Kulinariniai receptai

M
Montada 38
2009-08-13 08:45 Montada 2011-09-11 06-23

Smalsi rašė: Taip ir nesuprantu kodėl rašo, kad biskvito ruošimas karštu būdu, sudėtingesnis už šaltąjį?
Sumeti į bliudą kiaušinius, kiekvienam po kupiną šaukštą cukraus. Tik kad plakant reikia uždėti bliudą ant puodo su vandeniu verdančiu .Tešla sušyla, padidėja, tada nukėlus paplakama, kad atvėstų. Atsargiai įmaišoma po kupiną šaukštą miltų vienam kiaušiniui palaipsniui. Po to pilti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą pašildytą skardą ir kepti. Ir nereikia atskirai burti su tryniais ir baltymais. Pas mus šeimoje visada taip mama kepė ir aš taip darau. Gal todėl taip man paprasčiau atrodo.

smile Valio,Smalsi,jau galvojau,kad niekas karštu būdu biskvito nekepa. Aš irgi kepu karštu būdu. Daug greičiau ir skonis puikus.
R
RAJA 983
2009-08-13 08:46 RAJA
Sveiki,
labai panašiai marinuoju baravyrus,
kaip aš asakau mano receptas šaukštas, šaukštas,šaukštelis t.y
1 šaukštas cukraus, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštelis rūgščios druskelės. Beje ir agurkams tinka
Būtinai įdedu kelis gvazdikėlius ir apelsinų žievelių (nenustebkit) tikrai priduoda ypatingai gerą skonį .
Šiaip neišduodu savo recepto, bet šitam forume tikrai negaila.
Gaila , kad šiemet baravykai sukirmiję, man vyras jų pritempia kiekvienais metais daug ir į svečius visada einame su savais baravykais (tai gavosi tradicija)
IKI
L
Liepine 33
2009-08-13 08:48 Liepine
man patiko šitas karštas biskvito kepimo būdas smile
atrodo ir greitas, ar ne?
o kiek laiko kepa? ir turbūt galima į jį įmaišyti kokių razinų, vaisių ar nelabai??
D
day 324
2009-08-13 08:55 day 2011-09-11 06-23
[quote:4d4fe0564a]labai panašiai marinuoju baravyrus,
kaip aš asakau mano receptas šaukštas, šaukštas,šaukštelis t.y
1 šaukštas cukraus, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštelis rūgščios druskelės. Beje ir agurkams tinka
Būtinai įdedu kelis gvazdikėlius ir apelsinų žievelių (nenustebkit) tikrai priduoda ypatingai gerą skonį[/quote] .
O aš dar būtinai garstyčių grūdelių prieš pilant marinatą užpilu ,bet man skonis tada smile
S
Smalsi 511
2009-08-13 09:03 Smalsi
Na, aš tai biskvitus tai tik tortų darymui kepuosi. O šiaip tai galima dėti ir priedus, tik gal tada miltų šiek tiek daugiau reiktų įdėti, kad tie priedai ne taip į dugną nusėstų. Nes juk ir daug obuolių pyragų receptų praktiškai yra biskvito tešlos pagrindu. O kepti reikia tol, kol įbedus medinį pagaliuką jis išsitrauktų iš tešlos sausas. Čia nuo tešlos storio įpilto į formą priklauso kepimo laikas.
L
Liepine 33
2009-08-13 09:07 Liepine 2011-09-11 06-23

Smalsi rašė: O kepti reikia tol, kol įbedus medinį pagaliuką jis išsitrauktų iš tešlos sausas. .


O, kaip įdomiai, dar nebuvau girdėjusi smile pamėginsiu, ačiū.

(kažkada prietarą tokį girdėjau (o gal ir teisybė) kad negalima orkaitės atidarinėti ir žiūrėti, tešla subliukšta, sukrenta. smile )
Petronele Petronele 18330
2009-08-13 09:09 Petronele
Jei dedat priedus į biskvitą, tada jau reikia ir kepimo miltelių įdėti.
Dar galiu pasakyti, kad plakant baltymus ir trynius atskirai biskvitas gaunasi puresnis, bet sausesnis, o dedant iškart visą kiaušinį - biskvitas sultingesnis.
Petronele Petronele 18330
2009-08-13 09:11 Petronele 2011-09-11 06-23

Liepine rašė: (kažkada prietarą tokį girdėjau (o gal ir teisybė) kad negalima orkaitės atidarinėti ir žiūrėti, tešla subliukšta, sukrenta. smile )

Tai ne prietaras :) Tikrai negalima pirmas 15 min atidarinėt.
L
Liepine 33
2009-08-13 09:12 Liepine 2011-09-11 06-23

Petronele rašė: o dedant iškart visą kiaušinį - biskvitas sultingesnis.

reiškia dėsiu visą smile man skaniau kai jis toks sunkus ir drėgnas.
I
IlonaD 6943
2009-08-13 09:13 IlonaD 2011-09-11 06-23

Liepine rašė:

Petronele rašė: o dedant iškart visą kiaušinį - biskvitas sultingesnis.

reiškia dėsiu visą smile man skaniau kai jis toks sunkus ir drėgnas.


Bandysiu karštuoju būdu kepti, baisiai įdomiai atrodo smile
S
Smalsi 511
2009-08-13 09:19 Smalsi
Na, kadangi tikra biskvitinė tešla kepant pakyla tiktai įplakto besiplečiančio oro pagalba, tai pradžioje tikrai kokį 15-20 minučių geriau nedarinėti orkaitės, kad nesukristų. Paskui, jei rekia, galima atsargiai formą pasukioti ar pakelti su visą kepimo lenynėle aukščiau.
Beja, kepimo milteliai į tokią tešlą, tam ir dedami, kad sumažintų jos sukritimo galimybes. O krakmolą dalinai su miltais maišo kepant aguoninį biskvitą. Paprastam biskvitui klasikiniam kažin ar to reikia. Dar galima miltus maišyti su 1-2 šaukštais kakavos, bus šokoladinis biskvitas.
L
Liepine 33
2009-08-13 09:21 Liepine 2011-09-11 06-23

Smalsi rašė: O krakmolą dalinai su miltais maišo kepant aguoninį biskvitą. .


labai sudominot. Tai čia gal toks aguoninis biskvitas kaip kad Šimtalapio gal smile
S
Smalsi 511
2009-08-13 09:36 Smalsi
O ne, šimtalapis tai nepakartojams karaimų kūrinys, kurio net nežinau gamybos. O čia į biskvitą išplakus dedasi mitai, krakmolas ir maltos (nuplikytos ir sudžiovintos) aguonos.
L
Liepine 33
2009-08-13 09:37 Liepine 2011-09-11 06-23

Smalsi rašė: O ne, šimtalapis tai nepakartojams karaimų kūrinys, kurio net nežinau gamybos. O čia į biskvitą išplakus dedasi mitai, krakmolas ir maltos (nuplikytos ir sudžiovintos) aguonos.


aišku smile o aš jau galvojau, kad šimtalapis gausis smile net seilės kauptis pradėjo.
eisiu per pietukus ieškot bent kokio sladumyno paskanaut smile
M
Montada 38
2009-08-13 09:38 Montada 2011-09-11 06-23

Liepine rašė:

Smalsi rašė: O kepti reikia tol, kol įbedus medinį pagaliuką jis išsitrauktų iš tešlos sausas. .


O, kaip įdomiai, dar nebuvau girdėjusi smile pamėginsiu, ačiū.

(kažkada prietarą tokį girdėjau (o gal ir teisybė) kad negalima orkaitės atidarinėti ir žiūrėti, tešla subliukšta, sukrenta. smile )

Kad sukrenta biskvitas,tai čia ne prietaras. Tiesiog,kai tešla kyla,tai negali gauti jokio vėjėlio,ar sukrėtimo. Jei atidarai orkaitę per anksti,tai būtinai pagauna šalto oro arba sujuda. Tada ir sukrinta. Karštai ruoštą biskvitą kepu (+-)45min. Dar priklauso nuo dydžio.
L
Liepine 33
2009-08-13 09:46 Liepine 2011-09-11 06-23

Montada rašė: Kad sukrenta biskvitas,tai čia ne prietaras. Tiesiog,kai tešla kyla,tai negali gauti jokio vėjėlio,ar sukrėtimo. Jei atidarai orkaitę per anksti,tai būtinai pagauna šalto oro arba sujuda. Tada ir sukrinta. Karštai ruoštą biskvitą kepu (+-)45min. Dar priklauso nuo dydžio.


aišku, ačiū. Savaitgali bandysiu kept ir apsivalgyt smile
volgadon volgadon 4395
2009-08-13 11:07 volgadon 2011-09-11 06-23

IlonaD rašė:

volgadon rašė: Biskvitas.


O nededate kepimo miltelių?
Ir krakmolas suintrigavo, niekada nedėdavau.

Kepimo milteliai į biskvitus nededami, ten kiaušiniai miltelių darbą padaro.
O krakmolas, tai čia kai anksčiau miltų tiek rūšių nebuvo ir ne visada gausi su reikiamu glitimu, biskvitui t.b.28-34proc.glitimas.Su krakmolu tas glitimas reguliuojamas.
susitikimevirtuveje.iki.lt/lt.php/Lino-blogas/?id=173
I
IlonaD 6943
2009-08-13 11:08 IlonaD 2011-09-11 06-23

volgadon rašė:
Kepimo milteliai į biskvitus nededami, ten kiaušiniai miltelių darbą padaro.
O krakmolas, tai čia kai anksčiau miltų tiek rūšių nebuvo ir ne visada gausi su reikiamu glitimu, biskvitui t.b.28-34proc.glitimas.Su krakmolu tas glitimas reguliuojamas.
susitikimevirtuveje.iki.lt/lt.php/Lino-blogas/?id=173


O jūs tikrai buhaltere dirbate? smile
volgadon volgadon 4395
2009-08-13 11:20 volgadon
Ką čia pyragėliai, va ten tokius paveikslus piešia, veltinius daro.
Aradija Aradija 10364
2009-08-13 11:43 Aradija
veltiniu ir paveikslu i skrandi nesukisi - tad nenuvertinkit smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui