Cepelinai - jėga :)
O mano dukra kulinariniu šedevru pavadino pyragėlius su vištiena
Šitų parašysiu receptą.
Su tešla nevargstam, imam pirktinę, šaldytą, 500 g.
Įdarui:
4 vištienos krūtinėlės
200g tepamo varškės sūrio, pavyzdžiui, Philadephia. Bet puikiai tiks ir pigesnis, aš radau Maximoj kažkokį latvišką RASA
4 lazdelės fermentinio sūrio
3-4 skiltelės česnako, pagal skonį iš tiesų, nebūtina tiek daug
žalumynų - petražolių, krapų ir pan., kokius mėgstat
maltos paprikos
maltų juodųjų pipirų
druskos
kiaušinio sutepimui
Varškės sūrį sumaišyti su smulkiai pjaustytom žolelėm ir išspaustu česnaku.
Vietoj vištienos krūtinėlės aš pirkau "mažosios vidines file" gabaliukus, ir su jais pyragėlius jau per pusę pjovėm, su visa krūtinėle iš vis milžinai turėtų gautis, bet dabar parašysiu viską pagal receptą. Taigi, vištienos krūtinėlę pamušam, padruskinam, papipirinam ir pabarstom paprika. Vieną pusę aptepam varškės sūriu su žolelėmis, kraštelyje uždedam fermentinio sūrio gabaliuką ir susukam vyniotinį. Tešlą pakočiojam, kad būtų plonesnė, dedam suktinuką, tešlos kraštus patepam kiaušiniu, užlenkiam, užspaudžiam šakute. Viršų taip pat patepam kiaušiniu, galima pabarstyti sezamu. Pagal receptą 4 krūtinėlėms užtenka 500g tešlos. Man maždaug 700 g filiukų jos reikėjo 1kg.
Kepam 35-40 min.