Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18331
2011-07-15 23:39 Petronele 2011-09-11 07-24

urtele rašė: Pala,neturi degtinės? smile
Čia užkandai smile
Ai, mama čia man lauknešėlį iš sodo įdėjo: avietes jau cukrumi užpiltas gavau šiandien, bijojau, kad nesurūgtų iki ryto tokia skanybė, tai skubėjau užkonservuot.
Bet skysta man kažkokia, mamos tokia tiršta būna. smile
urtele urtele 13515
2011-07-17 17:58 urtele 2011-09-11 07-24

Petronele rašė:
Bet skysta man kažkokia, mamos tokia tiršta būna. smile
Mama verda,o tu pakaitinai 30min, tai vitaminai nedingo. Aš taip su vyšnių uogiene pasidariau, atrodė skysta, rugšta,o kai perviriau iš naujo, tai gali mėtytis su ja. geriai, kad keli litriukai smile
Tess Tess 20235
2011-07-19 10:01 Tess
Bandžiau daryti žemaičių blynus, nieko nesigavo.
Net suformuoti nesugebėjau, nes labai lipni masė gavosi.
Kaip jus darote? smile
vovere vovere 25998
2011-07-19 10:17 vovere
aš žemaičių blynams bulves išsiverdu iš vakaro, tada beveik nei krakmolo nereikia. ir jas sumalu. įtariu kad į tešlą miltų daugiau reikėjo.
Tess Tess 20235
2011-07-19 10:22 Tess
Į tešlą dėjau ir miltų, ir krakmolo. Nepadėjo.

Reikės taip pabandyti :)
O kokias bulves geriau imti?
vovere vovere 25998
2011-07-19 10:30 vovere
nežinau bulvių nesirenku iš kokių turiu iš tokių ir darau. rankas reikėjo pasišlapinti darant blynus. kažkaip niekad net nesusidūriau su tuo kad neitų padaryti smile
wirgina wirgina 5887
2011-07-19 10:33 wirgina 2011-09-11 07-25

Tess rašė: Bandžiau daryti žemaičių blynus, nieko nesigavo.
Net suformuoti nesugebėjau, nes labai lipni masė gavosi.
Kaip jus darote? smile


Virtų bulvių masė (sumalta ar sugrūsta) turi būti atvėsusios visiškai... kai nėra laiko atvėsinti, tada rankas aliejuje sutepu ir darau blynuką ...
Tess Tess 20235
2011-07-19 10:50 Tess
Ir šlapinau, ir aliejumi tepiau.
Nieko nesigavo :)
U
upss 1602
2011-07-19 10:54 upss 2011-09-11 07-25

Tess rašė: Ir šlapinau, ir aliejumi tepiau.
Nieko nesigavo :)


Tess, bulvės dar skystokos, matyt reikėjo daugiau krakmolo įdėti smile
Tess Tess 20235
2011-07-19 10:59 Tess
Bet tiek dėjau, nu tikrai ne mažai.
Dariau pagal šį receptą: skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/10/zemaiciu-blynai.html
A
Amrita 895
2011-07-19 11:08 Amrita 2011-09-11 07-25

Tess rašė:
Dariau pagal šį receptą: skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/10/zemaiciu-blynai.html

Ir aš dariau pagal šį receptą. Miltų dėjau tikrai daugiau negu čia parašyta, kadangi tešla buvo per skysta. Įdaras gavosi sausokas. Nesusižavėjau. Paprastai žemaitiškus darau "iš akies", nežinau tikslios receptūros. Labai skanu įdarui dėti pakepintą faršą.
Tess Tess 20235
2011-07-19 11:22 Tess
Man irgi labiausiai patinka pakepintas faršas ir žemaičių blynuose, ir cepelinuose :)
dianaaa dianaaa 1637
2011-07-20 08:53 dianaaa
O mane tai nervina kepintas faršas,jis gaunasi toks birus,kad sunku suformuoti blyną ar cepeliną smile
Tess Tess 20235
2011-07-20 09:20 Tess
Va pamiršau paklausti, o bulves reikia virti nuluptas ar ne? smile
Tininga Tininga 50023
2011-07-20 09:24 Tininga 2011-09-11 07-25

Tess rašė: Va pamiršau paklausti, o bulves reikia virti nuluptas ar ne? smile
Aš verdu nuluptas.
bosis bosis 1297
2011-07-20 09:26 bosis
10 sveikiausių maisto produktų

www.15min.lt/naujiena/eko-zmogus/maistas/10...
lemone lemone 1159
2011-07-20 09:29 lemone 2011-09-11 07-25

Tess rašė: Va pamiršau paklausti, o bulves reikia virti nuluptas ar ne? smile


Aš tai nuluptas verdu.

Tess matau jūs nebloga šeimininkė, gal bandėte daryti suši?
Mokė čia nesenai mane, kai žiūrėjau atrodo viskas aišku, bet vakar pati kai bandžiau, ko tai lapas man nelabai susiklijavo smile
Tess Tess 20235
2011-07-20 09:31 Tess
Bandžiau ir ne vieną kartą, visada gaunasi gerai :)
Tik aišku laiko užima.
Tess Tess 20235
2011-07-20 09:38 Tess
Darau tik pagal šį receptą:
vitossandeliukas.blogspot.com/2008/11/sushi-maki-roll.html

Ryžių specialių neperku.
Perku paprastus apvalius. Dabar Skanėjos yra spec. ryžiai.
Ryžių actas irgi paprastas, kur dar nėra paruoštas suši, jis gerokai pigesnis ir buteliukas didesnis. Pakaitinti ir cukraus įdėti pati galiu :)
Nori lapai vėl gi kokie yra tokius ir paimu.
Sojų padažas patinka Kikkoman, jis brangus, bet labai skanus. Kas tikrai, manau. labai svarbu.
Recepte rašoma apie dasi, aš turiu, bet ne karto nedėjau. Ir taip gaunasi labai skaniai, bet vis noriu pabandyti, tik dabar laiko ne labai yra :)

Įdaras įvairus, krabų lazdelės, agurkas, avokadas, paprika, rūkyta arba sūdyta lašiša, svogūnų laiškai, tepamas sūris, majonezas. :)
lemone lemone 1159
2011-07-20 10:05 lemone
Man skonis gavosi neblogas, aš tepiau ryžius vasabi krienais- labai pagerina skonį.
O va su padažu tai prašoviau, nusipirkau kažkokio bjauraus smile
Dar pabandysiu , kurį jūs rekomenduojate. Ačiū Tess už receptą, bet ko man tas nori lapas nesusiklijuoja? Gal reikia jį petept kuo nors?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui