2009-04-09 12:49
Amanda
Nu nežinau, gal toks gražuolis ir neišeis, bet bandysiu. O receptas visai paprastas. Šonkaulius išmarinuoji. Imi faršą, pakepini tarkuotas morkas su svogūnais pakepini, sudedi į faršą, dedi mėgstamus prieskonius išmaišai, prikrauni į kelmą ir kepi orkaitėje. Apie valandą uždengusi folija, o paskui apie pusvalndį atidengusi. Galima valgyti ir šaltą ir karštą. Puošyba kiekvieno fantazijos vaisius
Vištų kepenėlių vyniotinis
400 g vištų kepenėlių, 200 g maltos vištienos, morka, svogūnas, kiaušinis, 1/2 stiklinės maltų džiūvėsėlių, maltų muskatų, maltų pipirų, maltų kvapiųjų pipirų, druskos.
Kepenėles smulkiai supjaustykite ir kruopščiai sumaišykite su malta vištiena. Morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite ir suberkite į maltos vištienos ir kepenėlių mišinį. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, skaninkite prieskoniais ir sūdykite. Viską gerai išmaišykite.
Masę dėkite ant patiestos folijos ir suformuokite vyniotinį. Susukite ir šaukite į karštą orkaitę. Kepkite 45 minutes.
Iškeptą vyniotinį paslėkite ir vėsioje patalpoje laikykite 6 valandas.