 30-35 min.
Kol kepa išplakam 3 baltimus su cukrumi ir šaukštu krakmolo ir bebaigiant iškepti varškės sluoksniui - užpylam. Dar kokia 5 min pakepa. Skaniausia valgyt kita diena, kai pasirodo pyrago rasa.
griztant prie sio pyrago... Kokioje temperaturoje kepate? Ir mazdaug kokio dydzio kepimo forma reikalinga? (Sitam reikale as visai zalia, bet norisi pabandyti...)