Imam puodą ir užkaičiam su keturiomis stiklinėmis vandens
Įpilama "griucės" pusę kg. ir dvi dideles saujas avižinių dribsnių
Viena akimi stebimas puodas, kad neišbėgtų...o tuo metu ruošiama vieta brandinimui
Patiesiam kuo storesnę kaldrą, o ant jos priklojam laikraščių
Puodas užverda...Keliam jį nuo ugnies ,dedam ant laikraščio dedam laikraščių ant viršaus ir vyniojam kaldra kuo šilčiau.Viskas.Paliekam porai valandų...Truputį kvapas jaučiasi malonus...Jau praėjo tos dvi...Atidengiam puodą...jau griucė atrodo taip kad vien ją valgytum...Išsipūtusi...biri
Ramiai...Dedam du pakelius sausainių...selgos dėjau...Gaila bet kitokių nebuvo.Sukišam sausainius taip į drėgnas kruopas, kad nesimatytų...užkvimpa visa virtuvė
Kruopos drėgnos ir jie nuo tos drėgmės pučiasi ir brinksta ant akių...Dabar ant viršaus reikia supilti Trabuco vanilinio prieskonio iki pusės kilo maždaug, kad košė per sausa nesigautų.
Namai jau labiau už konditerijos fabriką kvepia...Ir viskas
Padarai tokius kukuliukus teniso kamuoliuko dydžio sudedi į kibirą ir užriši plėvele kad nenukvėptų.
Tai pats skaniausias receptas karšiams....rytoj