Kulinariniai receptai

Rizelmine Rizelmine 810
2009-03-17 19:02 Rizelmine
Šaunuolė.
Nu ir aš pagaminu, jei labai reikia smile Bet man labiau patinka šventei visokių 'pribumbasu' keletą kartų per metus pagamint, nei kasdieniai valgio ruošimai. O kadangi šeimyna išranki (mėsa ne maistas), tai ir vargstu su blyneliais ir makaronais, kurių pati nepakenčiu. smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-17 19:58 Elvusia 2011-09-11 06-12

pippi rašė: [Mano meniu rytdienai kaip tik numatyti žuvies kotletai. Gal galima plačiau, kaip ten tuos kopūstus įkomponuot.

Na, jei esate kepusi žuvies kotlwtus, tai apie žuvies masės paruošimą nepasakosiu.
O įdarui kopūstėlius patroškinu su svogūnėliais.
Na, reiktų su sviestuku, bet aš nemėgėja riebiai, tai troškinu su vandenuku.
Pridedu prieskonių. Jei per skysti, tiesiog nuspaudžiu, kad nevarvėtų ir neišskystintų maltinio.
Formuoju apvalius cepelinus su kopūstiniu įdaru. Volioju džiūvėsiuose ir kiaušinio plakinyje. Tiksliau - pirma plakinyje, po to džiūvėsiuose.
Tada, bevoliodama juos paspaudžiu, kad galėčiau dėti į keptuvę :)
Ir kepu.
Būtinai įdedu šlakelį meilės.
Garnyrui būtinai naudoju burokėlius ir bulvių košę :)

Beje, kas valgo, retai kuris atspėja, kad viduje kopūstai.
Kažkaip dera jie ten :)
Rizelmine Rizelmine 810
2009-03-17 20:29 Rizelmine 2011-09-11 06-12

Elvusia rašė:

pippi rašė: [Mano meniu rytdienai kaip tik numatyti žuvies kotletai. Gal galima plačiau, kaip ten tuos kopūstus įkomponuot.

Na, jei esate kepusi žuvies kotlwtus, tai apie žuvies masės paruošimą nepasakosiu.
O įdarui kopūstėlius patroškinu su svogūnėliais.
Na, reiktų su sviestuku, bet aš nemėgėja riebiai, tai troškinu su vandenuku.
Pridedu prieskonių. Jei per skysti, tiesiog nuspaudžiu, kad nevarvėtų ir neišskystintų maltinio.
Formuoju apvalius cepelinus su kopūstiniu įdaru. Volioju džiūvėsiuose ir kiaušinio plakinyje. Tiksliau - pirma plakinyje, po to džiūvėsiuose.
Tada, bevoliodama juos paspaudžiu, kad galėčiau dėti į keptuvę :)
Ir kepu.
Būtinai įdedu šlakelį meilės.
Garnyrui būtinai naudoju burokėlius ir bulvių košę :)

Beje, kas valgo, retai kuris atspėja, kad viduje kopšstai.
Kažkaip dera jie ten :)

Jaučiu prašysiuos į svečius. Drugeli, matyt čia specialiai erzini. smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-17 20:43 Elvusia 2011-09-11 06-12

Rizelmine rašė:
Jaučiu prašysiuos į svečius. Drugeli, matyt čia specialiai erzini. smile

Mielai prašom :)
Visada rasiu pavaišinti kuo nors neįprastu :)
Rizelmine Rizelmine 810
2009-03-17 20:46 Rizelmine 2011-09-11 06-12

Elvusia rašė:

Rizelmine rašė:
Jaučiu prašysiuos į svečius. Drugeli, matyt čia specialiai erzini. smile

Mielai prašom :)
Visada rasiu pavaišinti kuo nors neįprastu :)

Ačiū, ačiū, matai o rašei "Bet namuose kartais (gal net dažnai) būna tuščių puodų paroda :) "
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-17 20:53 Elvusia 2011-09-11 06-12

Rizelmine rašė:
Ačiū, ačiū, matai o rašei "Bet namuose kartais (gal net dažnai) būna tuščių puodų paroda :) "

Tai namuose taip ir būna, bet darbe....
Petronele Petronele 18325
2009-03-17 21:38 Petronele
Mmmmm... kaip skaniai apie kotletus papasakojai, seilė tįsta :)
Lince Lince 719
2009-03-18 08:03 Lince
Būtų puiki vakarienė. Jau dabar seilė tįsta...
2009-03-18 08:35 Kristiana__ 2011-09-11 06-12

Elvusia rašė: Mane virtuvė "neša į orą"... Negaliu jos pakęsti...
Bet taip jau atsitiko, kad vaikai nuo mažens valgė visiškai skirtingus patiekalus. Tekdavo gaminti kiekvienam atskirai. Na, dėl vaikų tai negaila nei laiko, nei pastangų. Nieko.
Bet gi darbas, ach tas darbas, pasitaikyk tu man - susijęs su maisto gamyba.

Bet namuose kartais (gal net dažnai) būna tuščių puodų paroda :)

Nemėgstu virtuvės, bet, jei jau imuosi ką nors gaminti. Tai būna pagaminta "ant smūgio", kad kuo mažiau užtrukčiau toje patalpoje :)


Iš intensyvaus kalbėjimo čia ir receptų dalybomis, tikrai niekada nebūčiau pagalvojusi, kad pas tamstą taip būna smile
P
pippi 265
2009-03-18 17:41 pippi 2011-09-11 06-12

Elvusia rašė: Na, jei esate kepusi žuvies kotletus...
Dėkui už patarimą. Tikrai kopūstai labai tinka, tik man gavosi storoki tie kotletai, nes bijojau, kad įdaras neišgriūtų. Norėjosi daugiau kopūstų įdėt. Gal žuvies masę kažkaip ne taip dariau smile nes gavosi tokia netvirta. Dėjau manus ir kiaušinį.
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-18 17:47 Elvusia 2011-09-11 06-12

pippi rašė: Dėkui už patarimą. Tikrai kopūstai labai tinka, tik man gavosi storoki tie kotletai, nes bijojau, kad įdaras neišgriūtų. Norėjosi daugiau kopūstų įdėt. Gal žuvies masę kažkaip ne taip dariau smile nes gavosi tokia netvirta. Dėjau manus ir kiaušinį.

Jie ir man storoki gaunasi. Tokie pampuškiukai :)
Bet nereikia bijoti to jų storumo, nes kopūstai jau troškinti, jiems nebūtina aukšta temperatūra.
Dedu ir aš manų.
Beje, žuvies masė priklauso nuo pačios žuvies. Kartais gali visokio velnio pridėti. Arba leidžiasi, arba būna kieti, kaip dratas.
Naudoju jūros lydekos file, kuri turi tik 2 proc. glazūros.
Va, ši žuvis tinka.
Na, žinoma, nekalbu apie kokią nors šviežią žuvukę.

Dar kepu žuvies kotletus su morkomis.
Bet morkas dedu į pačią žuvies masę. Gaunasi tokie geltoni maltiniai.
Skanūs ir gražiai atrodo :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-20 14:51 Elvusia
Kažkur, lygtai Petronele buvo įdėjusi nuorodytę iš youtube.
Bet va šiandien radau dar vieną pamokymą, kaip kepti kibinus :)
tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
Aradija Aradija 10365
2009-03-20 16:22 Aradija
eh nezinau ko jus del tu kibinu taip alpstat smile gal todel kad tikrai skaniu net nesu ragavus, kazkaip tik univere is kioskelio teko pirkti - tai po to puse dienos skrandy skaudejo- nebenoriu net paziureti i juos smile ir kas ten skanaus gali buti? sausainis idarytas mesa pilna svogunu?
2009-03-20 19:02 Voveruska01
Tapau akcijos auka - nusipirkau pigių karpių. Paprastai kepu standartiškai - gabaliukus pavolioju miltuose, kiaušinyje ir kepu. Gal gaminate kaip nors įmantriau, kokių ingredientų netikėtų žinote smile
Loreta Loreta 28574
2009-03-20 19:05 Loreta
Nieko mandro nedarau, bet karpį visada kepu visą orkaitėje - su visa galva, prieš tai ištrynusi prieskoniais ir česnakais, į vidų prikišu morkų ir svogūnų. Jei labai storulis, nugarėlę keliose vietose įpjaunu.
2009-03-20 19:18 Voveruska01
Kažkada taip kepiau upėtakį, tik ėmė ir pripipo prie folgos... O apačioj pats skanumas liko... Atrodo ir aliejum patepiau, bet nepadėjo smile
Loreta Loreta 28574
2009-03-20 19:20 Loreta
Taigi vandenuko reikia truputį įpilti.
2009-03-20 19:25 Voveruska01 2011-09-11 06-12

Loreta rašė: Taigi vandenuko reikia truputį įpilti.

Tiksliai! Nu tai rytoj jau ir prikimšiu vieną morkom ir bus tiksliai "gavėniškas" patiekalas smile
Loreta Loreta 28574
2009-03-20 19:28 Loreta
Per daug vandens nepripilk, karpios riebus, nuo jo taukų pribėgs. O jei vandens per daug, tai jis ne keps, o troškinsis. Geriau paskui vis dapilti, jei reikia.
Elvusia Elvusia 19998
2009-03-21 09:37 Elvusia 2011-09-11 06-12

Aradija rašė: eh nezinau ko jus del tu kibinu taip alpstat smile gal todel kad tikrai skaniu net nesu ragavus, kazkaip tik univere is kioskelio teko pirkti - tai po to puse dienos skrandy skaudejo- nebenoriu net paziureti i juos smile ir kas ten skanaus gali buti? sausainis idarytas mesa pilna svogunu?

Na, univere iš kioskelio, manau, nusipirkai jau šildytą mikrobangose.
Juk negamina ten vietoje?
Skrandis ir nesuprato, kokio brudo jam prikišai :)
Kibinas turi būti valgomas tiesiai iš orkaitės.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui