Aradija rašė: o jei dar kas papasakotu kaip ta malta sniceli pasigaminti
Nusiperki mėsytę. Geriausia būtų neriebi :)
Pakepini susmulkintų svogūniukų (kartais juos kepinu su morkomis).
Išmirkai piene arba vandeny batono. Maždaug ketvirtadalį mėsos masės.
Sumali kartu išmirkytą batoną, svogūniukus ir mėsytę.
Pridedi prieskonių, druskytės (aš nededu).
Gerai išmaišai.
Turi gautis tokio kietumo masė, kaip minkštas plastilinas :)))
Tada paskirstai vienodo dydžio gabalėliais. Rankeles vis pavilgydama vandenuku, kad neliptų prie rankų.
Ir, kaip mėgsti:
jei nori šnicelio, pavolioji kiaušinio plakiny (įmuši į dubenį kiaušinuką, ar kelis), ir dedi į džiūvėsius. Apvoliojus džiūvėsiuose, suformuoji plokščią, pailgą maltinuką.
Gali volioti tik miltuose.
Įkaitini keptuvę su aliejumi, kad paspjaudžius tiškėtų :)))
Dedi maltinukus. Apkepi vieną šoniuką, po to kitą.
Ugnis neturi būti per stipri, kad ne tik apkeptų, bet ir iškeptų.
Na va, tada dedi iškepusį maltinuką į lėkštę, šalia - bulvių košės ir daržovyčių.
Skanaus :)