Kulinariniai receptai

Elyte Elyte 2865
2009-08-08 22:25 Elyte
Nuplaunate agurkus, nupjaustote galiukus, sudedate į indą, kelias skilteles česnako, krapų, serbentų ir vyšnių lapų, uždengiate krienų lapais, uždedate lėkštutė ir svorį. Užvirinate vandenį, vienam litrui vandens 1 didelis su kaupu šaukštas stambios druskos ir arbatinis šaukštelis (nepilnas) cukraus. Užpilate, paliekate kambario temperatūroje parai, po to nuimate svorį ir į šaldytuvą.
2009-08-08 22:29 vvirginija1
lygtai skaičiau kad netgi šaltu vandeniu užpila..
Elyte Elyte 2865
2009-08-08 22:31 Elyte 2011-09-11 06-22

vvirginija1 rašė: lygtai skaičiau kad netgi šaltu vandeniu užpila..

Jei norite valgyti rytoj - tai verdančiu.
Loreta Loreta 28574
2009-08-08 22:42 Loreta
Na ir kam dabar juos plikyti? Nebus gruzdūs.
Puikiausiai per dieną rūgteli ir šaltu vandeniu užpylus.
2009-08-08 22:49 vvirginija1 2011-09-11 06-22

Loreta rašė:
Puikiausiai per dieną rūgteli ir šaltu vandeniu užpylus.
Kažin ar turi reikšmės ar tas vanduo iškart iš krano, ar užviręs ir atvėsintas?
Loreta Loreta 28574
2009-08-08 22:54 Loreta
Neturi. Rausiu nevirintu vandeniu, iš krano. Druska iš akies, krapai, krieno lapas, vyšnių ir serbentų lapai, česnakas. Vakar užraugiau, šiandien jau gatava - užtenka paros laiko, nes oras karštas.
urtele urtele 13511
2009-08-08 23:26 urtele
Nu užsimušti baigiu. ..jau nebe.. smile
I
IlonaD 6943
2009-08-10 14:12 IlonaD
Merginos, ką dar darote iš kopūsto? Turiu didžiulę galvą, bet balandėlių nenoriu.
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-10 14:19 Elvusia 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Merginos, ką dar darote iš kopūsto? Turiu didžiulę galvą, bet balandėlių nenoriu.

Kepkit įdarytą kopūstą.
I
IlonaD 6943
2009-08-10 14:19 IlonaD 2011-09-11 06-22

Elvusia rašė:

IlonaD rašė: Merginos, ką dar darote iš kopūsto? Turiu didžiulę galvą, bet balandėlių nenoriu.

Kepkit įdarytą kopūstą.


Kaip? nesu net girdėjusi apie tokį smile
Elste Elste 27356
2009-08-10 14:20 Elste 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Merginos, ką dar darote iš kopūsto? Turiu didžiulę galvą, bet balandėlių nenoriu.


tada gal paprasčiausios ir skanios bei vitaminingos salotos smile
kopūstą sutarkuokit (burokine tarka), svogūno galvą smulkiai supjaustykit, biskuti druskos, grietinės ir sumaišote. Skanu prie visokių kepsniuku, kotletuku. Ir šiaip šaukstu kabinant valgyti. smile
I
IlonaD 6943
2009-08-10 14:26 IlonaD 2011-09-11 06-22

Elste rašė:
tada gal paprasčiausios ir skanios bei vitaminingos salotos smile
kopūstą sutarkuokit (burokine tarka), svogūno galvą smulkiai supjaustykit, biskuti druskos, grietinės ir sumaišote. Skanu prie visokių kepsniuku, kotletuku. Ir šiaip šaukstu kabinant valgyti. smile


Norėčiau ko nors karšto iš tų kopūstų. Kai darau salotas, tai nededu grietinės, o truputį aliejaus ir citrinos sulčių.
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-10 14:30 Elvusia 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė:

Kaip? nesu net girdėjusi apie tokį smile

Vaje. Petronele jau ir iškepė savo meilei :)
Reikia paieškoti, šioje temoje Petronele buvo įmetusi truputį kitokio, nei gaminu aš, receptuką. Mano receptas irgi yra.
Dabar neturiu laiko kuistis po temą. Jei turit minutę, pasižvalgykit.

O į salotas, ypač kopūstų, irgi nededu grietinės. Man neskanu.
Elste Elste 27356
2009-08-10 14:32 Elste 2011-09-11 06-22
kopustu troskinys su ryziais ir vistiena
Reikalingi produktai:
jums reikes,keliu bulviu,puses kopusto,maiselio ryziu,1 morkos,1 svoguno,1 vistienos ketvircio,marinuotu zirneliu puse stiklainio

Ryzius(maiselyje) ir vistienos ketvirti isverdame,isimame.Bulves ir kopusta supjausome ir dedame i puoda virti,per ta laika svoguna supjaustome,morka sutarkuojame,mesa nuimame nuo kaulo ir susmulkiname.Pradedame kepti svoguna keptuveje,kai jis apskrunda dedame morka,po to mesyte :) Kol viskas apkepa,kopustai su bulvemis baigia isvirti,sudedame viska is keptuves i puoda,suberiam ryzius,ir zirnelius,pomidoru padazo. Gaunasi labai skani kose :) Sio patieklo skonis labai panasus i balandeliu,tik kitaip pateiktas :)
Elste Elste 27356
2009-08-10 14:33 Elste
BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ BLYNELIAI

Reikalingi produktai:
Kopūsto gūžė stiklinė pieno pusė stiklinės miltų 2-3 kiaušiniai šaukštas cukraus šaukštas sviesto 2 stiklinės grietinės 2-3 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių lapelių

Kopūstai smulkiai supjaustomi ir, įpilus pieno, patroškinami. Į atvėsusius kopūstus suberiami miltai, sudedami išplakti kiaušiniai, įberiama cukraus, druskos ir viskas sumaišoma. Kepami nedideliai blyneliai, prie jų paduodama tirpinto sviesto su grietinės padažu.
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-10 14:33 Elvusia 2011-09-11 06-22

urtele rašė: Nu užsimušti baigiu. ..jau nebe.. smile

Ar šito ieškojai?
tax.lt/postx9745-0-3240.html
Elste Elste 27356
2009-08-10 14:35 Elste 2011-09-11 06-22

Elvusia rašė: O į salotas, ypač kopūstų, irgi nededu grietinės. Man neskanu.


aš irgi anksčiau nevalgiau. Labai kažkaip neskaniai atorodė. Bet kol vos ne per prievartą liepė paragaut, o tada,žiūriu, kad visai ir nieko skonis. Dabar jau valgau smile
I
IlonaD 6943
2009-08-10 15:39 IlonaD
Dabar jau nebežinau ką gamint, ar Elstes blynus, ar Elvusios įdarytą kopūstą. smile
Elste Elste 27356
2009-08-10 15:41 Elste 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Dabar jau nebežinau ką gamint, ar Elstes blynus, ar Elvusios įdarytą kopūstą. smile


taigi, rašei, kad kopūsto galva didelė smile padalink per pusę ir vieną kartą tą pagamink, kitą kartą - kitą smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-08-10 17:41 Elvusia 2011-09-11 06-22

IlonaD rašė: Dabar jau nebežinau ką gamint, ar Elstes blynus, ar Elvusios įdarytą kopūstą. smile

Aišku kopūstą. Nes išbandyta, ragauta ir tikrai skanu.
O tuos internetinius receptukus tegul kiti išbando :)))


Beje, dar labai skanu lietiniai su kopūstų įdaru :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui