Kulinariniai receptai

A
Amanda 3804
2008-04-25 12:49 Amanda 2011-09-11 05-49

Kristiana__ rašė:

urtele rašė: Ne tik, dar klausia, kada išmoksiu kepti be svogūnų smile


Amanda, o iškepa per kiek? smile

Skamba neblogai...


Žinokit niekad nežiūriu į laikrodį, jau kai jie man gražiai paruduoja ir traukiu.
Nebijokit pabandyt, tikrai greitai pasidaro, mums skanu, o kaip kitiems nežinau, dėl skonio nesiginčijama.
2008-04-25 12:53 Kristiana__ 2011-09-11 05-49

Amanda rašė:
Žinokit niekad nežiūriu į laikrodį, jau kai jie man gražiai paruduoja ir traukiu.
Nebijokit pabandyt, tikrai greitai pasidaro, mums skanu, o kaip kitiems nežinau, dėl skonio nesiginčijama.


O aš visad laiką nuimu smile

Bijot tai čia nėra ko smile
J
Jurgitele_ 132
2008-04-25 13:09 Jurgitele_
Greitas šašlykų (ar bet kokios kitos mėsytės) marinavimas

Mėsytės gabaliukai (galima kaip šašlykus, galima kaip kepsniukus pjaustyti)
Citrinos sultys
Peletrūnas (labai svarbu, minkština, nepadauginti, savotiško skonio)
Pipiriukų, druskytės, ar kokie kiti mėgiami prieskoniai
Tinka kmynai (kas mėgsta)
Ir grietinė
Ir viską minkyti, minkyti ir dar paminkyti...
Mėsa būna minkštut minkštutėlė....
Žinoma, svarbu neperkepti.
O dėl greitumo, tai kai vyrai eina malkas laužui ruošt, tai galima pradėt ruošt mėsą...
N
nezinove 1331
2008-04-25 13:12 nezinove
Visada marinavau su majonezu ir maniau kad minksta mesa gaunas, reiks pamėginti su grietine, cia tai idomiai - mesa ir grietine smile
J
JolkaM 399
2008-04-25 13:13 JolkaM 2011-09-11 05-49

Kristiana__ rašė: Nžnau, ką pagamint šeimynai smile Viskas įgrysę, atsibodę....

Kū planuojat valgyt savaitgalį?

Gal kokia Jūsų mintis užkibs smile


Užkib užkibs... bėgi į MAXIMA lašišų po 10,99 ... ir užkibs, ir problema atpuola, juk ne kiekvieną dieną "mandras" žuvis valgom. Aš jau "užkabinau"...
Tess Tess 20234
2008-04-25 13:14 Tess
O aš prie buljono darau taip.
Nuperku sluoksniuotos mielinės tešlos. Ten yra 5 stačiakampai, juos perpjaunu per puse, įdedu tarkuoto sūrio ir sulankstau per pusę. smile
Labai skanu.

Šiandien vaiko gimtadienis, tai savaitgalį močiūtė prigamins daug skanėstų.

Planuoju gaminti (receptas paimtas iš interneto platybių), turėtu buti skanu.
Pirmiausia uzsimaisom tešlą kaip paprastiem blynam, dedam druskos ir vegetos nepagailim.

Paskui susipjaustom žuvi (JŪROS LYDEKA) smulkiai. Dedam susmulkintą česnaką (puse kg. žuvies dedu 3 skiltelias, žodziu nepagaileti),druskyte, BUTINAI žolelių prieskonių misinio žuviai (Santa Marija), vegeta, pipiriukai, bet prieskonių tai taip nepagailim, (nes žuviai jų daug daugiau reikia nei pvz. mesai) ir visus prieskonius gerai išmaisom su žuvim. Ir tik tada jau žuvį paruosta dedame į blynų tesšą. Pritarkuojam fermentinio sūrio nemazai taip ir dedame kmynu, taip pat negailedami. Viską labai gerai išmaisome.
urtele urtele 13511
2008-04-25 13:33 urtele 2011-09-11 05-49

nezinove rašė: Visada marinavau su majonezu ir maniau kad minksta mesa gaunas, reiks pamėginti su grietine, cia tai idomiai - mesa ir grietine smile

O kaip mėsa ir kefyras, mėsa ir obuolių sultys, mėsa ir pomidorų padažas šašlykams, mėsa ir citrina? smile
2008-04-25 13:55 Kalinka2008
Nežinau kaip jūs,o aš nerealiai noriu šaltibarsčių.Senai nevalgiau, o ir vaikams patinka.Su išvirtom ir apkeptom bulvėm.
Šiandien kepsime šašlykus. Man tai skaniausi šašlykai kai yra marinuojami acte su svogunai,pipirais ir druska.O rytoj po mėsytės tikrai gerai bus šaltibarsčiai.
N
nezinove 1331
2008-04-25 13:59 nezinove 2011-09-11 05-49

urtele rašė:

nezinove rašė: Visada marinavau su majonezu ir maniau kad minksta mesa gaunas, reiks pamėginti su grietine, cia tai idomiai - mesa ir grietine smile

O kaip mėsa ir kefyras, mėsa ir obuolių sultys, mėsa ir pomidorų padažas šašlykams, mėsa ir citrina? smile

Tik sakau, jog nesu bandžiusi ir būtinai pamėginsiu smile
N
nika21 917
2008-04-25 14:20 nika21 2011-09-11 05-49
Višta tešloje ( labai tinka iškiloms ir ne tik)

Višta apie 2 kg palikti marinuotis nakčiai:
Alyvuogių alėjaus+česnakai+piprai+druska+šalavijai.

Citrina(visa) pavirti 10 min, pradurti ir įkišti į vištos vidų.

Tešla :
1 kg miltu ( ne Ekstra) + vanduo - tiek, kad tešlą galima būtu iškočioti 1 cm.storio.
Višta suviniuoti.

Į skarda ištesti kepimo poperių.
Orkaitė įkaitinti, kepti 140 laipsn. 2 val.

Višta neįprasto skonio, sultinga ir minkšta. O tešla laiko šilumą ( jeigu suviniuoti į poperių iki 3 val)
A
Amanda 3804
2008-04-25 14:29 Amanda
Dėl šašlykų, kažkur žiemą skaičiau, kaip vienas vyrukas marinuoja šašlykus.

Nusiperka trylitriaka marinuotų agurkėlių, agurkėlius išima, sudeda į tą skystį supjaustytą mėsytę, kitą dieną kepa šalykus užkasdamas marinuotais agurkėliais smile
A
AuraDa 458
2008-04-25 14:31 AuraDa 2011-09-11 05-49

Tess rašė: O aš prie buljono darau taip.
Nuperku sluoksniuotos mielinės tešlos. Ten yra 5 stačiakampai, juos perpjaunu per puse, įdedu tarkuoto sūrio ir sulankstau per pusę. smile
Labai skanu.

Šiandien vaiko gimtadienis, tai savaitgalį močiūtė prigamins daug skanėstų.

Planuoju gaminti (receptas paimtas iš interneto platybių), turėtu buti skanu.
Pirmiausia uzsimaisom tešlą kaip paprastiem blynam, dedam druskos ir vegetos nepagailim.

Paskui susipjaustom žuvi (JŪROS LYDEKA) smulkiai. Dedam susmulkintą česnaką (puse kg. žuvies dedu 3 skiltelias, žodziu nepagaileti),druskyte, BUTINAI žolelių prieskonių misinio žuviai (Santa Marija), vegeta, pipiriukai, bet prieskonių tai taip nepagailim, (nes žuviai jų daug daugiau reikia nei pvz. mesai) ir visus prieskonius gerai išmaisom su žuvim. Ir tik tada jau žuvį paruosta dedame į blynų tesšą. Pritarkuojam fermentinio sūrio nemazai taip ir dedame kmynu, taip pat negailedami. Viską labai gerai išmaisome.


Labai idomus receptas, reiktu pabandyt.
O cia kaip blynelius tada kept?
Petronele Petronele 18330
2008-04-25 14:31 Petronele 2011-09-11 05-49

Amanda rašė: Dėl šašlykų, kažkur žiemą skaičiau, kaip vienas vyrukas marinuoja šašlykus.

Nusiperka trylitriaka marinuotų agurkėlių, agurkėlius išima, sudeda į tą skystį supjaustytą mėsytę, kitą dieną kepa šalykus užkasdamas marinuotais agurkėliais smile

O ką, genialumas paprastume. smile
2008-04-25 14:56 Kristiana__
Nu jau kad papuoliau, tai papuoliau :(

Gelbėkit.

Firma vežasi darbuotojus į kaimo turizmą ir liepė atsivežti silkių užpilo arba mišrainių :( Baltą mišrainę jau daro, raudonos nereikia, krabų daro, morkų - svogūnų užpilą ant silkės daro :( Man nieko neliko :((((


Help.......
Please...
A
Amanda 3804
2008-04-25 15:00 Amanda 2011-09-11 05-49

Kristiana__ rašė: Nu jau kad papuoliau, tai papuoliau :(

Gelbėkit.

Firma vežasi darbuotojus į kaimo turizmą ir liepė atsivežti silkių užpilo arba mišrainių :( Baltą mišrainę jau daro, raudonos nereikia, krabų daro, morkų - svogūnų užpilą ant silkės daro :( Man nieko neliko :((((


Help.......
Please...


tau dessertas liko smile
2008-04-25 15:04 Kristiana__
Amanda, nesijuok smile Aš jiems siūliausi priskinti obuolių - atsisakė smile


Padėkit, pasiūlykit, rimtai, please smile
Girele Girele 9675
2008-04-25 15:08 Girele 2011-09-11 05-49

Kristiana__ rašė: Amanda, nesijuok smile Aš jiems siūliausi priskinti obuolių - atsisakė smile


Padėkit, pasiūlykit, rimtai, please smile

Silkės užpilas:
1, Sutarkuojam žalią morką+obuolį+dedam majonezą.
2. Ant silkės sluoksniais - pjaustyti svogūnai, majonezas, pjaustyti pomidorai, krapai.
A
Amanda 3804
2008-04-25 15:09 Amanda
Rraugintų agurkėlių ir lašinukų su juoda duona smile Šito niekas nesiveža.
Girele Girele 9675
2008-04-25 15:12 Girele
Mišrainė iškylai:
Vienas vid. svogūnas (supjaustyti smulkiai)
Keturi kietai virti kiaušiniai (supjaustyti)
Šalto rūkymo lašinių (galima įdėti kumpio) - smulkiai supjaustyti - turi būti panašiai toks pats tūris kaip kiaušinių.
Viską sumaišyti su majonezu.

Skanaus smile
2008-04-25 15:14 Kristiana__
Liuks liuks, ačiū ačiū :)

Rašykit rašykit ;)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui