Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18330
2008-01-26 20:14 Petronele 2011-09-11 05-42

Aradija rašė: hm viena morka dar turiu, kitas sudejau i plova, o varskes neturiu smile

Sutarkuok morką ir cukrum pabarstyk - bus tau vakaro desertas :))
Aradija Aradija 10364
2008-01-26 20:23 Aradija
hm labai jau kudas desertas, beveik dietinis, o as ne Soffy as dietos nesilakau smile
nieko_sau nieko_sau 3857
2008-01-26 20:37 nieko_sau
Tau. Aradija, išeina trapus pyragas, galima ir be kepimo miltelių, na, neiškils daug, na ir kas-pati gi valgysi.
Aš tai paimčiau:
Tuos tavo 100 gr sviesto,
tiek pat cukraus, 2 trynius,
miltų dėčiau iš akies, kad gautųsi tešla, gal kokie 6 šaukštai valgomi su kaupu, bet dėčiau po vieną, kad ne perdaug.
Ta tešla iškločiau skardelę plonai, piršto storio, pakepčiau, bets ne iki galo, žiūrėčiau, kad paviršius būtų nebe blizgantis toks.
Po to ant viršaus uogienės (originale reiktų arba varškės, arba obuolių, arba uogų)
Išplakčiau dar tuos likusius du baltymus su cukrumi ir ant viršaus. Orkaitėje kepti kol paruduos baltymai.
Būt skanu:))
Aradija Aradija 10364
2008-01-26 21:51 Aradija
uh per velai perskaiciau smile bet suejo ir blynai su uogiene smile bet kitam kartui zinosiu smile
L
lorjuod 638
2008-02-04 09:00 lorjuod
Labai reikėtų lazanijos receptuko.Gal kas galėtų pasidalinti? smile
Tess Tess 20234
2008-02-04 09:07 Tess 2011-09-11 05-42

lorjuod rašė: Labai reikėtų lazanijos receptuko.Gal kas galėtų pasidalinti? smile

ЛАЗАНИЯ

LAZANIJA
L
lorjuod 638
2008-02-04 09:17 lorjuod
Ačiū smile
N
naujokyte 877
2008-02-04 09:31 naujokyte
Aš lazaniją gaminu mikrobanginėje. Pasiruosiu mėsišką padažą (kepintas faršas, prieskoniai, miltai, sultinys, pomidorų padažas). Tada į stiklinį indą pilu padažo, dedu sausas lazanijų plokšteles, pjaustytus grybus sūrį, mėsos padažą vėl pilu ir taip sluoksniuoju. Viršutinis sluoksnis vien sūris. Tada dedu dangtį stikliniam indui ir į mikrobanginę 15 min 70 proc pajėgumu. Dar 10 min palaikau kad subręstu.
Skanaus. smile
Tess Tess 20234
2008-02-04 09:34 Tess 2011-09-11 05-42

naujokyte rašė: Aš lazaniją gaminu mikrobanginėje. Pasiruosiu mėsišką padažą (kepintas faršas, prieskoniai, miltai, sultinys, pomidorų padažas). Tada į stiklinį indą pilu padažo, dedu sausas lazanijų plokšteles, pjaustytus grybus sūrį, mėsos padažą vėl pilu ir taip sluoksniuoju. Viršutinis sluoksnis vien sūris. Tada dedu dangtį stikliniam indui ir į mikrobanginę 15 min 70 proc pajėgumu. Dar 10 min palaikau kad subręstu.
Skanaus. smile

A6 panašiai dariau, tik be grybų ir orkaiteje. Bet lakštai ne iki galo išvirė, nors padažiuko ne mažai buvo. Tai gavosi ne labai, nors maniškiam patiko. Dabar šiek tiek apverdu. Ilgiau užtunku, bet skaniau gaunasi.
Reikės ir man gal savaitgalį pagaminti.
Iš pradžiu teks tik stiklinį inda nusipirkti, ne mano skarda jau ne kokia. smile
penelope penelope 2594
2008-02-04 10:00 penelope
Lazanija su mėsos įdaru

200 g pakepintos maltos mėsos,
100 g pjaustyto rūkyto kumpio,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus ,
2 morkos ,
1 saliero šaknis ,
2 ropiniai svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2/3 stiklinės pomidorų padažo,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
muškato riešuto (tarkuoto) pagal skonį,
petražolių,
kmynų,
lauro lapelių pagal skonį,
1 stiklinė baltojo vyno,
tešlos gabalėliai su špinatais.

Visas daržoves nuplauti ir nuvalyti.
Aliejuje pakepinti supjaustytą svogūną, salierą, morkas, į mišinį sudėti mėsą, kumpį, tarkuotą muškato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Po 20 minučių supilkite pomidorų padažą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite ant mažos ugnies. Po to supilkite sultinį, vyną, prieskonines žoleles perriškite, taip pat sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar valandą. Baigiant troškintis išimkite žoleles.
Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylę keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui.
Formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir ant jo išdėkite plokšteles. Ant jų dėkite sluoksnį mėsos įdaro, palaistykite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu bei sviesto kruopelėmis. Po to uždėkite dar sluoksnį plokštelių, įdaro ir t.t.
Patiekalą baikite formuoti sūrio sluoksniu. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Patiekite karštą.


Špinatų lazanija

0,5 kg lazanijos makaronų lakštų,
1 kg pjaustytų ar trintų pomidorų,
3 skiltelės smulkintų česnakų,
1 šaukštas džiovinto raudonėlio,
1 šaukštas džiovintų petražolių,
0,5 kg Rikotos sūrio,
85 g tarkuoto Parmezano sūrio,
230 g trinto Mozarelos sūrio,
2 plakti kiaušiniai,
280 g šaldytų smulkintų špinatų,

Įkaitinkite orkaitę. Sudėkite šaldytus špinatus į smulkintuvą ir susmulkinkite beveik iki vientisos masės. Sudėkite česnakus, raudonėlį, petražoles, Rikotą, kiaušinius ir Mozarelą. Trumpai paplakite, kol gausite beveik vientisą masę. Maždaug ¼ pomidorų supilkite ant kepimo formos dugno ir uždenkite lazanijos makaronais (nevirtais). Užtepkite 1/3 špinatų-sūrio mišinio. Vėl sluoksniais dėkite makaronus, pomidorus, sūrį-špinatus ir ant viršaus uždenkite makaronais.
Ant makaronų užpilkite likusius pomidorus. Užbarstykite Parmezano sūrio. Uždenkite folija.
Kepkite 1 valandą. Nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Jei makaronai kepdami nesuminkštėjo, padarykite taip, kad jie atsidurtų po pomidorų padažo sluoksniu ir suminkštėtų per likusias 15 minučių.
Prieš patiekdami leiskite lazanijai pastovėti maždaug 10 minučių.

Lazanija su lašiša ir daržovėmis

2 aguročių,
1 baklažano,
4 pomidorų,
druskos,
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
800 g lašišos file,
1 kuokštelio petražolių,
4 šalavijų šakelių,
50 g sviesto,
12 lazanijos lakštų,
300 g brinzos sūrio.
2 svogūno galvučių,
40 g miltų,
250 ml sauso baltojo vyno,
500 ml žuvies sultinio,
200 g grietinės,
tarkuoto muskato riešuto,
maltų juodųjų pipirų.

Aguročius ir baklažaną supjaustykite dviejų mm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite dešimčiai minučių pastovėti ir nusausinkite. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinkite aliejų ir apkepinkite daržovių griežinėlius. Popieriniu rankšluosčiu pašalinkite riebalų perteklių ir apibarstykite juos maltais juodaisiais pipirais.
Svogūno galvutes smulkiai supjaustykite. Nedideliame inde įkaitinkite 40 g sviesto ir jame apkepinkite smulkintą svogūną. Ten pat suberkite miltus ir, pastoviai maišydami, dvi-tris minutes lengvai juos paskrudinkite.
Į indą su svogūnais supilkite baltąjį vyną, žuvies sultinį ir grietinę. Nuolat maišydami, virinkite viską dar tris-penkias minutes. Pagardinkite padažą tarkuotu muskato riešutu, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Lašišos filė supjaustykite į maždaug dvidešimt vienodo storio griežinėlių. Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Žalumynus supjaustykite juostelėmis.
Lazanijos lakštus apvirkite pora minučių sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo formą sutepkite sviestu. Į kepimo formos dugną įpilkite maždaug penkių mm storio padažo sluoksnį. Išdėliokite keturis lazanijos lakštus.
Lengvai sutepkite juos padažu, o ant viršaus uždėkite pusę kiekio baklažano griežinėlių. Apibarstykite juos vienu trečdaliu trupinto brinzos sūrio ir žalumynų. Panašiu principu sluoksniais išdėliokite lašišos griežinėlius, aguročius ir pomidorus.
Vėl sutepkite plonu padažo sluoksniu. Po to uždėkite kitus keturis lazanijos lakštus, ant viršaus užliekite ploną sluoksnį padažo, išdėliokite likusius baklažano griežinėlius, antrą trečdalį trupinto sūrio ir žalumynų, likusią lašišą, pomidorų bei aguročių griežinėlius.
Vėl paviršių sutepkite padažu ir uždenkite paskutiniais keturiais lazanijos lakštais. Ant viršaus užliekite vieno cm storio padažo sluoksnį. Paviršių užbarstykite likusiu trupintu brinzos sūriu ir žalumynų juostelėmis. Pašaukite lazaniją į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Iškepusią lazaniją iš orkaitės išimkite, supjaustykite porcijomis ir išdėkite į lėkštes. Likusį padažą galite patiekti atskirai, papuošę šviežiais žalumynais.
PASTABA: Lazanija bus ypatingai pikantiška, jei naudosite ne šviežios, o rūkytos lašišos filė. Tokiu atveju sūdyti jos nebereikia.


Lazanijos suktinukai

8 vnt. lazanijos lakštai,
250 mėsos faršo,
1 svogūno galva,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 g sviesto,
2 valg. šaukšt. miltų,
2 stiklinės pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais.
Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumažinkite ugnį ir pamažu maža srovele, pastoviai maišant supilkite šiltą pieną. Be paliovos maišant padažą kaitinkite ne mažiau 15-20 min.
Paskui suberkite tarkuotą sūrį ir dar pavirinkite 5 min. Lazanijos lakštus paruoškite taip, kaip nurodyta ant įpakavimo.
Padėkliuką ar lėkštę ištepkite aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštelius, ant jų uždėkite po 1-2 valg. šaukšt. padažo, ant viršaus – faršo. Stenkitės, kad įdaro nepatektų ant lazanijos lakštų kraštelių.
Kiekvieną lakštelį atsargiai suvyniokite į ritinėlį. Ant kepimo skardos dugno užpilkite šiek tiek padažo, išdėliokite lazanijos ritinėlius ir užliekite likusiu padažu.
Kepkite 180°С orkaitėje maždaug 20 min. Per tą laiką ant padažo užsidės graži rusva plutelė. Paruoštus suktinukus išdėliokite į lėkštes ir patiekite.
Individas Individas 8613
2008-02-04 10:31 Individas 2011-09-11 05-43

penelope rašė:
1 stiklinė baltojo vyno,


Va šita vieta, man labiausiai patiko.... smile
irmoske irmoske 5454
2008-02-04 10:37 irmoske
Žiaurūs žmonės čia renkasi.... Apie maistą kalbat, kai iki pietų dar ohoho...... smile
klem klem 3973
2008-02-04 10:39 klem
Joo, iš tikrųjų smile
klem klem 3973
2008-02-04 10:41 klem
Vakar valgiau visai neblogą lazanją Druskininkuose, Čili picoje vandens parke, gal kiek aštroką smile
Tai dabar čia man l primena, vėl užsinorėjau smile
L
lorjuod 638
2008-02-04 10:50 lorjuod
Oi ačiū ačiū smile ... užteks! smile
irmoske irmoske 5454
2008-02-05 09:02 irmoske 2011-09-11 05-43
Ech, skani lazanja vakar gavosi
Dar ir pietums liko (pirmą kart nenutaikiau su kiekiais)
Ačiū už receptukus
Tess Tess 20234
2008-02-05 09:10 Tess
O aš, o aš vakar nusipirkau mielinės-sluoksniuotos tešlos, supjausčiau kvadratukais, į vidų įdėjau sūrio ir į orkaitę. Vakar skaniai pavalgėm, dar šiandiem pusryčiams užteko. smile

O vakare kapsim su vaiku blynus.
Prašom pasidalinti skanaiais receptukais.
Kartais žurnaluose buno blynų nuotrakos, ne plonu, o tokių storų, gražių.
Bet nemoku tokių kepti. smile
Kas galėtu padėti. smile
V
Vituks 523
2008-02-05 09:13 Vituks
gal kas mieliniu blynu teslike zinot kaip uzmaisyti? smile
irmoske irmoske 5454
2008-02-05 09:16 irmoske
Mums irgi patinka ta mielinė sluoksn tešla. Tik aš darau faršo-daržovių įdarą ir formuoju bandeles.

Laukiu vakaro ir blynų smile
Kepsiu lietinius su šokoladu.

O tie stori, Tess, manau - mieliniai..... Nesu kepus, tik pas mamą nuvažiuojam paskanaut smile
Man visai patinka tie paruošti blynų mišiniai parduotuvėse. Blynai irgi gaunasi iškilę, pasipūtę (aišku ne visai tokie kaip mieliniai)... Ir labai patogu ir greitai smile
Tess Tess 20234
2008-02-05 09:23 Tess 2011-09-11 05-43

irmoske rašė: Man visai patinka tie paruošti blynų mišiniai parduotuvėse. Blynai irgi gaunasi iškilę, pasipūtę (aišku ne visai tokie kaip mieliniai)... Ir labai patogu ir greitai smile

Vieną kartą esu nusipirkusi, bet man neskanu.
Mano mama dažnai perka įvairius mišinius (cepelinams, žemačiams, picoms), aš ta neeee.
Reikės iki močiutės nueiti, kokį skanių blynų receptą paimti. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui