Kulinariniai receptai

xvijox xvijox 988
2009-04-09 13:40 xvijox
Nu o mano mama visad šalia kelmo iškepa ežių šeimyna - iš mėsos faršo padaro ežius - didesnius mažesnius (akis iš kvap.pipirų, o spyglius iš plonų makaruonų, galima iškepus papuošti ant spyglių uždėt lauro lapą), galima prie kelmo tuo mačiu iškepti papuošimui grybų ( kotai iš faršo, galvutės nedidelės pusiau pjautos keptos bulvės)
Petronele Petronele 18331
2009-04-09 13:54 Petronele
Nu viskas, noriu ir aš to kelmo su visais ežiais, grybais ir miško paklote, taip skaniai pasakojat. :)) Dar prie viso to labai tiktų bulviniai kiaušiniai, tik labai jau ilgai žaist su jais, man užtektų ir tos košės.
www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/b14ad73f...
klem klem 3973
2009-04-09 14:11 klem 2011-09-11 06-14

Loreta rašė:

klem rašė: O kur gauti tą "kelmą"?? smile smile smile

Ar kelmų mažai Birštone? smile
Taigi iš kiaulienos šonkauliukų padarai.

Kelmų Birštone pakankamai smile
Tik ant stalo netilps smile
Ogi kad neparašė, kaip daryt...Paskum pasiskaičiau toj kitoj Jūsų nuorodoj, tai prašviesėjo... Bet per ilga litanija... Nedarysiu smile
A
Amanda 3804
2009-04-09 15:19 Amanda
Klem, tai kad čia kaip tik viskas labai greitai darosi.
O dar ta mintis ežiukų prikepti, bent jau pora kokių. Reiks pabandyt. Faršą tai juk tą patį galima naudoti. Tik kaip tie makaronai, juk jie nevalgomi būna, tai paskui juos reikia ištraukalioti. Kaip ten daryti su tais makaronais?
Elste Elste 27356
2009-04-09 15:29 Elste 2011-09-11 06-14

Amanda rašė: Klem, tai kad čia kaip tik viskas labai greitai darosi.
O dar ta mintis ežiukų prikepti, bent jau pora kokių. Reiks pabandyt. Faršą tai juk tą patį galima naudoti. Tik kaip tie makaronai, juk jie nevalgomi būna, tai paskui juos reikia ištraukalioti. Kaip ten daryti su tais makaronais?


tai vietoj makaronų galima prismaigstyti valgomų dalykų, pvz. virtą morką supjaustyti tokiais šiaudeliais įkišti, arba kokius marinuotus agurkėlius
Elste Elste 27356
2009-04-09 15:40 Elste
dar toks velykinis dalykas - kiaušininiai viščiukai. Bet gal juo žinot - paprasta , bet gražu ir vaikai labai mėgsta.

Perpjauni virtą kiaušinį pusiau, iš virto kiaušinio trynio ir varškės padarytos košelės sulipdai burbuliuką (tipo galvyę) ir priklijuoji pire tos pusės kiaušinio, akytės iš pipirų, snapukas virtos morkos gabaliukas. sudedu ratu kelis lėkštėje, vidurį lėkštės dar trynio virto patrupini (tipo lesalas), o kraštus lėkštės svogūnų laiškais ar salotom paplėšytom papuoši (tipo žolytė).

Mes vaikystėje tai močiutės kas dien prašydavom. Kai tik pasiūlo pusryčiams virtų kiaušinių, tai ir sakydavom - tik jeigu tokių kaip viščiukų smile
2009-04-09 15:50 Voveruska01
Aukštaitiškai aluje virtas karamelizuotas kiaulės kumpis (iš Delfio)

5 kg šviežio kiaulės kumpio su kaulu, 5 l alaus, 2 svogūnai, 2 morkos, pusė saliero gumbo, 50 g druskos, 150 g persijoto miltinio cukraus.

Sudėti į didelį puodą kumpį, daržoves, druską ir užpilti alumi. Kumpio kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Verdant nugraibyti putas. Jei alus išgaruoja, galima įpilti verdančio vandens. Išvirusio kumpio viršų supjaustyti kryžmai ir apibarstyti persijotu miltiniu cukrumi (viršus turi būti baltas). Įkaitinti orkaitę iki 200 oC. Kepti 25–35 min., kol cukrus virs karamele. Palikti pusvalandį ataušti, paskui supjaustyti ir patiekti į stalą.

Į prikaistuvį supilti perkoštą alaus viralą, sutrintas virtas daržoves ir maišant kaitinti, kol padažas bus reikiamo tirštumo, nes vieni mėgsta skystesnį, kiti – tirštesnį.

Taip keista - jokių prieskonių, bet gal jeigu taip rašo, vadinasi žino :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-09 16:39 Elvusia 2011-09-11 06-14

Elste rašė: tik jeigu tokių kaip viščiukų smile

Ir tada, mieli vaikučiai, suvalgome, štai taip pirma nusukame viščiukui galvelę ir dedame į burnytę. Tada laužiame sparnelius - ir į burnytę.
Mmmmmmmmm, kaip skanu, mažučiai.
Na, o dabar valgome tai, kas liko iš viščiuko.

Ežiuką, mažučiai, reiks supjaustyt. Bet pirmiausia išraustykim spygliukus......

Žiauru...
Aradija Aradija 10364
2009-04-09 16:40 Aradija
na rasyti ir as jums galiu prirasyti visokiu keistenybiu smile tik va kas suvalgys tuos 5 kg kumpio? smile be to jug daznai deda receptus patys nepabande, net receptu knygos sudarinejamos nebandzius smile
Elste Elste 27356
2009-04-09 16:40 Elste 2011-09-11 06-14

Elvusia rašė:

Elste rašė: tik jeigu tokių kaip viščiukų smile

Ir tada, mieli vaikučiai, suvalgome, štai taip pirma nusukame viščiukui galvelę ir dedame į burnytę. Tada laužiame sparnelius - ir į burnytę.
Mmmmmmmmm, kaip skanu, mažučiai.
Na, o dabar valgome tai, kas liko iš viščiuko.

Ežiuką, mažučiai, reiks supjaustyt. Bet pirmiausia išraustykim spygliukus......

Žiauru...

nu tada belieka beforme masę iš suplėšytų salotų lapų valgyti. (bet uups, siaubas - SUPLĖŠYTĄ smile smile
Aradija Aradija 10364
2009-04-09 16:42 Aradija
aga žolei irgi skauda kai ant jos užlipi, o žoles pjovimas vasara išviso yra priskiriamas genocidui smile
Elste Elste 27356
2009-04-09 16:48 Elste 2011-09-11 06-14

Aradija rašė: aga žolei irgi skauda kai ant jos užlipi, o žoles pjovimas vasara išviso yra priskiriamas genocidui smile


tai va ir sakau - kuo toliau tuo gražiau, nei valgyt, nei apsirengt.
Kas belieka - susisukt pakolodėn (būtinai sinetinėn) ir šliaužt lėtai į kapus smile
Loreta Loreta 28574
2009-04-09 16:51 Loreta
Nu baikit čia išsidirbinėt - viskas priklauso nuo to, kaip pateikiama.
nerijus nerijus 2474
2009-04-10 00:14 nerijus 2011-09-11 06-14

Loreta rašė: ...O galiausiai (fuj, kaip prisimenu) - bebro uodega, kepta ant laužo.

Šiandien bebrą nusišoviau... dabar reikia receptų pasiieškoti... gal kas pasiūlys?
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-10 07:08 Elvusia 2011-09-11 06-14

Voveruska01 rašė: Aukštaitiškai aluje virtas karamelizuotas kiaulės kumpis (iš Delfio)...
Taip keista - jokių prieskonių, bet gal jeigu taip rašo, vadinasi žino :)

Į aluje troškinamą kumpį galima dėti tik pipiriukų, na dar kokių lauro lapų.
Kitaip užsimuš alaus ir daržovių skonis.

Beje, kumpį aluje gaminam supjaustytą gabalėliais. Orkaitėje nekepam.
Čia naujiena, reiks išmėgint ir taip :)
2009-04-10 08:03 Voveruska01 2011-09-11 06-14

Elvusia rašė: Į aluje troškinamą kumpį galima dėti tik pipiriukų, na dar kokių lauro lapų.
Kitaip užsimuš alaus ir daržovių skonis.

Beje, kumpį aluje gaminam supjaustytą gabalėliais. Orkaitėje nekepam.
Čia naujiena, reiks išmėgint ir taip :)

Tai čia kaip suprantu visas "cinkas" yra tame, kad kumpis turi būti verdamas būtent aluje.
Taip 5 kg - čia jau didesniam giminės susibūrimui smile Mano šeimynai ir 1,5 užtektų (su kaulu)
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-10 08:15 Elvusia 2011-09-11 06-14

Voveruska01 rašė:
Tai čia kaip suprantu visas "cinkas" yra tame, kad kumpis turi būti verdamas būtent aluje.
Taip 5 kg - čia jau didesniam giminės susibūrimui smile Mano šeimynai ir 1,5 užtektų (su kaulu)

Tai taip, visas cinkas. Tik mes jį troškiname aluje, supjaustytą gabalėliais.Ir nededam morkų. Tik daug svogūnų.
O čia dar reikia pakepti orkaitėje, kad cukrus karamelizuotųsi.
Turėtų būti skanu :)
L
Loreta13 30842
2009-04-10 08:20 Loreta13 2011-09-11 06-14
O kaip suprast [quote:048ba2857a]Kumpio kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min.[/quote] smile
Tai 5 kg verdama 4 valandas smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-04-10 08:24 Elvusia 2011-09-11 06-14

Loreta13 rašė:
Tai 5 kg verdama 4 valandas smile

Jei kumpis viename gabale - iš tiesų 50 min. mažoka. Gal kokį valandą su trupučiu.
Per 4 val iš jo liks košeliena :)
Mat jis šiuo atveju dar pakepamas, taigi gauna tos temperatūros pakankamai.

Čia panašiai galima klausti: jei 1 kiaušinis verda 4-5 min, kiek laiko virs 10 kiaušinių?
L
Loreta13 30842
2009-04-10 08:28 Loreta13
Na 5 kg visai nemažas gabalėlis.
Po valandos jis bus išviręs, bet tikrai dar kietas :))
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui