Tax.lt narys Stina

S
Tax.lt narys nuo
2006-10-09
Stina
forume parašė 42 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-03-24 12:28 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #930842

elbe rašė: Sakykite, kaip čia gaunasi. Dirbu trijose įmonėse (viena pagrindinė, o kitos tik po 1 val. kasdien), išeisiu į dekretą, tai į visas įmones reikia pateikti daktaro "raštelį" smile
Kažkaip niekada neteko susidurti, tai galvoju kaip čia bus smile

Mano nuomone i visas reikia pateikti
2010-12-27 10:31 Darbo teisė » Del neštumo ir gimdimo atostogų » #893655
Laba diena :)
Gal kas nors man gali paaiškinti, jai as iseinu nestumo ir gimdymo atostogu iki 2011 07 01 tai kaip man bus su tomis ismokomis nes gimdysiu as jau po 2011 07 01 kaip tokiu atveju su vaiko prieziuros atostogomis ar man galios ta nauja tvarka, kad 100 procentu jai vieneriems ir 70 bei 40 jai 2 metams ar sena tvarka ?
2009-11-19 10:10 Įvairūs » Darbo sutartis » #722474
146 straipsnis. Ne visas darbo laikas
1. Ne visas darbo dienos arba darbo savaitės darbo laikas nustatomas:
1) darbuotojo ir darbdavio susitarimu;
3. Darbas ne viso darbo laiko sąlygomis nesukelia jokių apribojimų nustatant kasmetinių atostogų trukmę, apskaičiuojant darbo stažą, skiriant į aukštesnes pareigas, keliant kvalifikaciją, neapriboja kitų darbuotojo darbo teisių. Darbas apmokamas proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui.
Tai va darbo sutartis ir yra pagrindas su darbuotoju susitarti kiek valandu zmogus per menesi dirbs . Tik deja zmogui nors jo paslaugu ir nereiks ta menesi teks apmoket uz tas valandas. Bet as manau kad jai viena menesi zmogaus gali reiketi kita ne tai jau geriau sudaryti su zmogum kiekvina karta terminuota sutarti konkretaus darbo atlikimui, kuri galios nuo tokios tai deinos iki tokios konkreciam valadu kiekiui .

110 straipsnis. Darbo sutarties termino nustatymas
1. Darbo sutarties terminas gali būti nustatomas iki tam tikros kalendorinės datos arba iki tam tikrų aplinkybių atsiradimo, pasikeitimo arba pasibaigimo.
2009-11-19 09:50 Darbo teisė » Sutrumpintas darbo laikas » #722460

Mergyte rašė: Aciu uz atsakyma. Cia jausmai. Tiesa sakant as manau, kad maziau Min moketi negalima. Bet noriu pasitikslinti kaip yra pagal įstatymus? O apie zmones, kurie gauna min. irgi yra savo nuomone. Tiesa skant retas kuris gaunantis min. yra moralus, nepaskendes priklausomybese zmogus. Tokiu pas mus nera. Deja.

Nu tokiu nesamoniu klausyt pikta smile Minimuma gauni reiske viskas nurasom tave prie alkoholiku, nesamone , tarp kitko mazai jau liko tokiu kurie gauna ta minimuma tvarkingai o jai gauna tai dziaugiasi kad gavo, nes daugeliui tai venintelis pragyvenimo saltinis ir tikrai daugelis gave minimuma , uzeina parduotuvese tik i pieno ir duonos skyrius , neretai aplenkia mesos skyriu nekalbu jau apie alkoholi.
Tie kurie amoralus ir priklausomi neeina uz ta minimuma visai dirbt. Minimuma gauna zmones kurie yra zemesnes kvalifikacijos dazniausiai, bet jie tikrai nedegradai, juk visokiu specialybiu zmoniu reikia ir valytoju ir gatviu sloveju , ir siais laikais gauti minimuma tai yra labai dar gerai. Tai va gerbiamieji darbdaviai netapkyt patys amoralus mokekit bent jau minimuma , ir nekurkit , neieskokit nesamonisku istatymu kaip paskutini krauja isciulpt is varganu zmogeliu .
2009-10-29 14:32 Darbo teisė » Darbuotojo asmens byla » #715533
Mes ir konkursuose viesuju pirkimu dalyvaujam igaliojime irasant tik asmens koda , ir sodrai pazymai atsiimti pakanka igaliojime asmens kodo nu ir asmens dokumenta reike turet smile
2009-10-28 15:00 Darbo teisė » Atostogos » #715107
Visai tiktu manau direktoriaus isakymas , kur butu nurodyta kad vyr. buhalteres atostogu metu ir buhalteres kasininkes lygos metu pavedu sekacias operacijas atlikti pvz Petrui Petraiciui
2009-10-28 09:24 Darbo teisė » Darbo grafikas » #714709
Zinot pas mus tai darome biski kitaip bet seip niekad problemu neturejom : Padarom bendra grafika pasiraso tas asmuo kuris atsakingas uz darbo grafiku sudaryma, po to pasiraso ir uztvirtina ta grafika direktorius ir dar kadangi pas mus daug zmoniu ir visi jie dirba skirtingose vietose tai pasiraso visu isrinkatas darbuotoju atstovas. Ji isrinko darbuotojai susirinkimo metu, tai patvirtina susirinkimo protokolas ir isakymas. Ir tas zmogus kiekviena menesi sudarnt grafikus pasiraso . Ta grafika su visais parasais kabiname ant skelbimu lentos centrineme ofise ir jai kam idomu apsilanko ir ziuri :)
2009-10-21 17:02 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #712463
[quote="Reikli"]Stina tu mane suintrigavai, ka sargas butinai turi buti baiges kursus? is kur tokia info? smile[/quo
www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...
Yra toks asmens ir turto saugos istatymas kuris reglamentoja kad asmuo saugantis kieno nors turta privalo baigti atitinkamus kursus, islaikyti egzamina policijoje. Kas jums is to deduko aji kas isibraus, jolab kokie dabar laikai paziurekit nesa viska kas netaip padeta :) ir is sargo nieko nepareikalusi o jai ka pasakys toks protingesnis kad nebuvau apmokytas Jusu turta saugoti. O del saugos tarnybu yra ir pigesniu nei Falck seciuryti G4S jie dabar vadinami , o kokybe ta pati ir ju veikla drausta.
2009-10-21 16:11 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #712409
as rasyciau taip 3 punkte pagal Valstybės nustatytą
minimalų valandinį tarifini atlygį avansą išmokant kito mėnesio 13-15 d., atlyginimą – kito mėnesio 29-30 d.,pervedant į darbuotojo asmeninės mokėjimo kortelės sąskaitą.
O 5 stai taip:
Nustatoma darbo dienos (pamainos, darbo savaitės) trukmė iki dvidešimt keturių valandų per parą (pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 144 straipsnio 4 dalį)
o
6 nenustatoma
O seip patarciau as jums nesamdyti sargu tai labai jau pavojinga, yra tokia viesoji policija kuri atvazioja ir patikrina ar sargas jusu kursus baiges . Ir dar is sargo ne paimsi daugiau nei 25 procentu DU jai kas nors atsitiks. Siulyciau saugos tarnyba ir jusm galvos neskaudes o jai ka tai nuo ju ir nulupsit :)
2009-10-19 15:08 Įvairūs » Darbo sutartis » #711412
Nuo 1993 kiek prisimenu
2009-10-12 13:06 Darbo teisė » Neatvykimas į darbą administracijai leidus » #709002

Colop rašė: bla bla bla bla su tom savo formom :) :D :)
formini kad ta diena zmogus dirbo ir :
a) jis gauna babkių :)
b) nereikia sodrai jokiu pranesimu daryti ir nieko taisyti tada :)



Stina rašė: Bet apie neatvykima i darba administracijos leidimu reikia kaip ir apie neapmokamas atostostogas pranesti sodrai surasant 12 sd per 3 darbo dienas va cia gali but problemu ir su tabeliu taisymais, bet seip geriau skirti pasalpa ir zmogus palaikyma pajaus, o tabeliose viska tvarkingai forminti.



O nu nu nereikia , prireikia tada kai kas nors tam zmogui nutinka , o tada tenka palakstyti, nedarykim zmones nesamoniu jai yra elementarios taisykles . Pranesima daryt reikia cia as jau is patyrtes galiu pasakyt, suprantama situacija yra tokia kokia ji yra liudna zmogui beda tai skirkim jam tu pora simtu, bet taip daryt kad zymet jam darbo valandas nesamone nebent sau bedu norit
2009-10-12 12:47 Darbo teisė » Darbo sutartis » #708982
Gak ir trugdo bet jau nieks neprisikabins kad kazko nedadariau ar kazkokio antsapudo kazkur truksta , kartais geriau daugiau nei per mazai :)
2009-10-12 12:01 Darbo teisė » Neatvykimas į darbą administracijai leidus » #708945
Bet apie neatvykima i darba administracijos leidimu reikia kaip ir apie neapmokamas atostostogas pranesti sodrai surasant 12 sd per 3 darbo dienas va cia gali but problemu ir su tabeliu taisymais, bet seip geriau skirti pasalpa ir zmogus palaikyma pajaus, o tabeliose viska tvarkingai forminti.
2009-10-12 11:50 Darbo teisė » Darbo sutartis » #708937
Antspauda det tikrai reikia jai taisote, parasas parasu o antsapaudas irgi reiksmes turi paziurek jai taisai nedarbingumo lapeli butinas yra antspadas
2009-10-12 09:01 Darbo teisė » Darbo laikas » #708814
Nu cia tai aisku sudetinga situacija jai santykiai su darbdaviu tokie itempti tai te lieka vienintelis bandymas sakyti kad trauma buvo pakeliui namo, kad ruosetes iseiti ir va ivyko kas ivyko. O del kompensaciju reikalavimo is darbdavio nu ka as zinau, cia sudetingas ir ilgas kelias ir be teismu mano nuomone jus cia neissisuksit , aisku galima irodyneti bandyti itraukti darbo inspekcija, surasti liudininkus kurie patvirtintu kad dirbot virsvalandzius ir kad darbdavys apie tai zinojo , pazyma is greitosios kuri buvo iskviesta i ivykio vieta , is ligonines pazyma apie traumos sunkuma, gerai aisku butu kad gydytojai irgi isvadoje parasytu kad trauma buvo patirta nebuityje o darbo vietoje ,tada gal gal bet seip sunku cia bus jums ka nors irodyneti jai grazioju neiseina. tarp kitko jai trauma gydytojai nustate nesunkia tai is vis nelaimingo atsitikimo tyrima imone atliks vidini ir darbo inspekcijai bei sodrai pateiks tik jo isvada.
2009-10-08 12:13 Darbo teisė » Ar reikalauti is darbuotojo pažymos apie gyvenamą vietą? » #707806
pas mus yra privaloma pildyti pranesima apie deklaruojama gyvenamaja vieta , priimdama zmones as is karto sakau kad sitame blanke prasau rasyti savo deklarojamos gyvenamos vietos adresa . Dar pas mus taip pat kap daug kur yra anketos kurios ir faktine nurodoma ir deklarojama ir daug dar kitos informacijos apie giminaicius, ju kontaktiniai telfonai .
2009-10-08 08:41 Įvairūs » Dokumentu registravimas » #707651
As tai viska registruoju , o tarp kitko del tu poperiuku apie adreso pakeitimus, veltui jus i jos taip nekreipet demesio as su vienais turejau bedos sako mes siuntem pranesima del adreso pakeitimo o jus va nepakeitet fakturoje ir mes va jau kiek laiko fakturos negauname , bet as buvau tikra kad tikrai neesu registravusi rasto del adreso pakeitimo pradejau ieskoti neradau, rastas pas mus atsirado po 2 savaiciu tik o be jo nelabai ir galima keisti duomenu :), tokius rastus geriau segti. As ko neregistruoju tai pasiulymu visokiu jai aisku zinau tiksliai kad neprireiks man , bet kai kurios segu nes kas zino ( i atskira papke)
2009-10-07 15:55 Darbo teisė » Darbo laikas » #707425
Kodel jai surinksit bent 51 proc toje istaigoje dirbanciu parasu kad pakeist darbo tvarkos taisykliu punkta kur nurodomas pietu pertraukos laikas , tada direktorius bus privrstas i tai atsizvelgt daryt pakeitima smile Yra galymybe ir legaliai , bet paprasciau nelegaliai nors pavojinganes jai koks patikrinimas o Jusu nera darbo vietoje kas tada ?
2009-10-07 15:49 Darbo teisė » Darbo laikas » #707416
Ja ir pakonsultavo tik labai ilgai irodynet reikejo visiems zinoma tiesa smile
2009-10-07 15:42 Darbo teisė » Darbo laikas » #707409
Kodel kitaip negali buti ,nes darbo tvarkos taisykles yra visiems vienodos ten nera prasyta kad va sitas asmuo petauja 12 o sitas 12 30. Pietu pertraukos laikas yra visiems bendras ir nurodytas darbo tvarkos taisyklese, su kuriomis jus buvot supazindinta kai jus priiminejo ir jus tai patvirtinot savo parasu, taigi dabar nera ko pikti . Nes kiekvienos istaigos darbo tvarkos taisykles yra butent derinamos ir su darbo kodekso reikalavimais, po to su darbuotoju atstovais. Nieko cia neteiseto to direktoriaus reikalavime nera cia jus norit individualiu salygu :) ir jai jums kazkas netiko tai reikejo apie tai galvot pries pradedant dirbti vienoje ar kitoje istaigoje . Gali but ir taip kad teks pasirinkt kuria nors viena darbuoviete jai vienas is jusu darbdaviu bus nepatenkintas jusu lakstymu
2009-10-07 14:28 Darbo teisė » Personalo nuoma kitam UAB'ui » #707343
O jusu istatuose numatyta tokia veikla kaip konsultacijos nes jai taip tai aisku reikia sudaryti su tuo darbuotoju papildoma darbo sutartele terminuota konsultanto pareigoms.
nurodant kad sudaroma terminuota darbo sutartys UAB XXXXX konsultavimo laikotarpiui nuo 2009 XXXX iki 20009 XXXXX
Darbuotojo darbo laika joje nurodote kiek valandu per diena dirbo ;
Po to kai jau baigsis jo ten darbas sia sutartele nutraukiat pagal 126 str. 1 d.
2009-10-07 14:12 Darbo teisė » Darbo laikas » #707323
Niekom :) nes taip jau yra nustatyta darbo tvarkos taisyklese ir jos sudarytos viesiems o ne kiekvienam darbuotojui atskirai, kas cia bus jai kieviena pietaus tada kada jam patogiau :) Kiekviena istaiga numato pietu pertrauka savo darbo tvarkos taisyklese ir ji yra vienoda visiems joje dirbantiems darbuotojams :) Taigi reikalauti geriau nereikia jai yra imanoma tesiog paprasykit
2009-10-07 13:10 Darbo teisė » Antraeilės pareigos kitoje imonėje » #707265
Jus dar nepamirskit is antraeilininko pareikalaut pazymu apie jo darbo grafika ir kiek jis pirmaeilei darbovieteje valandu dirba
2009-10-07 12:10 Darbo teisė » Antraeilės pareigos kitoje imonėje » #707206
Is tikruju mano nuomone geriau antraeilese netaikyti nes po to zmogus gali buti valstybei skolingas, geriau lai jis deklaroja ir poto atgauna ka permokejo
2009-10-07 11:19 Programinė įranga » Elektroninis parašas sodros deklaracijose nuo 2008.01. Visa teisa apie e.parašą » #707181

Sandra_v rašė:

prosas rašė:

Sandra_v rašė: per kiek laiko RC padaro parašą, RC tinklapyje rašo kad pe valandą, o dabar kažkas užsiinė kad 5 dienas laukė, kaip iš tikro kad nepramiegočiau ketvirtines pateikt smile

Gražiai atsiprašo, kad didelis pareikalavimas, trūksta priemonių
ir daro kelias dienas.

einana reikia klibintis smile


is tikruju kaip jie sako tai kai tik jus apmokat tai mes ir darom, as apmokejau vakare tai kita diena i vakara jau man buvo padarytas
2009-10-06 17:10 Darbo teisė » Darbo sutartis » #706967
Geriausia tokiu atveju as manau paskambint i konsultacija Darbo inspekcijos ir ju paklaust nu aisku nebutina sakyt kokia cia imone ir kas pas jus dedasi :)
2009-10-06 17:05 Darbo teisė » Darbo sutartis » #706961
man atrodo jai gerai prisimenu tai darbo sutartys atsirado 1991 metais nes tada atsirado darbo sutarties istatymas kuri po to pakeite darbo kodeksas. Tai va nuo tada jau ju ir reikia :)
2009-10-06 16:50 Darbo teisė » Darbo sutartis » #706938
Jusu atveju teisingai rase Elste nes jai ten tiek pripainiota nieko neatstatysi . pradedat viska is naujo ir tiek tik irasykit kad darbo santykiai tesiasi nuo tam tikros datos ( pagal isakymus atstatykit ) o darbo sutarties sudarymo data rasykit realia ir numeracija iveskit
2009-10-06 16:43 Darbo teisė » Darbo sutartis » #706930
Tai dabar pagal ji ir reikia tikrinti ar yra jame pasirasiusiu zmoniu sutartys pas jus nes matote kaip svarbu kad tame zurnale butu darbuotojo parasas kad jis savo egze gavo ir ar yra pas jus jusu egze ar yra pas darbuotoja nera tiek svarbu jai jis pasirases siame zurnale reiske jis yra gaves o kur jis ja dejo ne jusu galvos skausmas. Po to pagal priemimo datas dirbanciu pas jus darbuotojus galima atsatyti darbo sutarciu sudarymo eiliskuma juk kokia nors duomenu baze vedat isakymus priemimo registruojat bent ? jai ne tada popierinius imat ir tikrinat :) Cia uzims laiko bet sita zurnaliuka ir reikaliuka geriau sutvarkyt :)
2009-10-06 16:37 Darbo teisė » Darbo sutartis » #706919

zaika rašė: Taigi Tininga rašė, kad prieš tiek metų DS buvo nereikalingos, vadinasi taip ir turi būt.

Jo tik reiktų tikrinti ar yra už tą laikotarpį kai atsirado darbo sutartys:)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui